Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2004, 00:14   #1
mirobanan1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.11.2003
mirobanan1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przegladarka!

Wiem że to nie na temat ale potrzebuje pomocy!
Mainowicie chodzi mi o interent - szparałem po stronach wcześniej i Norton dwa razy poinfrmaował mnie o groźnych skryotach wybralem opcje blokuj skrypty i OK
Później włanczam kompa to wyświetliwła mi się jakaś tsrona o terści erotycznej
i w ulubionych a przegladarka jakby...muliła bo jak przewijam to zamiast płynie to taj jakby by po duzych prostokatnych skrawach
Korzystam z Windows 98SE,IE 6.0 no i....Avant Browser
mirobanan1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2004, 00:19   #2
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

1. od tego jest dzial OFFTOPIC
2. przeskanuj kompa programem Ad-Aware, ewentualnie jakimis Trojan Removerami lub SpyBot'em
3. pisze i mowi sie WŁĄCZAM, a nie włanczam! ()
Stary 11.02.2004, 11:17   #3
mirobanan1
Stały bywalec ;)

Przepraszam za pomyłke ale czy to pmoże czy może są to jakieś inne czynniki
Stary 11.02.2004, 11:26   #4
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no to teraz przeskanuj komputer programem antywirusowym (najlepiej dwoma ró żnymi np: darmowy AVG www.grisoft.com i skaner online MKS www.mks.com.pl),

potem musisz znaleźć i usunąć w rejestrze w kluczach:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run

badziewne programy, które uruchamiają te śmieci, wyczyścić cache przeglądarki i zainstalować inną niż IE przeglądarkę, bo cały ten syf jakoś zawsze włazi na IE (zobacz Operę www.opera.com)
Stary 11.02.2004, 11:27   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zrob jak pisze Remix, czy pomoze to sam zobaczysz. Wyglada mi to na jakiegos dialerka albo podobny syf. Gdzies w necie jest antydialer, usuwa dialerki a przynajmniej znaczna ich liczbe. Probuj
Stary 11.02.2004, 11:34   #6
mirobanan1
Stały bywalec ;)

Dialer to to raczej nie jest bo już kiedyś się z nim spotkałem!Mam ZAINSTALOWANEGO IE 6.0 ale KORZYSTAM Z AVANT BROWSER! Qyczysciłem wszelkie wpisy internetowe,przeskanowałem kompa Norton Antivirus 2003 z 9.02.2004 i porgramem SpyBoster!
Nic nie wykrył NAV, a Spy Boster tak więc wszystlk naprawiłem ale przeglądarawciąż tnie! Nie mam juś "tych"
stron w Ulubionych bo je usunąłem,nie mama już strony "tej" startowej bo zmieniłem na ONET i podczas uruchomienia kompa tez nie pokazuje się i nie pokazywało
sie zadna reklama więc dialer to raczej nie ale podobny syf! Pomużcie i powiedzcie jakiego programu użyć
Stary 11.02.2004, 11:34   #7
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
... jest antydialer, usuwa dialerki a przynajmniej znaczna ich liczbe
a czy antydialer przydaje się również do połączeń innych niż modemowe?
Stary 11.02.2004, 11:41   #8
mirobanan1
Stały bywalec ;)

mam stałe łacze 80bps/s GAVEX
Stary 11.02.2004, 11:50   #9
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dialery jak sama nazwa wskazuje przekierowuja polaczenie dialup, wiec majac lacze stale nienaraza cie na koszty (no bo niby jak...)
ale oprocz tego czesto maja inne dzialania - np ppodmiana srony startowej, niektore progsy nie bedace diaerami tez to robia, i wlasnie takiego smiecia masz u siebie (czy to dialer czy nie - sprawa wtorna - i tak musisz go wyzucic, zeby ci nie podmienial)
imho zle skonfigurowales firewall'a ze taki paskud ci wlazl, trzeba uwaznie wczytywac sie w jego komunikaty, ale ofkorz moglo sie zdazyc cos takiego nawet na poprawnej konfiguracji
powodzenia
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2004, 11:50   #10
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pokazuje jakąś ikonkę obok zegara? Wywal uruchamianie pliku z msconfig i powywalaj pozostałości z rejestru (patrz post eloise) oraz poszukaj i wywal z katalogu windowsa. A zacznij od pkt2 w poście Remixa.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2004, 11:52   #11
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez eloise
a czy antydialer przydaje się również do połączeń innych niż modemowe?
Sam antydialer tylko usuwa, ponoc z powodzeniem, wiekszosc dialerow, co prawda ciagle pojawiaja sie nowe wiec nigdy nie ma 100% pewnosci ze sobie poradzi z czyms nowym. Polaczenia inne niz modemowe (stale) sa o tyle bezpieczne ze nie masz wtedy wybieranego numeru dostepowego i tym samym dialer nie przelaczy cie na numerki 0700, ale sama swoja obecnoscia moze wkurzac wlasnie takimi efektami jak pisze Mirobanan.

Heh widze ze koledzy mnie uprzedzili
Stary 11.02.2004, 12:07   #12
mirobanan1
Stały bywalec ;)

muwię wam NIE MA ŻADNYCH STRON W ZASOBNIKU SYSTEMOWYM!!!! Jest tylko wkurzająco działająca przeglądraka np.pisze ten text skonczyłem text pisać a ten pojawia się z 2 sekundowym opóźnieniem i trny się jakby cieły!!!!!Napiszcie korko po krou co mam robić bałgam bo nie wytrzymam!
Stary 11.02.2004, 12:14   #13
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
może tówj ISP ma problemy, albo maja wymiane urzadzen itp.

P.S. Nie używaj tylu wykrzykników.. :/

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2004, 12:16   #14
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1. przeskanuj antywirusem (np online symanteca)
2. przeskanuj adaware
3. przejrzyj klucze rejstru odpowiedzilane za uruchamianie progsow (podane wyzej przez kolegow)
4. wyrwij podejrzane badziewia z korzeniami
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2004, 12:33   #15
mirobanan1
Stały bywalec ;)

1.Zrobiłem - nic nie ma
2..Podaj nazwe jakiegoś programu...
3.Przejrzałem i są tylko klucze odpowiedzialne za uruchamiane znanych mi programów
4?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: