![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Neverwinter: HOTU
Skąd wziąć kołek, aby stuknąć tego kultystę mnicha wampira w trumnie. Plączę się po tym drugim rozdziale i jakoś nie mogę tego kołka nigdzie znaleźć. Ćhyba ślepota mnie jakaś ogarnęła, czy co?
Please o informację od osób, które graly. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a skrzynki z czego są ?
![]()
![]() |
#3 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cana ty to chyba jakiś fan NWN jesteś, wszystko wiesz i pewnie całe już przeszedłeś.
Ja dopiero sięz pierwszym dodatkiem męcze i mam 16 poziom. Wydaje mi się że ciut niski. Gram magiem i przy następnym pozimie chciałbym zmienić specjalizacje(np. wojownik), co polecasz? ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Łaskobójca
![]() |
nie polecam wieloklasowców, pozostało mi to jeszcze z poprzednich gier osadzonych w wieloświecie Sigil (choć sam walczę łotrzykiem/tancerzem cieni ale to było naturalne rozwinięcie talentów łotrzyka więc nie mogłem się ne skusić), używać róźdżek i zwojów mogą bardowie i łotrzykowie
BTW pamietam ze na początku nwn mnie lekko zdenerwował bo nie mogłem wybrać sobie Drowa jako rasy postaci ![]() podstawowego nwm powinno się kończyć na poziomie 16-17 a pierwszy i drugi dodatek powinien Ci dać max 29 poziom, rada na szybsze awansowania? walczyć solo bez pomocnika /ale na czas pokoju brać najemników i gadać z nimi ( w podstawowym) a nowe zadania punktowane i nowe artefakty się pojawią lecz jak walczyć to SOLO / a co do zmiany klasy tp moze jedż dalej tym magiem /broni prostych tarczy jak pamiętam może używać tarczy też też, więc załatw sobie dobre pierścienie. pasy , tarcze i cała resztę magicznego osprzętu i uzywaj istot przywołanych a sam atakuj z drugiej linii, cięzko mi doradzać bo zwykle tworzę postacie typu zabójca/łotrzyk potrafiące uzywać magicznych sprzetów lecz walczace "normalnie" w zwarciu dla Ciebie ważne moze być to że np wojownik otrzymuje punkty atutu co DWA poziomy co może być bardzo ważne dla "chorowitych" magów ![]() inna sprawa iż jak już osiągniesz level 20 to będzie dostep do klas prestiżowych, mozesz np wybrać dla swojej postaci drogę bladego mistrza / nekromancja/ lub ucznia smoka i ja chyba jednak bym się przemęczył i poczakał ze zmianę profesji do 20 poziomu lub poszukał save wcześniejszego i skończył podstawowy nwn na poziomie 16 bo nie ma to jak dobry początek ![]() pozdro ps jestem zaprzysięgłym fanem morrowinda /tam dopiero jest wolnosc wyboru/ i gier opartych na AD&D oraz fallout'ów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 11.04.2004 o godz. 15:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
Dzięki ja właśnie kończę nwn:shadows of undertide, jestem w obozie Asabi. Mam dopiero 17 poziom ale grałem zawsze z pomocnikiem i co się dopiero teraz okazało niepotrzebnie. Shadows of undertide jest bardzo proste moim zdaniem ale dlatego ze ja gram postacią z nwn a nie nową. Najdziwniejsze jest to ze w nwn mialem jakieś tam punkty(np do wiedzy) a teraz patrzę gdzieś je wcięło i mam rozwinięte tylko 2 cechy.
Ale mówi się trudno. A i mam jeszcze pytanie na temat hordes of underdark, czy to prawda ze jak zacznę grać postacią dotychczasową to mi zarąbią przedmioty i czy równierz dotyczy to kasy?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
net został :)
Data rejestracji: 29.07.2003
![]() |
kase tez ci rąbną czytałem recenzje kase i przedmity chamsie ale jak to sie moowi: "Life is brutal and full of zasadzkas and somtimes kopas w dupas".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Łaskobójca
![]() |
@Tribunal, mnie kasa jakoś została / marne 40k ale na poczatek wystarczyło/ ale przedmioty TE NOSZONE NA SOBIE znajdą się później choć ja gdzieś straciłem tarcze i moją ulubioną gwiazdę poranną
![]() pozdro
![]() |
#8 |
![]() |
Ja jeszcze nie grałem w najnowszy dodatek ponieważ nie mam kasy na oryginalneg po te DOBRE gry kupuje w oryginale i kolekcjonuje pudłeka np: Gothic 1 i 2 no i jeszcze oryginalny NWN i pierszy dodatek SoU
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
^_^ czekam na bana ;)
![]() |
A ja mam jeszcze jedno pytanie,mam nadzieję że już ostatnie. Gram w tą gre już dość długo ale do tej pory nie wiem o co chodzi np. z zadawanymi obrazeniami w czarach:
np.: 4d9 . Co oznaczją te liczby?? Jak je się przelicza?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki cana za odpowiedź. Doszedłem do tego już wczoraj. Problem był, bo jak się wszystkie skrzynki i drzwi otwiera, to ciężko było wiedzieć, że można było mieć kołek ze skrzynki. Ale jedną przypadkiem rozwaliłem i wypadły deski, to zacząłem wszystkie rozwalać, no i znalazłem tą właściwą.
Co do pytania kodzio: przedmioty zabierają na początku, kasa zostaje, mnie zostało aż ponad 400 tys. Ale nawet jak się nie ma kasy od początku to żadna różnica. Przedmiotów jest tyle do znalezienia i sprzedania, że kasa nie stanowi żadnego problemu przez całą grę. Ostatnio zmieniany przez djc : 11.04.2004 o godz. 21:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Łaskobójca
![]() |
@Tribunal, jak rejestrowaleś poprzednie nwn to powinienieś przed premierą dostać ofertę upGRAde i miałeś możliwość kupić ją za jakieś 66zł co IMO jest rozsądną ceną
@djc, tylko pamiętaj o 2000k złota na prawdziwe imiona i oczywiście o save bo mozliwości skończenia jest dużo i warto zobaczyć wszystkie dostępne /choć i tak zależy tez od tego czy jesteś zły czy dobry i takich tam dupereli ![]() @kondzio, chyba 4k9 a nie 4d9 ![]()
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
2000k? Masz na myśli 2 miliony kasy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Łaskobójca
![]() |
@djc, tak 2 bańki / imie Mefistofelesa to 500k + 300 za imię Znającej Imiona / inaczej nie poda imienia swego ex kochanka niż tylko za pomocą przymusu prawdziwego imienia/ imiona uroczej drowki zabójczyni Nathyrry i ex paladynki Tyra Aribeth są warte po 200k, nadzorca z lodowych kamieniołomów 100k, prawdziwa miłosć Śniącego i twojego avatara po 300 koła od sztuki
![]() ![]() BTW spodobał mi się tytuł jaki mzwraca się do avatara Znająca Imiona, piechur piekieł to brzmi dumnie 8) BTW 2 8 krąg piekieł się całkiem miło nazywa Cania ![]() tylko dlaczego tam tak zimno, co to piekło eskimosów? ![]() i ważne w miarę możliwości co tylko możesz sprzedawaj normalnym kupcom bo dżin jest zdziercą i daje 1/3 tego co normalny kupiec /choć jak bedziesz już dalej w piekle to nie bedzie komu sprzedawać poza tym dusigroszem BTW 3 broń która sobie umagiczniłem do poziomu +9 + przyspieszenie +ostrość+ negatywna energia w podstawce NWN kosztuje jakieś circa właśnie 2 miliony ![]() pozdro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 11.04.2004 o godz. 23:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
szkoda ze nie rejestrowałem nwn...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Ja zarejestrowałem pierwszy dodatek NWN (bo niestety nie dało się podstawowej gry) i dostałem od wydawcy maila o trybie Update. Nie zdecydowałem się jednak na niego - i chyba dobrze na tym wyszedłem, bo w Media Markt kupiłem HOTU za 65 zeta
![]() Z tego co wiem to na dodatkowej płycie załączonej do HOTU są poradniki do podstawowej gry i obu dodatków - tak więc zapewne można zajrzeć do takowego poradnika jeśli człowiek się zatnie, w którymś momencie. Z powodu małej ilości wolnego czasu, którą mogę przeznaczyć na grę - wciąż tkwię w pierwszym rozdziale podstawowego NWN :/ Mam jednak nadzieję, że z czasem uda mi się przejść dalej - gram łowcą ![]() Mam natomiast jedno pytanko - ten cały kowal, który robi różne dziwne bronie potrzebuje składników do ich stworzenia - np. woda święcona + magiczny topór (to taki tylko przykład, bo nie pamiętam żadnej konkretnej konfiguracji) - czy magiczny topór w tym wypadku to po prostu topór +1 - czy chodzi o jakiś inny typ topora? Pozdrawiam wszystkich fanów NWN ![]()
![]() |
|
|