![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Przełącznik SCART - istnieje coś takiego??
Witam
Odrazu do rzeczy: Czy istnieje przełącznik SCART, do którego można podłączyć dwa wyjścia SCART (TV + TVOUT) a go samego umieścić w gnieździe telewizora, pytam ponieważ ciągłe wyciąganie i wkłądanie/wyciąganie kabla do TV jest troche denerwujące (przy okazji niszczy samo gniazdo ), a niestety w telewizorze mam tylko jedno gdziazdo SCART, do którego jest podłączony tuner satelitarny... więć chciałbym mieć możliwość jednokrotnego podłączenia dwóch wtyczek i przełanczanie pomiędzy TV a TVOUT
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
|
|
|
#3 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
hmm, no właśnie nad takim czymś myślałem, ale nie wiem czy nie byłoby zakłuceń...?
PS a może jest coś takiego, ale z przełącznikiem, którym wybieram z którego SCART'a sygnał ma trafiać do telewizoara...? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
to spytaj sprzedającego czy to ma taki przełącznik czy też trzeba zawsze dwa pozostałe najpierw odłączać
|
|
|
#5 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie możesz na przykład przez Magnetovid podłączać? (o ile go masz). Ja tak robię i działa doskonale. Dodatkowo mój magnetivid ma wejścia z przodu, więc już w ogóle podłączenie kabla jest banalnie proste i wygodne.
|
|
|
#6 | |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Sposob na magnetowid jest dobry o ile sie go ma
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do zakłuceń to niestety wszystko zależy od wykonania "takowego rozgałężnika" - miałem identyczny - noname
Były jednak małe zakłucenia - szumy Potem kupiłem w media orginalny philipsa i to 5 portowy.( około 30 PLN) I tu sie zgadzam zero zakłuceń - może lepiej powiem niezauważalne. Radzę odrazu kipić lepszy niż się potem denerwować. prometeusz
|
|
|
|
#8 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Magnetowid nie przepuszcza sygnału RGB a więc skazujesz się na S-Video zamiast cieszyć się SCARTem... Stcjonarne DVD mam ustawione na SCART (RGB) a magnetowid korzysta z drugiego wejścia SCART (luminencja i chrominencja) bo to analog. Dobrze, że mój Panasonic ma dwa wejścia SCART ale tylko w jednym jest RGB. 8 )
|
|
|
|
|
#9 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Akurat przy tym TV do którego chcę podłączyć TVOUT nie mam Videa, a do drugiego TV kabel nie sięga, ale za to jest możliwość podłączenia przez kino domowe...
![]() Więc zrobie tak jak pisze Kasprzak, bo wyłączenie wtyczki od tunera stanowi mniejszy problem niż ciągłe przekładanie wtyczek w SCAR'cie
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Albo decydujesz się na cyfrową obróbkę i podawnie tak sygnału (RGB) albo analogowe: decyzja należy do Ciebie ale magnetowid jako urządzenie analogowe nie przepuszcza (i nie podaje) sygnału cyfrowego. Chociaż są magnetowidy cyfrowe ale nie wiem czy są w sprzedaży dla zwykłych śmiertelników...
Szczegóły u fachowców, sorry ja nie jestem aż tak dobry. Doczytaj np. na dowlnym forum poświęconym obróbce obrazu (filmów) np. www.manta.com.pl www.napisy.org itd. 8 )
|
|
|
|
#12 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|