![]() |
Cytat:
Cytat:
ps. co do tekstu z wywaleniem z dysku to mam wrazenie ze traktujesz mnie jak dziecko ktore ma za duzo gierek poinstalowanych i smietkow :| pss. tych dziurek na screenie i tak jest malo i sa male w porownaniu co zostawia np windowsowy defrag |
obrazek odpowiada na pytanie czemu nie masz dobrego defraga - masz naj.. w systemie
zeby defrag mial szanse zadzialac musisz miec na dysku tyle wolnego miejsca ile zajmuje najwiekszy plik plus jeszcze ~1/3 tej wielkosci - inaczej nei ma po prostu mozliwosci skutecznej i szybkiej defragmentacji dziury na obrazku to mft i czesc plikow systemowych ktorych nie mozna ruszyc podczas pracy systemu, od tego sa boot-runy i defrag przed startem windy, do tego dochodza katalogi ktorych tez nie ruszysz w czasie pracy systemu - i sa dziurki, pozatym gdyby sie przejmowac takimi rzeczami to prozac by sie skonczyl na swiecie, bo taka dziurka to naprawde wielki problem - wywal polowe tego co masz, bedziesz mial spokoj, na dluzej, naprawde na dluzej |
Ilość załączników: 1
Cytat:
2) nizej masz co mnie wkurza, zadnych progsow z tej partycji nie mam uruchomionych, a biale dziurki zostaja... co z tego ze teraz jest ok jezeli bede chcial dograc na partucje jeden plik i on juz bedzie w kilku fragmentach bo wypelni te dziurki? ps. perfect disk faktycznie bije na glowe windowsowego i diskkeepera :piwo: Remix :) |
Dzięki gallus . Nie mogłem znaleźć, bo coś mi się net pierdniczy i sama googlarka mnie wkurza...
:spoko: |
Cytat:
ja polecam o&o defrag 6 pro :spoko: |
|
Cytat:
Bo jakoś nie mogę się doszukać... :\ |
Witam!
PerfectDisk tak wlasnie robi. Defragmentuje szybko, wszystko i bardzo dokladnie. |
a ja nie uzywam zadnego bo mnie te defragmentatory wkurzaja........ moze jest jakis ktory robi do az do 0% fragmentacji? windowsowy i diskeeper zawsze cos zostawia i chwala sie komuniaktem ze "dysk zdefragmetowany" - bajka dla dzieci
|
Witam!
Uzywalem zarowno O&O Defrag, Diskeeper, jak i PerfectDisk i moim zdaniem najlepiej radzi sobie PerfectDisk |
Dziekuje za odpowiedzi i rady, mam juz na dysku co nie co programow, tylko jeszcze czas na defragmentacje
|
podobny Topic...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35659 |
diskeeper - ten w xp jest stworzony przez tą samą firmę.
bardzo rzadko defragmentuję, a używając tego mam przynajmniej pewność, że mi plików systemowych nie przerzuci w obszar niedostepny dla bootloader'a. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05. |