![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2005
![]() |
Nie dziala bootowanie w Toshiba S1900-102
Witam ,
Posiadam laptopa Toshiba S1900-102. Chcialbym na nim zainstalowac nowy system i jednoczesnie sformatowc stary dysk jednak CD Rom o po restarcie nie bootoje mi plytki. (Plytka jest bootowalna, w ustawieniach w biosie zmienilem na to zeby pierwsze bootowal z plytki). Czy ktos z Was spotkal sie wczesniej z tym problemem?? Z gory dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie, ale laptopy czasami (ostatnio jest to już chyba bardzo częste) wbudowaną partycję z systemem operacyjnym i innymi dodatkowymi programami. Być może w innych jeszcze ustawieniach jest zaznaczone startowanie z niej, a przynajmniej wczytywanie jakichś danych, które uniemożliwiają rozpoczęcie instalacji innego systemu operacyjnego. Strzelam w ciemno, ale u mnie coś takiego jest (mniej więcej), więc może..
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2005
![]() |
Dzieki, za informacje nie wiem dokladnie jak to moze tu wygladac. To jest straszy Laptop. Zapomnialem dodac ze mial wymieniany CD Rom ten co teraz jest nie jest orginalny ,czy to moze miec jakis wplyw??
Dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie sądzę, żeby wymiana CD-ROMa miała tu jakieś znaczenie. Jeżeli normalnie działa, to i przy botowaniu tak powinno być. Możesz jeszcze w trakcie uruchamiania przyjrzeć się, czy nie wyświetlają się jakieś informacje odnośnie przycisnięcia jakiegoś przycisku, który przenosi do jakiegoś dodatkowego menu (boot menu albo coś w tym rodzaju). U mnie chyba F8 czy F12 za coś takiego odpowiada i jest tam trochę dodatkowych opcji dotyczących różnych ustawień. Poprzyciskaj różne F-ki w trakcie botowania, a nóż okaże się, że jest coś takiego.
|
![]() |
|
|