![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Program graficzny
Witam, szukam jakiegos programu graficznego, ktory umozliwilby mi swobodne operowanie kilkoma obrazkami (zdjeciami) na okreslonej przestrzeni. Troche zawile to zdanie, dlatego wyjasnie dokladniej. Np w Adobe Photoshop moge jedynie (chociaz pewny nie jestem, ale nie znam tego programu dokladnie) zajmowac sie jednym obrazkiem i obszar operacyjny jest jego wielkosci. Jesli chcialbym zrobic cos z innym zdjeciem, to jest to juz jakby osobne okno. A ja chcialbym zrobic cos takiego, zeby na jednej przestrzeni moc umiescic kilka obrazkow, w roznych wielkosciach, roznych polozeniach i najlepiej jeszcze zachodzacych na siebie.
Chce zrobic takie male portfolio swoich zdjec w formie elektronicznej i w glowie mam pewien pomysl, ale nie wiem wlasnie, w jakim programie moglbym go zrealizowac. Wydaje mi sie, ze PageMaker umozliwial cos takiego, ale nie mam teraz do niego dostepu, wiec szukalbym raczej czegos innego. Najlepiej darmowego (tudziez shareware, nie zalezy mi na zadnych zaawansowanych funkcjach) i niewiele zajmujacego, zebym mogl go sobie od reki sciagnac z internetu (przez niewiele rozumiem okolo 5, gora 10MB. 20 - 30 to troche za duzo). Jesli znacie cos takiego i moglibyscie mi podpowiedziec, bylbym wdzieczny ![]() Pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hm - portfolio zrob w edytorze tekstu, albo w programie do skladu
po prostu zestandaryzuj rozmiar obrazka (oborb je najpierw np. w photoshopie) i powklejaj w tabelke w edytorze tekstu - troche upraszczam sprawe ale to jest wg mnie duzo lepsze rozwiazanie niz zrobienie jednego obrazka ktorego jakakolwiek zmiana wymusza praktycznie ponowna robote bo w photoshopie nikt ci nie broni zrobic obszaruroboczego o downolnym rozmiarze (new-> podajesz wymiar), wklejenia tam wyszystkich interesujacych cie obrazkow, zastosowania warst, przejsc i innych glupot i otrzymania tego co chcesz wybor nalezy do ciebie - ale wiedz ze to sie da bez rpboemu zrobic w photoshopie, choc niektore zalety ustawiania tego w edytorze tekstu (czy programie do skladu) sa niezaprzeczalne
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A czy w tym edytorze tekstu obrazki moga na siebie zachodzic? Nie jest mi to moze absolutnie niezbedne do szczescia, ale juz tak mnie wiecej wiem, jak chcialbym, aby to wszystko wygladalo, i funkcja taka bardzo by sie przydala ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
w programach do skladu - na 99%, w wordzie? w moim (97) nie udalo mi sie - ale wiem jak popularne sa wordy 2k3 - moze tam sie juz da...
po zastanowieniu sie polecalbym jednak robote w photoshopie - wada bedzie to ze jesli bedziesz chcial kiedykolwiek dokonywac poprawek to musisz trzymac zbior przejsciowy w formacie natywnym (duuuuuzym) zeby miec zapisane warstwy i uzyte efekty - a nie tylko gola bitmape ktora edytyje sie dosc marnie jesli masz awersjie do piractwa to sprobuj triala psp 8.0- widzialem ostatnio u nich na stronie bodajze 30dniowa wersje
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Spróbuj na ty stronkach może coś tam znajdziesz.
http://www.graffik.pl/za_raczkee.htm http://www.photoshop.pl/forum/ pozdrówka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale sprobuje pobawic sie tym Photoshopem, a noz cos mi z tego wyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|