![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Program do wymiany kieszeni...
Witam!
Czy istnieje w ogole taki program, ktory pozwalalby na wyjecie/wymiane kieszeni z dyskiem bez wylaczania komputera .Pytam, bo nie mam pojecia, a gdzies mi sie (chyba) o uszy obilo, ze jest taki programik. Prawde mowiac przydalaby mi sie taka rzecz i to bardzo .Z gory dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Wydaje mi sie ze to niemozliwe. Pewny jestem na 90% ale moze sie myle. Przeciez to to samo co odpiecie dysku od zasilania i tasmy ide podczas pracy. A to chyba grozi spieciem ale na pewno jakas awaria.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy SATA. SCSI, FireWire i USB system sam powinien wykryć zmianę.
PATA nie obsługuje hot swap.
|
|
|
#4 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kieszenie Tracera(te wkladane w komputer i te z opcja USB) na dyski twarde, maja opcje hot swap! istnieje tez program Swap menger ktory umozliwia wylaczanie i wlaczanie dyskow "na goraco". Tak wiec jest to mozliwe, sam sprawdzalem i dziala.
FireWire i USB to inna bajka - one po prostu tak juz maja, ze mozna dyski wpinac i wypinac...ale za pomoca "bezpiecznego odlaczania sprzetu" w windowsie. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Cytat:
. Tak myslalem ze cos takiego istnieje, jednak sie nie przeslyszalem .Mam jeszcze pytanie, czy do tego programiku jakies jeszcze warunki musza byc spelnione, np. kieszen do wyjecia na oddzielnej tasmie, czy nie koniecznie?? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Głupi Yasio
Kieszen musi obslugiwac HotSwap, nie jest istotne jak jest podlaczona. Jasnym jest, ze nie moze byc Primary master systemowa
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
dokladnie chcialem napisac to samo co yahol, ale spotkalem sie ze jakis dysk - chyba 2,1 WD - odmowil mi - sys sie zawiesil
Ale tak to ogolnie dobrze
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
A właśnie....skoro taki programik jest to jak wiedomo - wiekszość programów jednak instaluje sie właśnie na dysku... i np jak ma się jeden dysk i chce się go wyciągnąć "na gorąco" a na nich znajduje się takowy programik...to to może działać?CZy może on rezydentuje bezspośrednio w pamięci?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Głupi Yasio
Cytat:
Jak sie ma jeden dysk, +to, ze jest na nim system, to z gory wiadomo, ze takiego dysku nie wyjmie sie "na goraco" bo wszystko padnie! Dotyczy to tylko dyskow ktore nie sa "systemowe" i napedow optycznych (tez musza obslugiwac hotswap!) A program instaluje sie domyslnie na partycji systemowej. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
No i oto mi chodzi....szkoda że niema systemuktóre by uruchamiał sie bespośrednio z ramu....tylko ile by musiało go być
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Głupi Yasio
Calkiem niewiele
![]() Przy 2 GB ramu, mozesz zrobic sobie RAMDRIVE z windowsem. W sumie to: 400mb na windowsa + 256 do pracy systemu i jedziemy
|
|
|
|
![]() |
|
|