![]() |
Cytat:
Cytat:
Co do ASUS'ow faktycznie zgadzam się bardzo dobra firma (MoBo też) |
Czytam i jestem zdziwiony opiniami o LG. Maialem już trzy nagrywarki Lg jeden napęd DVD-Rom dopiero ostatnia nagrywarka Lg 4082 padła po 1,5 roku intensywnej eksploatacji, rozebrałem ją wyczyściłem laser i skręciłem, brak reakcji sprzętu spowodował że odesłałem do serwisu, po 6 dniach dostałem nagrywarkę 4165b nową DL szybszą i jestem z niej bardzo zadowolony, po prostu zero problemów. Wcześniej miałem kilka napędów wszystkie padły po gwarancji, odkąd zacząłem, kupować Lg (oprócz ostatniego przypadku) spokój. Do firmy kupiłem kilka napędów Liteon CDRW i zrobiłem to ostatni raz, same problemy archiwa których nie mozna było odczytać, płytki DWDRW które nie chciały dać się skasować ,pomimo prędkości zapisu max x16 i wgrania najnowszych biosów,no i ten hałas, powymieniałem na Asusy i jest do dziś dzień Ok.
|
Co do cd-rw to zero problemow w sumie 4 sie przewinely przez mogeo kompa x8 i x16:)
|
Cytat:
Sam posiadałem LG 8080b (sprzedana- wiem, że działa do dziś !) i LG 8160b (uratowałem ją jakoś cudem- działa bezbłędnie). Moja wojna z LG toczyła się o CD-ROM'y, miałem szczęście, że nie o CD-RW. Dlatego decydując się na zakup DVD-RW wybrałem LiteON, teraz byłby znów LiteON lub ew. NEC :) Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
Mój ojciec kupił LG 4167 choć mówiłem Mu,żeby wziął Benq - ale nieee bo miał LG nagrywarkę 32jkę jakąś CDRW i działa do dziś. Wkładam płytkę, włączam zapis , a tu mega chrzęst , tarcie, świsty . Żenada po prostu. Tackę to ustrojstwo ma tak płytką,że chyba płyta wyskakuje z tacki w trakcie wirowania czy co. Zero jakichkolwiek "łapek" przytrzymujących płytę od góry jakie można znaleźć w Benq czy moim leciwym NEC'u 3500. Niby takie małe coś, a dla mnie dyskwalifikacja. Nie chcę się wciąż wielce schylać pod biurko by dobrze płytkę na tackę położyć. Wymieniał to 4167 łącznie 4 razy. W końcu dał za wygraną i wziął Benq . Cisza zupełna.
Ja sam miałem 4 napędy LG. Trzy nagrywarki cdrw i jeden combo. Combo się posypał po 1.5 roku, nagrywarki cdrw chodziły w miarę. Najlepsze,że najmilej wspominam nagrywarkę 8 x bez burn proofa. Cudnie chodzi do dziś w innym komputerze. |
Ja tez nie narzekam na LG,a mam "oslawiony" ,model 4167b:)Dziala dobrze juz 2 miesiac i zero zonkow:)
|
ja narazie tez nie narzekam na sprzet LG.
mialem nagrywareczke, cos sie psula-oddalem na serwis, po 3 tygodniach oddali mi ja. nie wiem co zrobili,ale dziala dobrze;) a ma juz... 4 lata ;) |
Cytat:
|
Powiedzcie mi jeszcze jedno... dlaczego w monitorach LCD LG na matrycy pisze LG-Philips ? lol sam sie zdziwilem ale puki mam gwarancje na 0 martwych pixeli i zaprzyjazniony sklep dzieki ktoremu nie musze nic do servisu odsylac tylko dostaje po 'korekcie' (sklep odsyla sprzet do hurtowni z nota ze dostali uszkodzony a hurtownia odsyla nowke) Wiec servis LG mi lotto ;)
|
szkoda ze trzeba sie meczyc z serwisami, LG stracilo w moich oczach .... :O
|
Cytat:
@icestone z Twojej wypowiedzi wynika, ze choc Twoim zdaniem nie masz problemow z LG, to i tak juz kilkakrotnie serwisowales ich sprzet, wiec problemy z urzadzeniami tej marki masz i to spore, bo wysylanie czegokolwiek na serwis nie jest przyjemne i nie mozna nazwac tego malym klopotem |
A ja jestem zadowolony ze sprzetu produkowanego przez LG, jak i z serwisu tego producenta. Wszytskie napedy optyczne i telewizory, oraz część sprzetu AGD mam tego producenta. I nigdy z niczym nie miałem poważniejszych problemów. Wiadomo awarie się zdarzają, ale jak odsyłałem sprzet na serwis to zawsze wracał do mnie po tygodniu (jeśli to były napędy dvd to nowe tyle ze ten sam model). I uważam, że to jeden z lepszych producentów nagrywarek z tej półki cenowej.
|
ja jak mi się nagrywareczka zepsuła to ją odesłałem do serwisu, ale nie osobiście tylko przez kolesia który zajmuję się sprzedażą pc'tów. Czekałem dwa tygodnie i ani widu ani słychu, serwis wykręca się jak tylko się da. Ten facet który mi sprzedał kompa zlitował sięnade mną i dał mi swój prywatny CD-ROM. No więc czekam dalej miesiąc, dwa, trzy i po około pół roku serwis nagle przysyła nagrywarkę , ale z pozoru niby wszystko ładnie pięknie, a tu HL-DT-ST 3524B chyba najgorsze co może być wyprodukowane przez LG. Już dałem sobie spokój z serwisem i kupiłem DVD-RW NEC'a, a LG'ik czeka w szafie na dzień sądu. ;)
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12. |