![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
prośba w doborze systemu pod określony konfig
Mam 512 ramu msi k7n2 delta ilsr z athlonem 2500 model mobo jest z raidem fire wire itd itd problem tkwi w tym że windows 2000 wywala zasoby mobo w menedżerze urządzeń i że potrzebny rozruch jest potrzebny a ponowny rozruch nic niedaje i tak wisi ciągle pytanie jaki system polecacie aby miał największą stabilność najlepsze osiągi na tym konfigu xp wkurza mnie bo średnio co 2 miechy szlag go trafia 2000 z kolei przez ten wpis w menedżerze urządzeń o ponownym rozruchu mnie wpienia więc 2003 xp czy 2000 pro albo serwer a może 98?
![]() ![]() p.s przepraszam za malo przejrzystego posta jak ktoś może proszę o wyedytowanie go |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Windows XP Sp1 + Wszystkie poprawki (warto się uzbroić) + przerobienie go na Windows XP LiTE
![]() Przerobienie na PW moge przesłać lub www.onlite.prv.pl i masz dział artykuły. Pozdro Windows 2003 Server odpada Windows 2000 (Troche za stary ![]() Windows 98 (nie rozśmieszaj mnie ![]() ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
xp albo 2k3 - sam wybierz (jeden minimalnie lepiej kompatybilny, drugi troche szybszy), byl na temat najlepszego sysa topic z sonda
starsze sa starsze wiec przy takim sprzecie maja maly sens ale pytanie troche dziwne - system wybrac powinienes sam w zaleznosci co bedziesz na nim robil (jaki soft wykorzystywal), jeden woli koniak, inny whiskey...
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 15.03.2004 o godz. 07:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Cichy mod
![]() ![]() |
W 2k3 są problemy z aplikacjami pod Workstacion, mozna to obejść, ale nie jest to za dobry pomysł.
Jeżeli przerobisz tego Windows XP na LiTE będzie natwe szybciej chodził niż ten 2k3 ![]() www.onlite.prv.pl (artykułu) Przyspieszanie Windows XP ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Czy w Xp można bez obaw usunąć Windows Messenger'a?? Jeśli tak to w jaki sposób?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@ Air - mozna bez obaw, np xp-antyspy
mozna tez recznie @ Piterniel - jesli chodzi o szybkosc wind 1. ten link ktory 2 razy podales to zadne przerabianie na wersje lite tylko zebrana lista tweakow, zreszta znanych od dawna 2. wiekszosc da sie zastosowac takze w win2k3, dzieki czemu 2k3 znowu przyspiesza 3. to, czy win2k3 bedzie szybszy zalezy od uzywanego softu - albo bedzie szybszy, albo wydajnosc pozostanie bez zauwazalnych zmian
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 15.03.2004 o godz. 16:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Ja tam polecam XP Pro SP1 + zaległe patche. Chociaż można by zobaczyć jak będzie się sprawował 2000 Pro SP4
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Pod win2ksp4 nie mam żadnych problemów a na winXP jestem zbyt nerowowy. 8)
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ![]() |
A ja używam dwóch systemów
XP do zabawy - gry filmy tv itp. 2000 do internetu i pracy |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() ![]() |
Cytat:
Do win2k mam dostęp tylko ja a do XP czasami dobierają mi się dzieci szwagierki i instalują wszystkie dema gier i gry na potęgę także po takich 3 razach już nie chce mi się deinstalować i czyścić rejestrów i ewentualnie kopiuje sobie swoje zgrywki i przywracam ghosta, a w win2k nie chce mi się co kilka dni robić ghosta Po drugie na XP testuje różne programiki a czasem po jakiejś wersji beta są problemy z systemem lub jego częścią tak więc to dla mojej wygody 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Windows 2000.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
No cóż, młody jeszcze jestem. 8)
![]() |
![]() |
|