![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.09.2007
![]() |
Przelew kasy
Otoz mam pytanie troszke nie z tej ziemi... Obecnie jestem w USA i chialbym przelac kase z polskiego konta na amerykanskie. Jakich danych potrzebuje ?? Czytalem ze Swif, moj bank nie posiada docelowego SWIFT i podal mi innego, nastepnie mam jakis 9 cyfrowy nr. banku, nastepnie kolejny 9 cyfrowy nr. chyba odzialu, i nastepny 7 cyfrowy nr. mojego konta. Jak mam to wszystko wpisac skoro na stronie z przelewami mam miejsce tylko na SWIFT i nr. konta no i na dane tego wszystkiego... Ktos cos poradzi ??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a takie przelewy da sie robic przez net - z tego co wiem to oplaty sa bardzo duze oczywiscie zalezne od kwoty, ale minimum to cos 100PLN za oplate zaplacisz
![]() |
#3 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IBAN, SWIFT, ewentualnie adres banku, czasem wymagany, czasem nie.
Wszystko to otrzymasz w swoim banku.
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Wiem wlasnie zaplace ok. 100 zl za to ale lepsze to niz przez wester union czyli potrzebuje SWIFT i IBAN... Jak pisalem posiadam roughting number account number i jakis banku... czyli zadzwonic musze bo IBAN jeszcze... DZIEKUJE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przez np moneybookers by***322;oby zdecydowanie taniej.
A co do tematu, z tego co si***281; orientuj***281;, w USA nie obowi***261;zuje IBAN (International Bank Account Number). Stosuje si***281; go w krajach Unii i tylko w niekt***243;rych krajach poza ni***261;. Te numery, kt***243;re masz z banku + SWIFT powinny wystarczy***263;, nic innego nie potrzebujesz. Razem masz 25 cyfr, czyli jest ok. Ostatnio zmieniany przez Bartez : 22.11.2007 o godz. 00:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Tylko wiesz wolalbym byc pewien jak juz wysylam, bo wyslac kase w swiat i jak ma mi wrocic po miesiacu uszczuplona o 10% prowizja, ale probuje dalej...
Ostatnio zmieniany przez kf_krzynio : 22.11.2007 o godz. 00:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wysyłałem przez moneybookers dość znaczne kwoty, m.in. do Stanów i prowizje są niewielkie. Z tego co pamiętam stałe, niezależnie od kwoty (choć tu mogę się mylić). Jedyna wada, to czasem trzeba zaczekać kilka dni, aż wpłata dojdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
nastepnym razem sprobuje tak jak mowisz, teraz musi dojsc tak jak jest... o skutkach poinformuje na pewno...
a powiedz jeszcze jak wysylales do USA to na jakie nr. miales jeden duzy czy jak ? Ostatnio zmieniany przez andy : 22.11.2007 o godz. 18:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|