![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Przegladarka!
Wiem że to nie na temat ale potrzebuje pomocy!
Mainowicie chodzi mi o interent - szparałem po stronach wcześniej i Norton dwa razy poinfrmaował mnie o groźnych skryotach wybralem opcje blokuj skrypty i OK Później włanczam kompa to wyświetliwła mi się jakaś tsrona o terści erotycznej i w ulubionych a przegladarka jakby...muliła bo jak przewijam to zamiast płynie to taj jakby by po duzych prostokatnych skrawach Korzystam z Windows 98SE,IE 6.0 no i....Avant Browser |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
1. od tego jest dzial OFFTOPIC 2. przeskanuj kompa programem Ad-Aware, ewentualnie jakimis Trojan Removerami lub SpyBot'em 3. pisze i mowi sie WŁĄCZAM, a nie włanczam! ( ![]()
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Przepraszam za pomyłke ale czy to pmoże czy może są to jakieś inne czynniki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
no to teraz przeskanuj komputer programem antywirusowym (najlepiej dwoma ró żnymi np: darmowy AVG www.grisoft.com i skaner online MKS www.mks.com.pl),
potem musisz znaleźć i usunąć w rejestrze w kluczach: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run badziewne programy, które uruchamiają te śmieci, wyczyścić cache przeglądarki i zainstalować inną niż IE przeglądarkę, bo cały ten syf jakoś zawsze włazi na IE (zobacz Operę www.opera.com)
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zrob jak pisze Remix, czy pomoze to sam zobaczysz. Wyglada mi to na jakiegos dialerka albo podobny syf. Gdzies w necie jest antydialer, usuwa dialerki a przynajmniej znaczna ich liczbe. Probuj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dialer to to raczej nie jest bo już kiedyś się z nim spotkałem!Mam ZAINSTALOWANEGO IE 6.0 ale KORZYSTAM Z AVANT BROWSER! Qyczysciłem wszelkie wpisy internetowe,przeskanowałem kompa Norton Antivirus 2003 z 9.02.2004 i porgramem SpyBoster!
Nic nie wykrył NAV, a Spy Boster tak więc wszystlk naprawiłem ale przeglądarawciąż tnie! Nie mam juś "tych" stron w Ulubionych bo je usunąłem,nie mama już strony "tej" startowej bo zmieniłem na ONET i podczas uruchomienia kompa tez nie pokazuje się i nie pokazywało sie zadna reklama więc dialer to raczej nie ale podobny syf! Pomużcie i powiedzcie jakiego programu użyć |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
mam stałe łacze 80bps/s GAVEX
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
dialery jak sama nazwa wskazuje przekierowuja polaczenie dialup, wiec majac lacze stale nienaraza cie na koszty (no bo niby jak...)
ale oprocz tego czesto maja inne dzialania - np ppodmiana srony startowej, niektore progsy nie bedace diaerami tez to robia, i wlasnie takiego smiecia masz u siebie (czy to dialer czy nie - sprawa wtorna - i tak musisz go wyzucic, zeby ci nie podmienial) imho zle skonfigurowales firewall'a ze taki paskud ci wlazl, trzeba uwaznie wczytywac sie w jego komunikaty, ale ofkorz moglo sie zdazyc cos takiego nawet na poprawnej konfiguracji powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Pokazuje jakąś ikonkę obok zegara? Wywal uruchamianie pliku z msconfig i powywalaj pozostałości z rejestru (patrz post eloise) oraz poszukaj i wywal z katalogu windowsa. A zacznij od pkt2 w poście Remixa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Cytat:
Heh widze ze koledzy mnie uprzedzili ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
muwię wam NIE MA ŻADNYCH STRON W ZASOBNIKU SYSTEMOWYM!!!! Jest tylko wkurzająco działająca przeglądraka np.pisze ten text skonczyłem text pisać a ten pojawia się z 2 sekundowym opóźnieniem i trny się jakby cieły!!!!!Napiszcie korko po krou co mam robić bałgam bo nie wytrzymam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
może tówj ISP ma problemy, albo maja wymiane urzadzen itp.
P.S. Nie używaj tylu wykrzykników.. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
1. przeskanuj antywirusem (np online symanteca)
2. przeskanuj adaware 3. przejrzyj klucze rejstru odpowiedzilane za uruchamianie progsow (podane wyzej przez kolegow) 4. wyrwij podejrzane badziewia z korzeniami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
1.Zrobiłem - nic nie ma
2..Podaj nazwe jakiegoś programu... 3.Przejrzałem i są tylko klucze odpowiedzialne za uruchamiane znanych mi programów 4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|