![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
MasteR of PuppetS
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
![]()
Witam
Właśnie dostałem czytnik kart jak w temacie model MT5009. Głupia sprawa, bo nie bardzo wiem, do którego wejścia mam wsadzić karte MMC (orginalna z Nokii 6230i), tzn. na pewno do któregoś z tych na dole patrzać od tyłu na czytnik. Powiedzcie mi też w jaki sposób karta ma byc wsadzona, tzn. czy stykami do góry czy do dołu. Z góry dziękuje za informacje.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
Moja rada: zastosuj metod***281; pr***243;b i b***322;***281;d***243;w
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Ewentualnie instrukcje przeczytaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MasteR of PuppetS
![]() |
@Piotr4s - zastosowałem i NIC.
@IceManSpy - w instrukcji nie ma NIC na ten temat. Jest tylko o tym jak zainstalować sterowniki. Właśnie mi się przypomniało, że ja mam karte MMC+, więc może ten czytnik jej nie rozpoznaje. Czy można kupić taką przejściówkę RS-MMC na MMC+ ?? Dziękuje za odpowiedź.
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
MasteR of PuppetS
![]() |
Cytat:
![]() A czy są może jakiś inne przejściówki?? Np. MMC+ na SD ![]() ![]() Może ktoś ma ten czytnik i wie dokładnie jakie karty obsługuje? Byłbym wdzięczny za informacje.
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() SD to rozszerzony o zabezpieczenia standard MMC, przejściówki nie ma bo karty są praktycznie identyczne. SD jest tylko trochę grubsza i nie działa w czytniku obsługującym MMC, ale w drugą stronę jak najbardziej tzn. MMC będzie działać w czytniku SD. Wydaje mi się że czytnik który dostałeś jest uszkodzony i ja bym się z nim nie męczył tylko kupił nowy np. taki http://www.allegro.pl/item239001329_..._2_0_hurt.html mam identyczny, testowałem na SD, MMC, MMC+, RS-MMC i wszystkie te karty czyta bezproblemowo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MasteR of PuppetS
![]() |
@ManDragon
Dziękuje za odpowiedź. Postanowiłem jednak zadzwonić sobie do Media-tech'u i zapytać kogoś w dziale technicznym, czy ten czytnik obsługuje karty MMC+. Jakież było zdziwienie, kiedy jakiś gościu powiedział mi, że on nie wie dokładnie czy czytnik ten obsługuje te karty. ![]() ![]() ![]() ![]() Może reczywiście on nie obsługuje tych kart. Na razie nie mam możliwości sprawdzenia go z innymi kartami, ale nad tym czytnikiem z allegro musze sie zastanowić ![]()
![]() |
#9 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
jak ju***380; napisa***322; ManDragon karta MMC jest cie***324;sz ni***380; SD i mo***380;e by***263; s***322;aby styk w gnie***380;dzie.
poruszj kart***261; lub daj jak***261;***347; podk***322;adk***281; z kawa***322;ka kartki z bloku technicznego. bierz przyk***322;ad z Pata i Mata ![]()
![]() |
#10 | |
MasteR of PuppetS
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
MasteR of PuppetS
![]() |
Witam!
Po przeprowadzeniu kilku prób, między innymi próby z podkładką, o której pisał Igloo, udało mi się i czytnik ten obsługuje karty MMC+, chociaż w specyfikacji nic o tym nie pisze. Sprawa jest prosta. Należy kartę MMC+ wsadzić stykami "do góry". Mam nadzieję, że komuś się ta informacja przyda. ![]() @Igloo reputka poszła ![]()
Kunte Ostatnio zmieniany przez Kunte : 16.09.2007 o godz. 12:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|