Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.10.2006, 02:31   #1
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak poznać, że przekroczyło się cienką granicę?

Witam

Właśnie po obejrzeniu filmu Thank you for smoking zacząłem się zastanawiać jak poznać, że przekroczyliśmy granicę. Film był jak sama nazwa wskazuje o papierosach, ale chodzi mi o różne granice. Granica Akocholizmu, Nałogowego palenia, uzależnienia, beszczelności... Pewnie nie da się określić jednoznacznie granicy. Wiem, że mam kilka nałogów. Po zdaniu liceum postanowiłem rozstać się ze wszystkimi nałogami... po 3 tygodniach niestety do jednego wróciłem, po roku wróciłem do palenia, obecnie udało mi się nie wrócić tylko do stosowania cukru przy słodzeniu cherbaty. Nigdy nie lubiłem alkoholu, więc nie miałem z nim nigdy problemu, w narkotyki też nigdy nie wpadłem, ale ostatnio zastanawaim się czy nie przekraczam cienkiej granicy do... anoreksji. Powiedzcie kiedy wg Was przekracza się granicę w przypadku tej choroby? Stosując hardcorowe środki typu tabletki zmniejszające wydzielanie śliny, sztucznie wywołane wymioty, ograniczanie jedzenia? A może przez niejedzenie niektórych produktów albo niską wagę (ale waga to chyba nie jest odpowiedni wskaźnik)? Wg mnie jedyne co zbliża mnie do tej choroby to tylko radość z niskiej wagi. Lubie czekoladę i jem ją jak jest w lodówce. Jak mam ochotę na słodycze to się nie ograniczam. Dzisiaj jadłem Pizze Moja dieta wygląda tak codziennie 1 paczkę fajek + 3l lokalnego napoju Ostromecka Orange + 1-2 posiłki. Jak nie pracowałem fizycznie to utrzymywałem przy wzroście 191 71Kg, ale ostatnio remontuje mieszkanko i waga mi troszkę poszła w dół rekord 68,7 i staram się ją utrzymać poniżej 70... Zawsze chciałem ważyć poniżej 70 KG teraz mi się udało Według wskaźnika BMI (czy jak mu tam) mam lekką niedowagę i powiem, że mnie to cieszy. Najgorsze jest to, że moja żona jest sporo cięższa odemnie, choć wg tego wskaźnika na wagę normalną (ten wskaźnik jest dziwny....) Więc pytanie do was. Jeżeli zwracam uwagę na wagę i mam leciutką tyci tyci niedowagę (prawie jej nie mam bo wg tego wskaźnika przy 69,6 mam już normalną wagę) i jeżeli wejdę na 70 to pewnie z diety odejmę 1-2 posiłki czy to jest anoreksja, czy dopiero jak zaczne brać jakieś tabletki na schudnięcie?

Dzięki
Pozdrawiam

P.s. Tak do porównania wpiszcie Wasz wzrost w cm/waga w kg

Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 08.10.2006 o godz. 02:38
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: