![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Program do przeglądania biosów płyt głównych ?
Witam
![]() Mam takie pytanie: czy istnieje program do przeglądania biosów płyt głównych ? O co mi konkretnie chodzi. Załóżmy, że do jakiejś płyty wyszedł nowy bios. Chciałbym sprawdzić czy są dodane jakieś nowe opcje ale bez wgrywania go do MOBO. Czyli ściągam sobie ze strony producenta plik z biosem, wczytuję go do programu i oglądam (tzn. widzę np.: opcje Advanced Chipset Features itd.). Naturalnie chodzi tylko o ***8222;zobaczenie***8221; opcji, które są w danym biosie. Wiadomo, że większość zmian jest tylko w kodzie i ich nie widać (tylko czuć), ale mi chodzi właśnie o to te widoczne. Było by to bardzo przydatne jeszcze do jednej rzeczy, można by sobie porównywać jaki bios jest w różnych płytach i jakie mają one możliwości. Pomagało by to w wyborze odpowiedniego modelu. Nigdy nie słyszałem o czym takim, ale może się mylę ? Edit : Poszukałem trochę w sieci i znalazłem dokłdnie to czego szukałem : do biosów AMI : Amibcp do Award-ów Modbin Super !, polecam zabawę pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 03.03.2005 o godz. 01:53 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Są, użyj opcji SZUKAJ, były tu podawane: już nie pamiętam nazwy. Sam to podawałem dawno temu...
Na stonie Świebodzin w adresie jest znakomity poradnik do flashowania BIOSów z programami m.innymi do edycji. Niezależnie są też takie programy do kart graficznych. 8 )
![]() |
|
|