![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Programik
witam
mam takie pytanko czy możliwe jest napisanie takiego programiku w C++ lub jakims innym języku programowania który uruchamia inny program ?? Chodzi o coś takiego jest programik w w nim pasek w któym wpisujemy nazwe usera i jest przycisk loguj , i teraz to wpisane User_name jest wrzucane do takiego czegoś mysql -u nazwa_usera -p ![]() czy chodzi o program któy bedzie sie logował do bazy mysql pod dowolnego użytkownika ( podająć właśnie tą nazwe usera ) - taki "logator" do mysql ![]() ![]() pozdrawiam p.s. mam nadzieje ze nie namieszałem ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Jeżeli chodzi o twoje pierwsze pytanie to da się to robić np. Object Pascal (Delphi):
W sekcji uses dopisujesz: ShellApi A następnie obsługa zdarzenia OnClic np. Buttona: procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin ShellExecute(Handle, 'open', 'calc.exe', nil, nil, SW_ShowNormal); end; kliknięcie na przycisku spowoduje uruchomienie kalkulatora. W miejscu w którym pisze calc.exe można wpisać ścieżkę dostępu do dowolnego programu zainstalowanego na kompie. Co do reszty twojego posta to troszkę zagmatwałeś nie qmam ![]() pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Co do przykładu wyżej możesz dodać komponent TEdit i dać w przycisku:
ShellExecute(Handle, 'open', 'mysql', PChar('-u '+Edit1.Text+' -p'), nil, SW_ShowNormal); A jakby nie działało to bez tego Pchar() tylko: ShellExecute(Handle, 'open', 'mysql', '-u '+Edit1.Text+' -p', nil, SW_ShowNormal); Swoją drogą możnaby zrobić prosty plik wsadowy ![]() mysql -u %1 -p I później uruchamiamy to np. przez START>Uruchom: skrypt.bat user
![]() |
|
|