![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Zachłanny routing i cena anarchii to tytuł pracy wygłoszonej przez Evę Tardos i Tima Roughgarden na seminarium poświęconym wykorzystaniu teorii gier w temacie Internetu. Poruszyła ona istotny problem zasady działania routerów. Okazuje się, że Internet paradoksalnie działa wolniej z tego powodu, że routery wybierają do transmisji informacji między dwoma węzłami sieci zawsze najlepszą drogę. Tylko gdy najszybszymi liniami prowadzona jest większość ruchu sieciowego, zapychają się one, przez co szybkość maleje i informacje przesyłane są o 33% wolniej w stosunku do idealnego przypadku. Niestety trywialne rozwiązanie problemu w postaci regularnych zmian tras routingu powoduje skutki równie negatywne jak wprowadzanie objazdów w mieście. Sugerowanym rozwiązaniem byłoby więc wprowadzenie do oprogramowania routerów sieci szkieletowych funkcji przewidywania i uwzględniania wpływu przesłania informacji daną linią na jej przepustowość i wykorzystanie pasma.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Re: Większa wolność - mniejsza szybkość
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
To jest bedzo trudny do rozwiazania problem, choc jak sie ma dobry sprzet np. Cisco systems to nie jest tak bardzo zle. Moim skromnym zdaniem to wlasnie jakies bedziewny sprzet typu d-link itp jest przyczyna wiekszasci awarii i przestojow sieci i dlatego wlasnie oplaca sie ladowac kase w dobry sprzet sieciowy. (CISCO rulezzz
)A i jeszcze jedno zeby sprzet dzialal potrzebny jest madry admin a nie tylko admin. Pozdrawiam.
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
|
|
![]() |
|
|