![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
"Program P2P, który chroni użyszkodników"
"Earthstation 5 to najnowszy Palestyński program P2P. Jego twórcy otrzymali niedawno list od MPAA, stowarzyszenia będącego odpowiednikiem RIAA w branży filmowej. List zawiera informacje dla autorów, iż przyczyniają się do nielegalnej wymiany plików. Twórcy Earthstation 5 nic sobie jednak z tego nie robią. W odpowiedzi na list MPAA, palestyńscy twórcy programu oświadczyli, że są w stanie wojny z organizacjami takimi jak RIAA czy MPAA. Prawa na które powołują się organizacje absolutnie nie mają żadnego znaczenia w Palestynie i dlatego serwis Earthstation 5 będzie działał nadal.
Aby móc skorzystać z oprogramowania wystarczy je zainstalować. Nie jest wymagana żadna rejestracja. Dodatkowo aplikacja została napisana w sposób dzięki któremu chronione są dane jej użytkowników - protokół poprzez który odbywa się transmisja uniemożliwia namierzenie adresu IP. "Nic nie jest w stanie nas powstrzymać" - powiedział Ras Kabir, szef ES5. Według autorów z programu korzysta już około 15 milionów aktywnych użytkowników. Oprócz standardowej wymiany plików program oferuje nam czat wideo. Już niedługo będzie dostępna również technologia Voice Over-IP. Oprogramowanie dostępne jest w 28 wersjach językowych (niestety nie jest dostępny nasz język ojczysty). Twórcy zapewniają, że ES5 nie zawiera Spy ani Ad Ware. Jedynym mankamentem programu jest niedopracowana procedura usunięcia programu z naszego komputera ? dlatego zalecany jest tylko zaawansowanym użytkownikom." Źródło: pc.dva.pl Co o tym myślicie ??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... że też oni mają na to czas - pewnie w przerwach pomiedzy kolejnymi morderstwami niewinnych żydowskich sąsiadów.
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Zetoxa - kto jest ofiara w tym konflikcie to mozna by godzinami rozmawiac, ale to nie to forum
![]() program ciekawy jak i kazda incjatywa tego typu - ale chyba jeszcze niezbyt popularny bo pierwsze o nim slysze napewno sprobuje jesli pojawi sie szerzej na polskiej scenie pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wlasnie, a dla wyjasnienia, jak doszlo do tego, co ogladamy codziennie na ekranie, krotkie przypomnienie:
- 1947 zatwierdzenie przez onz podzialu palestyny na 2 panstwa: arabskie i zydowskie - 1948 wojna miedzy arabami i zydami, ktorzy zajeli 2/3 bylego mandatu palestynskiego - od 1949 czlonek onz - 1956 razem z w. brytania i francja nieudana agresja na egipt (tzw. wojna sueska) - 1967 agresja izraela na zra, jordanie i syrie jak podaja dane, izrael okupuje powierzchnie znacznie wieksza od wlasnego terytorium... polecam tez zajrzec tutaj pomiedzy rokiem 1939 a 1945 polscy bandyci tez mordowali niewinnych niemieckich emigrantow... ![]() ale jak wspomnial nimal to nie miejsce i czas na takie dyskusje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 22.10.2003 o godz. 11:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to co ja to tym mysle podchodzi pod antysemityzm ktory jest nielegalny wiec zachowam to dla siebie
powiem tylko ze konflikt jest juz w takiej fazie ze jedynym rozwiazaniem jest zbombardowanie kazdego metra kwadratowego tamtego rejonu geograficznego co najmniej 3 razy a potem wyrownanie spychaczami - inaczej zawsze sie znajdzie jais fiut ktory w imie urazu sprzed 2 wiekow bedzie chcial wysadzic strone przeciwna a co do programu to jest to prawdopodobnie wielka sciema - w poprzednich wersjach (i w tych pewnie tez - tylko lepiej ukryte) siedzial kod pozwalajacy wykasowac z dysku twardego usera CO TYLKO SOBIE KTOS ZAZYCZYL na waszym miejscu omijalbym szerokim lukiem program ktorego wlasciciele twierdza ze maja 15 mln userow a nikt o nim nie slyszal
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
widze ze wiecej ludzi o podobnych pogladach jest na forum ^_^
i dzieki Sid za ostrzezenie mnie i wszystkich uzytkownikow forum - i tak nie mialem na razie ochoty zmieniac softu p2p, ale jakby osla jednak koniec znany z napstera spotkal to trzeba bedzie czegos innego szukac ^_^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() odnosnie tego ich p2p - to skad wiadomo czy niebeda wykorzystywac tego do ogolnoswiatowego terroryzmu, nie wiem jak wy ale ja niechce miec potem kaca z powodu kolejnego WTC ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A moze.....
....Wombat?! http://www.atrac-com.de/files/ewombat0064b.rar wombat http://www.atrac-com.de/files/ewombat0064bsrc.rar zrodla Po upadku LSD, chyba najszybszy (mod ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() |
![]() Cytat:
Sid, możesz mi wskazać miejsca, gdzie było napisane to, że poprzednie wersje miąły bug'i ? Dodam tylko, że EarthStation 5 to nie jeste piąta wersja programu, tylko po prostu tak sie nazywa - po prostu Earthstation V więc jakie wersje Sid ?? A tak w ogóle, to tylko czekałem, aż SidDeRat znów napisze swój komentarz ^_^ ^_^ ![]() "wielka ściema", "omijałbym szerokim łukiem", itp, itd.... Sid, to jest już dla Ciebie standardowe, każdy jeden topic, w którym jest mowa o czymś, co nie było wcześniej omawiany na forum, czy to program, czy stery, czy cokolwiek innego. Chłopie, czy Ty nie masz jakiś kompleksów ? Może jednak masz, nie chcesz ich ujawnić, nie od razu, albo nie możesz, ale zastanów się, co Ty robisz ![]() Ja rozumiem, że młodzi user'zy forum może się Ciebie boją, i z pokorą przyjmują Twoje, często nietrafione komentarze, może to Ciebie dowartościowuje, czujesz się bardziej męski, silny, potężny ? Prawdopodobnie tak jest, ale ta "wyższosć" jest tylko pozorna. I nie pomyśl sobie, że tymi słowami chcę Cię urazić, nie, nic z tych rzeczy, ale człowieku, zachowujesz się przynajmniej nieodpowiednio jak na Admina, tyle czasu juz jesteś tutaj (pamiętam Cię, jak byłeś jeszcze user'em), myślałem, że zrozumiałeś kilka istotnych rzeczy, ale skąd g***o prawda, nic nie zrozumiałeś !! Miłego popołudnia. CYA
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
incognito - nie przekrecaj prosze mojego nicka, dziekuje
a jesli mi nie wierzysz na slowo (nigdy tu celowo nie podalem nieprawdziwej informacji) to poczytaj tutaj: http://www.zeropaid.com/news/article.../10022003i.php oraz jesli masz chec przejyzj reszte linkow z prostego searcha: http://www.google.com/search?q=earth...utf-8&oe=utf-8 (jest jeszcze tekst po polsku na jednym z glownych serwisow ale nie dalem rady go zlokalizowac) przekonalem? ps. chodzilo mi o build'y - nie o 'wersje' nr. 5 - szkoda ze bierzesz mnie za idiote ps2. jeszcze to: http://www.p2pforums.com/viewtopic.php?p=20323#20323 ps3. sorry ze to po ang - ale w polsce jakos nikomu sie nie chce wierzyc w takie rzeczy (przyklad kolegi na gorze) - wasz bol - jezykow trzeba sie uczyc
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Nie ma mozliwosci calkowitego ukrycia IP'ka, jak ktos twierdzi ze nie da sie sprawdzic tego w sieci p2p czy innej to mowi bajki. Wszystko da sie infiltrowac.
A ten piekny programik earth to robi fajna organizacja rzadowa tak naprawde. I tym akcentem koncze moja wypowiedz w tym watku |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
a tu taka ciekawostka dotyczaca kaazy
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
Byłbym wdzięczny za link. Tylko nie forum dla nastolatków zpostami - co sądzisz o miłości ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
konfiguracja earthstation to prawdziwy bol w #$%^&
![]() ![]() |
![]() |
![]() |