![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Geforce 7800GS a Windows 98
Padł mi ostanio Geforce 6800GS na gwarancji a w sklepie nie mieli akurat tego modelu więc za dopłatą wzięłem 7800GS (na AGP). Jakież było moje zdumienie gdy okazało się, że Windows 98 (sterowniki referencyjne od NVidii) obsługuje max tylko do serii 6800. Nawet producent karty Leadtek - Winfast nie dał odpowiednich sterowników na płycie CD (tzn. - dał ale jakieś z serii 70 i nie chodzą). Na stronie www Leadteka są sterowniki tylko do XP. Inni producenci tego typu kart również nie mają sterowników do Win98 (Gainward, Gigabyte, Galaxy). W Win98 karta widziana jest jako VGA 640x480 16 kolorów. Mam parę starszych programów, które wymagają Win98 i nie pójdą pod XP nawet w trybie zgodności. Szukałem jakiś niestandardowych sterowników np. Omega drivers ale nic z tego. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z tym problemen. Z góry dziękuję za pomoc.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Wiekszosc producent***243;w wycofuje swoje wsparcie techniczne dla windows 98 , milenium nawet Micfosoft sie wypi***261;***322;
![]() Pozostaje wgrac xp ... lub szukac jakis prywatnych sterownikow robionych przez zapalenc***243;w ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
A może przesiadka na ATI ?
Juz nie wiem co mam robić. W grę mogłaby wchodzić przesiadka na ATI ale najsilniesza karta na AGP którą znalazłem to X1600Pro - trochę cienka. Przydałaby się X1800.
![]() |
#5 |
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1284
Mo***380;e te b***281;d***261; dobrane.
![]() |
#6 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Także polecam... Najprostsze wyjscie z tej sytuacji. A sadzac po wyborze karty graficznej to reszta komputera tez nie bedzie miala najmniejszych problemow z uruchamianiam .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|