![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Uruchamianie DOS'a - problem
Witam!
Moj problem poga na tym, ze nie wiem jak uruchomic DOS'a Kilka faktow: - Win XP Pro (SP1) na pokladzie - mam plyte Bootable WinXP Pro (SP1) - mam dyskietke startowa z WinME (zawsze jej uzywalem jak formatowalem partycje/potrzebowalem uruchomic DOS i zawsze dzialala - teraz nie chcie sie uruchomic) - zmienilem w biosie na bootowanie z FDD ale niestety moja dyskietka odmowila posluszenstwa i nie dziala ![]() ... no i jestem w kropce, bo nie wiem jak mam uruchomic DOS, a potrzebuje to zrobic. Czy ktos wie jak mam uruchomic DOS?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
oj remix to mnie zaskoczyles
![]() uruchom kompa z CD z installki XP i wybierz opcje.. uruchom z linia polecen, moze to? dzasz rade ![]() ja uruchamiam z dyskietki 98 jak cos i idzie ![]()
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Heh to fakt ! Tylko problema będziesz miał, jak ci boot z płytki nie zaskoczy. Czemu ? Niektóre płyty główne nie zaskakują na tym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
zaskakuje mi bez problemu BOOTABLE cd ale... co mi da linia polecen? chyba nic... bo ja chce DOS'a ![]() moze moja dyskietka padla? CIAPEK mozesz mi z laski swojej przeslac zawartosc Twojej dyskietki w pliku *.rar donwuja@o2.pl, dzieki z gory...
Pozdrawiam Remix aka Wielki M Ostatnio zmieniany przez remix : 02.02.2004 o godz. 02:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
WinXP nie ma DOSa jako takiego...
DOS nie obsługuje partycji NTFS więc dyskietkowy start nie wiele Ci pomoże, chyba, że masz partycje FAT (ale tu DOS też ma ograniczenia - jeżeli chodzi o wielkość partycji). Żona potrzebowała do szkoły Pascala - musiałem zmienić OS na win2k aby ten DOSowy program chodził. 8)
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
remix - napisz dokladnie co chcesz zrobic
z linii polecen czy z konsoli odzyskiwanai mozna naprawde duzo zrobic (nawet zeczy ktore z dosa sa niemozliwe, choc sa i akie zeczy do ktorych trzeba miec dosa) zawartosc dyskietki ci nie wystarczy - ty musisz miec jej obraz bootowalny - inaczej kupa zobacz tu i tu: www.bootdisk.com www.nu2.nu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
chce uruchomic DOS'a i pod dosem uruchomic NC (Norton Commander'a) - potrzebuje wywalic pewien plik, ale z poziomu Windowsa nie jest mozliwe nawet zmienienie jego nazwy, co dziwne... zaden proces sie do niego nie odwoluje, po prostu cos sie zapetlilo. Mam FAT32 a partycja systemowa ma 5 GB zaraz zajrze na te stronki co mi podales... sciagne obraz dyskietki bootowalnej i zobacze co z tego wyjdzie... moze moja dyskietka ulegla uszkodzeniu lub jest niekompletna... ale zawsze dzialala.. no coz moze jakis magnes ja spie***lil ![]()
![]() |
#8 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a probowales usunac ten plik w 'Trybie awaryjnym'?
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
spoko - mozesz to zrobic i spod dos i z konsoli odzyskiwania i (po pewnych kombinacjach, choc moze skandysk by wystarczyl) spod windy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Capo di tutti capi
![]() |
Problem rozwiazany!
Witam!
opisuje ponizej jak rozwiazalem moj problem... - wszedlem na www.bootdisk.com - wszedlem do DOS - Windows 9X/Me/NT/2K/XP Excellent Bootdisks - sciagnalem Windows 98 SE Custom, No Ramdrive - obraz bootdisk do Win 98 SE - wszedlem do DOS 3.3 + All Flavors Basic Bootdisks By PowerLoad - sciagnalem WinImage v6.10 32bit version for Windows 9x, NT (x86), 2000 & XP - programik do obrobki obrazow dyskietek zrobilem tym programikiem dyskietke z pliku boot98sc.exe i juz ![]() ![]() dzieki wszystkim za pomoc... jak widac moja dyskietka byla padnieta ![]()
![]() |
|
|