![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
hej!
Na pewno wielu z Was używa zewnętrznych styli do systemu i uaktywnia je za pomocą odrębnych programów np. przy pomocy popularnego StyleXP. Zacznijmy. Ktoś może powiedzieć - czego ja chce od programu pod XP kiedy mam wina 2003 ![]() Zawsze lubiłem eksperymentować nie zawsze mi to wychodziło na dobre. Wiedząc, że zasadniczo win 2003 to prawie to samo co XP i wiedząć, że nie wszystko chodzi pod 2003 zdecydowałem sobie lekko uprzyjemnić widok win 2003. StyleXP zainstalował sie poprawnie mimo przedstawionej mi podczas instalacji listy wersji systemów XP z jakimi on współpracuje. Instalując program godziłem się z tym w 100%, że coś może działać niepoprawnie. I działa, ale i nie działa ![]() Ściągnąłem sobie ładny "visual style". Plik skrótowy z nazwa stylu, że tak to nazwe to naturalnie *.msstyles. Kiedy zastosowałem zmiany oczekując w niepokoju, aż moja winda z brzydkiego kaczątka zmieni się w pięknego łabędzia ujrzałem niestety ekran z listą wspomnianych systemów XP i z możliwością wykonania dwóch działań --> OK ![]() ![]() Schody pojawiły się wtedy kiedy restartowałem system a gdy wczytywał się puplit schemat był ewidentnie skopany jakby uszkodzony - było już brzydko, a moim oczom objawiła się znowu nieszczęsna lista z wersjami systemu XP - nic już nie dało się zrobić na poziomie tego okienka. Trzeba było wejść w program StyleXP i ponownie załadować styl i kazać mu go zastosować. Jak na dłoni widać, że coś nie gra i tak niepowinno być bo kto chciałby ujrzeć po załadowaniu się systemu styl przekręcony do gówy nogami i powiadomienie o błędzie, a potem komu sprawiało by przyjemność ponowna instalacja stylu. Jaki mamy problem? Czy istnieje jakaś możliwość przechytrzenia StyleXP? Jak już wiem program radzi sobie doskonale z zastosowanym stylem i wszystko jest pięknie. Problem jest wtedy kiedy program po ponownym ustawianiu stylu (np. restart windy) wykrywa, że jest coś nie tak, że chyba pomyliło się systemy. Czy można jakoś pozbyć się tego etapu, aby system zapamiętał styl na stałe? A może jakiś inny program by sobie z tym poradził? Pozdrawiam! P.S. Mimo to, że wcześniej nie interesowały mnie takie zabiegi kosmetyczne i nie były one dla mnie ważne to gdy wczoraj zobaczyłem na prawde przyjemy styl i system który przy tym stylu się nie muli.... powiedziałem "czemuby nie" ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
odinstaluj style xp, wroc do stylu poczatkowego.
zainstaluj uxthemepatchera i po restarcie klikasz poprostu 2x na plik .msstyle - no ten plik tego stylu i powinno dzialac /powinienes miec do wyboru tego skina we wlasciwosciach ekranu/. wejdz tutaj po uxthemepatchera: http://www.dev3l0per.devisland.net/s...uxthemexp.html
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 04.11.2004 o godz. 17:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
...i daj linka do tego stylu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
A zadam takie banalne pytanie, skad pobrać style do StyleXP ? Te które są w nim są banalne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@Ciapek podaj linka do Twojego "nowego" stylu...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() @CIAPEK - mialem tak samo jak zainstalowalem style xp na zasyfionego Xp po instalacji SP2, jak instalowalem na swierzy OS to dzialalo. Style XP tak jak uxthemepatcher podmienia tylko 1 DLL w systemie ale uzywam style xp bo posiada on tez moduly do zmiany Bootscreena i Loginscreena.
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
zuk4u coś czuje ze to bedzie działać
![]() niech mi tylko ktoś powie co jest co na tej liście gdzie mam zassać patchera. które z tych? ![]() uxThemePatcher XP .NET support batch 0.26 kB ats uxThemePatcher XP .NET 2.3 Sourcecode 233 kB ats uxThemePatcher XP .NET 2.3 177 kB a pozostałe? ![]() A styl zassałem z themexp.org, poszukam linka...
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
Aston
Witam
Ja z pytaniem czy ktos z was widzial moze Aston'a To cos takiego do zmieniania skor w windach ![]() Jesli nie to polecam stronke www.astonshell.com Mozna sie napatrzec do woli, a jak sie spodoba co to polecam zassanie z edonkeya (poslodzony na cacy) Ps zero zgrzytow, chodzi jak po masle latwe przejscie pomiedzy explorerem a astonem w kazdej chwili, bardzo latwo konfigurowalny w szerokim zakresie, a skiny, tematy czy jak to nazwac sa ahhh, szkoda pisac trzeba zobaczyc :cool: narka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
no oczywiście ats_uxThemePatcher_XP_NET_2_3
![]() działa, żuku jesteś wielki ![]() miło ![]() a bardziej urzekła mnie sama zmiana na tak odmienny styl, dany styl nie jest raczej powalający, ale może się podobać ![]() http://www.themexp.org/preview.php?m...tal+dlb+20.zip
![]() |
#10 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Aha, jeszcze jedną zaletą tego programu, który polecił Ci zuk4u jest to, że jest on darmowy ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
the one
CDRinfo VIP