![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.03.2003
![]() |
Pomocy z Routerem!!!
Mam Kompa podlaczonego do neta i ADSL Router SafeCom. Internet dziala bez zarzutu ale ni cholery nie moge zrobic sieci LAN. Komputery nie widza sie w sieci wogole. Moze ktos kto lepiej zna pojecia w stylu IP, TCPIP etc. pomoze mi skonfigurowac to chore urzadzenie....
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
tzn jak ile tych komputerow masz ?? podlaczonych do tego routera ??
na onecna chwile na kazdym z nich masz net a nie masz Lan'u ?? w zasadzie to nie rozumiem pytania... bez kitu ![]()
![]() |
#3 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 15.11.2004 o godz. 23:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Sorty
napisz cos wiecej jakie systemy ile komow... i jak jest z tym netem... masz net a nie masz Lan'u ? i wogole cos wiecej i jak nie widac ?? moze na kazdym masz inna grupe robocza i dlatego ? szukales po IP ? wogole trzeba zawsze dobrze okreslic problem zeby potem taki np ja... nie pytal bo nie rozumial o co chodzi i nie wiedzial przez to za bardzo jak pomoc... ![]()
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Dwa kompy, System XP, Grupa robocza identyczna. wczesniej chodzilo. Router konfiguruje sie przez www. A ja nie mam pojecia o konfiguracji routera. Wczesniej otoczenie sieciowe bylo bez zarzutu wszystko dzialalo oki.
![]() |
#7 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
a jak zrobisz ping jednego komputera na drugim to jest ten ping czy nie ma ??
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Kila slow o podlaczeniu. Modem podlaczony jest na USB. Kabe sieciowy drugiego kompa podlaczony do routera. Moj Kabel sieciowy podlaczoy do routera. W Polaczeniach sieciowych mam: mostek sieciowy: kabel sieciowy odlaczony.
![]() |
#10 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
a po co ci ... dude ... mostek sieciowy??!!
![]() |
#11 |
![]() |
wogole w sumie nie zkminilem jak Ty to wszystko podlaczyles...
![]() nie masz routera z modemem ADSL ? bo takie polacenie jak piszesz to jakis "hokus pokus" jak dla mnie... bo komputer ktory ma podlaczony modem przez USB musi zawsze dzialac zeby ten drugi mial net... a ten router nie hula za bardzo bo to w niego powinien byc wpiety kable od internetu a potem dopiero z routera kable do komputerow... tak przynajmniej mi sie to wydaje... :\
![]() |
#12 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@Sorty napisz po lucku jak masz podlaczone kompy do routera ok
Ale jezeli sie nie myle to masz tak : -twoj komp podlaczony jest do routera przez usb wiec po co podlaczasz jeszcze do niego lan - drugi komp masz podlaczony poprzez kabel sieciowy (lan) albo masz router bez modemu wiec troche nie jasno opisales to. A nastepnie napisz jakie masz systemy na kompach i czy laczysz sie do neo czy do czegos innego . ![]() I sprawdz w routrze czy pokazuje ci w LAN Status ip twoich kompow i czy jest wlanczone DHCP i jaki zakres masz ustawiony ip: Ostatnio zmieniany przez legion : 16.11.2004 o godz. 09:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|