Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2005, 02:27   #1
kob2005
Bywalec

Data rejestracji: 13.02.2005
kob2005 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przemyslenia starego spawacza

Witam .
Nie wiem czy to forum jest obslerwowane przez wladze cdrinfo ale wiem jedno-nikt nie lubi krytyki .
Zagladam na strone cdrinfo praktycznie od dobrych 10 lat .Takze forum to bylo moim ulubionym ,z racji ciekawych tematow oraz niesamowitej wrecz checi niesienia pomocy.Niestety ,od dluzszego czasu forum to spadlo jak to sie brzydko mowi na psy (z bolem stwierdzam ze strona glowna takze).
Wiem ze kazde forum tworza ludzie roznego pokroju i to oni (my) decyduja o jego formie .Niestety obecnna forma przestaje mi odpowiadac.Mozecie potraktowac mnie jako jednostke maloznaczaca (jeden user w ta jeden w tamta) zycze Wam z calego serca aby takich malkontentow nie bylo duzo - inaczej powoli ale w trybie postepowym strona ta zagubi swoj wizerunek w spolecznosci www .
Strona glowna .
To co da sie wytlumaczyc brakiem czasu,krotkim zastojem jestem w stanie zrozumiec.Niestety przekladane testy z dnia na dzien ,z tygodnia na tydzien staje coraz bardziej nuzace .
Daje sie zauwazyc wrecz totalny brak umiejetnosci ogarniecia tego przez jakakolwiek osobe prowadzaca serwis .
Coz ,moze gderam,moze to tylko okres przejsciowy - bardzo bym pragnal aby tak wlasnie bylo.
Na tym polu warto sie poprawic ,warto utrzymac w rekach to ,co w takim trudzie i znoju bylo przez te wszyskie lata zdobywane.

Forum .
Jesli glowna strona strasznie sie opuscila ,to forum na tym boardzie to juz totalna kleska .Zbywanie pytajacych ,glupie docinki przez osoby majace przy swoich avatarach napis Moderator wola o pomste do nieba .
Z gory prosze o nie snucie domyslow nie jestem uczestnikiem - bylem nim 2 lata temu .Musicie zrozumiec ze wasze posty sa czytane przez tysiace osob ,poszukujacych danego rozwiazania problemu .
Zmora tego forum sa "czty forumowe" - pogaduszki pomiedzy blizej nieokreslonymi grupami tego forum ,tylko po to aby dac upust swojej proznosci .Musze Was chyba zmartwic iz malo kogo obchodzi to czy ktos za 20min wypije sobie Lecha czy Zywca ,ze ktos kogos okradl ,czy poderwal drugiemu dziwczyne .W postach macie totalny zament ,odszukanie odpowiedzi na pytanie graniczy z cudem .Przebijanie sie przez 130 wypowiedzi cytuje (tutaj praktycznie powinna byc lista cytatow na ok. 500 stron A4 ,wybralem tylko pare-zajelo mi to doslownie 40s) :
"popieram ..."
"Dokładnie, te płytki sa do dupy !
Naigorszy szajs ! no może jest jeszcze kila gorszych co słabo latają na polu
Może jakieś zawody ? w rzutach na odległość ? "
"idź do swojej błekitnej wybeczec się albo tej z 2003 malolaty lol"

Chyba nie ma sensu cytowac dalej,to co widac na perwszy rzut oka.
O dziwo na tym forum doliczylem sie chyba z 6 moderatorow w jednym dziale ,co powinno przekladac sie utrzymanie jako takiego poziomu?.
Wrazenie po 30min przewertowaniu tematow jest jedno-forum opanowane przez kilkunastoletnich szczeniakow ,zadnych wrazen i super zabawy internautow.
Ktos powie: "w koncu po to to forum?" ,warto jedna poyslec od czasu do czsu o ludziach ktorzy szukaja pomocy na takich stronach.to od nich zalezy czy wroca tutaj jeszcze raz.
Jesli zatem nie zalezy szefom tej strony na nowych userach to jestem w stanie zrozumiec totalny haos tutaj panujacy.w innym razie trudno to wszystko ogarnac.
Mam nadzieje ze moja krytyka nie urazila zadnego.Prosze ja potraktowac bardziej jako wypowiedz osoby zatrwozonej sytuacja na stronie ,ktora odwiedza ja regularnie od bardzo dawna.
Aby jeszcze raz ukrocic spekulacje :nie bylem nigdy obrazony na tym forum,
nie jestem i nie bylem nigdy zbanowany na tym forum ,ten post nie powstal w akcie zemsty ,wyzalenia sie czy czyms w podobnym stylu.
Ot takie spostrzezenie przecietnego uczestnika.
Zegnajac sie pozdrawiam i zycze aby to forum powrocilo do swojej swietnosci .
kob2005 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.03.2005, 02:38   #2
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
madrze mowisz, ale nie do konca sie z Toba zgadzam

jest off topic i jest dzial cdr, coz wiecej dodac
ale faktym jest, ze sie dyscyplina trocha siadla
Stary 22.03.2005, 02:42   #3
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
madrze mowisz, ale nie do konca sie z Toba zgadzam

jest off topic i jest dzial cdr, coz wiecej dodac
ale faktym jest, ze sie dyscyplina trocha siadla
Wszystko się dotrze. 2 nowych modów już widać tu i ówdzie pozytywne efekty.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 02:48   #4
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"ze sie siadla" ale "alfabeta" ze mnie

kiedys byl taki mod, strasznie gorliwy w dodatku - o malo co nie zrezygnowalem z forum przez niego, wiec dziekuje, postoje
Stary 22.03.2005, 05:31   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Do @kob2005.

Cytaty, które są w Twoim poście odnoszą się (między innymi) do płyt Hawk i są napisane mocnym językiem, ale jak ktoś się naciął na to gówno (a takich jest większość, bo cena kusi) to inaczej pisać nie będzie. Mam pytanie: czy Uważasz, że nikomu ten post nie pomoże? Co z tego, że jest napisany niezbyt pięknie? Ktoś kto go przeczyta i trafi w sklepie tanie, ładne płytki (jak dobrze pamiętam to z napisem Profesional) nie kupi ich. Będzie wiedział, że:
Cytat:
Dokładnie, te płytki sa do dupy !
Naigorszy szajs ! no może jest jeszcze kila gorszych co słabo latają na polu
Może jakieś zawody ? w rzutach na odległość ?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 08:07   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie raz bylem juz oskarzany o zanizanie poziomu forum i nie raz tez wypowiadalem sie co mysle o niektorych pomyslach wladz i stosunku co niektorych do innych (jak ktos ma dobra pamiec to pamieta, jak nie to szukajka...)
NC
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 08:15   #7
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
fakt, dwa lata temu i wcześniej poziom był wyższy, więcej ludziom się chciało (mnie też, bez bicia przyznaję ), ale uważam, że dzisiejsze nagrywarki sprawiają o wiele mniej kłopotów niż te z przed kilku lat, więc i problemów na forum mniej.
Stary 22.03.2005, 10:10   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A ja muszę przyznać, że z wypowiedzą się zgadzam.

Trudno mi wypowiadać się na temat samego serwisu - strony głównej, testów, porad itp. ponieważ nie korzystam z nich regularnie. Jeżeli jednak faktycznie widoczny jest spadek poziomu, to można pomyśleć o zwerbowaniu dodatkowych osób do zajmowania się niektórymi funkcjami. Nie wiem, ten temat jest mi raczej obcy, ale jeżeli rzeczywiście tak to wygląda..

Co do forum.. Jestem na nim od mniej więcej 2,5 lat i powiem szczerze, że jako stosunkowo regularny użytkownik nie zauważyłem jakiegoś specjalnego spadku poziomu, ani niczego takiego. Na pewno forma forum się zmienia, zmieniają się użytkownicy - odchodzą starzy, przychodzą nowi, a niezmienna grupa cały czas dorasta i się rozwija. To musi mieć wydźwięk w naszych wypowiedziach i z tym trudno walczyć. Zresztą, czy jest sens?

Zgadzam się jednak, że jest kilka problemów, nad którymi warto by się zastanowić. Dla mnie podstawowym i bardzo częstym jest odsyłanie nowych użytkowników zadających pytania do wyszukiwarki na forum lub na internecie. Zgadzam się, czasami pytania są oczywiste, ale kurcze - jeżeli każdego nowego użytkownika na przywitanie objedziemy o to, że ośmielił się zadać pytanie, to kto zostanie tu na dłużej?
Sam swoją przygodę z forum zacząłem o pytanie na temat overburningu. Teraz widzę, że chyba tylko fuksem nie zostałem zjechany od dołu do góry za zadanie takiego pytania. A gdyby tak się stało, prawdopodobnie by mnie tu dzisiaj nie było..

To jest naturalnie moje własne zdanie, ale uważam, że jeżeli już ktoś zadaje sobie trud, żeby udzielić odpowiedzi na zadane pytanie, to niech nie będzie to zlepek słów: ty idioto, kretynie itp. tylko w miarę konkretna odpowiedź. Nawet skierowanie do wyszukiwarki, ale jeszcze lepiej do konkretnego adresu internetowego czy posta na forum. Bo jednak nam, jako starszym użytkownikom łatwiej wyszukać informacje, które już się tutaj pojawiały. Zachęcam do większej wyrozumiałości wobec osób nowych. Nawet jeśli pytają o to, co dla nas wydaje się oczywiste. Wierzcie mi, że dla nich takie nie jest. Po to tu są.

Co do wypowiedzi bez sensu w różnych topicach to sam nie wiem.. W końcu to jest off-topic (mówię o tym dziale) więc w jakiś sposób miejsce na takie rozmowy. Z drugiej - jeśli już mówimy o czymś konkretnym to można by przy tym pozostać.

Myślę, że należałoby zachować pewien złoty środek. Oczywiście pewne odstępstwa od tematu zawsze będą się zdarzały i nie traktujmy ich jako zbrodnię, ale starajmy jednak w miarę trzymać się tematu (taaaaa ), żeby nie miały miejsca przypadku, kiedy jest pytanie, jest temat, a w nim kilkadziesiąt wypowiedzi i żadna jego dotycząca. Może rzeczywiście forum na tym zyska.

Co do innych problemów, o ile takie są, to mamy dział - propozycje, sugestie i błędy i tam wszyscy mogą się wypowiadać. To w końcu użytkownicy forum je tworzą, dla nich ma być pomocne. Jeśli więc coś nie spełnia należycie swej roli, trzeba o tym napisać. A być może uda się to zmienić na lepsze.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 11:18   #9
kob2005
Bywalec

Data rejestracji: 13.02.2005
kob2005 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
"Cytaty, które są w Twoim poście odnoszą się (między innymi) do płyt Hawk i są napisane mocnym językiem"
Absolutnie ! - te cytaty odnosza sie do formy prowadzenia dyskusji .
Zero argumentow ,klika przeklenstw nie jest w stanie przekonac osobe majaca pow. 20 lat do slusznosci tych tez - to tylko nabijanie plonych postow .Poza tym jak pisalem juz cytaty nie odnosza sie do konkretnych userow - to po prostu wrazenie ogolne z czytania tematow .

Ktos powiedzial iz nie orientuje sie jak sprawa wyglada na glownej stronie cdrinfo bo nie czesto tam zaglada ?
To juz paranoja .W koncu Wasze forum to maly wycinek glownego portalu ,ktory jest Wasza wizytowka .
Bylem swiadkiem kiedy pytanie odnosnie sprzetu testowanego na stronie cdrinfo spotkalo sie z calkowita niwiedza forumowiczow .Wiecej ; wiekszosc z tych forumowiczow nie wiedziala ,nie miala nawet zielonego pojecia ze dwa dni wczesniej sprzet byl wlasnie testowany na glownym portalu .
Tutaj daje o sobie znac wiedza ludzi majacych przy boku kilka tysiecy nabitych postow .Jesli ktos mysli ze flash biosu + 2 poszczepione screeny z programu testujacego = guru to chyba powinien rozpoczac zbieranie znaczkow .
Pamietajcie iz czytaja was codziennie tysiace osob i macie to do zawdzieczenia glownej stronie portalu .Jesli wasz poziom techniczny budzi wielkie zastrzezenia to przynajmniej utrzymujcie poziom bezstronnosci i poprawngo jezyka - jak ma to miejsce na stronie glownej .

"ale uważam, że dzisiejsze nagrywarki sprawiają o wiele mniej kłopotów niż te z przed kilku lat, więc i problemów na forum mniej"
Byc moze ,jednak pompowanie na sile ruchu na forum mija sie z celem .
Gdyby zadc sobie trud wyciagniecia esencji z kilkuset tematow przy liczbie 3000 postow - zostaloby kilka pozytecznych wypowiedzi .
Istnieje pewne proawo rzadzace kazdym forum - jesli ktos nie ma nic ciekawego w danym temacie do powiedzenia - nie zabiera glosu .
Ciagniecie tematu poprzez jednozdaniowe pomruki i GG na forum nie powinno miec miejsca .To balast przez ktore osoby postronne traca zaufanie do takich miejsc .

Na tym forum znajduje sie tylko kilka osob ,ktorych rady biore na powaznie .Osoby te napewno znacie .Mlodsi userzy moga miec problemy z ich poznaniem bo nie czatuja na forum .
Z przepisu na ciasto cioci Marty zaden pozytek ,gdyz Wasze forum bedzie ostatnim miejscem dla szukajacych go osobo w sieci .

Byc moze marudze ,byc moze smuce ale odsetek osob podobnie myslacych musicie brac taze pod uwage .Jak na razie czytanie 40% tematow to bieg przez plotki ,przez docinki ,przez szereg postow nie zwiazanych z tematem .
Temat zwiazany z podlaczeniem napedu potrafi na trzeciej stronie przerodzic sie w rozmowe na temat pieknego biustu Pani Zosi .

"Wszystko się dotrze. 2 nowych modów już widać tu i ówdzie pozytywne efekty"
Oby ci Panowie wiedzieli iz w temacie X powinny pozostac tylko wypowiedzi zwiazane z tym tematem .
Nikt nie ma za zle tematom OT ,jesli sa na swoim miejscu .

Jesli tylko 10% nowego narybku (sprzed 2-3 lat) zrozumie ,postara sie wysnuc jakiekolwiek wnoski z tego tematu ,zastanowi sie tylko 10s przed wyslaniem swojego bzdurnego postu ,to mysle ze to forum bedzie najwlasciwszym miescem w sieci jesli chodzi o szerokie tematy zwiazane z CDR .

PS.
Przepraszam za bledy wynikle z braku czasu do weryfikacji postu .
kob2005 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 13:31   #10
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Trudno się nie zgodzić z wnioskami z wypowiedzi kob2005, tylko nie za bardzo wiadomo co należy z tym zrobić?
Taki jest koszt dostępności forum dla wszystkich i każda osoba korzysta z tego jak chce oraz jak umie.

To, że jest niewiele ciekawych wypowiedzi 0,3% a może 0,003% nie znaczy, że nalezy pozostałe wycinać - bo bardzo ciekawi mnie kryterium tego wycinania?
Pozostają oczywiście koszty czyli stracony czas na znalezienie pożytecznej informacji, ale skoro umiesz odróżnić dobre i wartościowe wypowiedzi od złych to znaczy, że ich w ogóle nie potrzebujesz i tracisz czas na tym forum.

Chyba ze dwa lata temu było lekkie zamieszanie na forum, parę osób się obraziło i odeszło (później i tak większość wróciło), kilkanaście w proteście wyzerowało sobie posty, rozwinęło się trochę nowe forum (cdrlab) - konkurencja zawsze dobrze robi, choć nie widać tego na tym forum.

Kiedyś było gonienie za ilością postów, teraz kwadracików, taka wg mnie śmieszna motywacja, ale jak ktoś lubi ten sport i poprawia mu samopoczucie to czemu nie.

Forum najbardziej zależy od samych uzytkowników, a nie modów, bo dwa lata temu to wiele zamieszania było z powodu nadmiernej zdaniem użytkowników ingerencji modów w wypowiedzi, teraz to się zmieniło i jest znacznie lepiej.

Pozdrawiam
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 13:38   #11
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez para
Chyba ze dwa lata temu było lekkie zamieszanie na forum, parę osób się obraziło i odeszło (później i tak większość wróciło), kilkanaście w proteście wyzerowało sobie posty, rozwinęło się trochę nowe forum (cdrlab) - konkurencja zawsze dobrze robi, choć nie widać tego na tym forum.
Dla ścisłości - nieco ponad rok temu

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 14:08   #12
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Normalnie co forum niezależnie od jego tematyki to zawsze taki sam kurz... Faktycznie wychodzi na to,że niewarto się wogóle odzywać bo zawsze możesz zostać zjechany i nazwany burakiem. Widocznie jeśli ktoś pyta się o pewną rzecz to jest to dla niego ważne, choc innym może się wydać iście lamerskie. Tak zawsze na CDINFO ceniłem wolność wypowiedzi i myslę, że tak powinno pozostać. Wiem coś o tym z autopsji ponieważ intensywnie uczestniczyłem przez okres kilkudziesięciu miedzięcy w życiu innego forum w roli global-moda. JAk widac mnie ani na ilości postów ani na ilości reputek nie zależy. Zależy jedynie na zwykłych ludzkich korelacjach.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 14:16   #13
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Myślę, że taka dyskuja jak ta jest potrzebna.
Forum się zmienia, napewno jest inne niż kiedyś.
Już gdzieś pisałem że moderatorom brakuje zdecydowania w przenoszeniu postów do dyskusji tematycznych. W efekcie żyje znakomicie off topic trochę CD-R a reszta ? Gnuśnieje i kiśnie.
Czyli należało by przyjrzeć się strukturze forum, niektóre Dyskusje połączyć inne zlikwidować jako nie mające racji bytu (z braku zainteresowania).
Brakuje mi wyraźnie FAQów: wiele problemóm jest nieśmiertelnych: były są i będą.
Tak jak nasze forum: czego mu życzę. 8 )
Stary 22.03.2005, 21:23   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kob2005
Ktos powiedzial iz nie orientuje sie jak sprawa wyglada na glownej stronie cdrinfo bo nie czesto tam zaglada ?
To juz paranoja .W koncu Wasze forum to maly wycinek glownego portalu ,ktory jest Wasza wizytowka .
Bylem swiadkiem kiedy pytanie odnosnie sprzetu testowanego na stronie cdrinfo spotkalo sie z calkowita niwiedza forumowiczow .Wiecej ; wiekszosc z tych forumowiczow nie wiedziala ,nie miala nawet zielonego pojecia ze dwa dni wczesniej sprzet byl wlasnie testowany na glownym portalu .
Mówisz jakby korzystanie z forum niejako obligowało nas do codziennego zaglądania na stronę główną serwisu. A to według mnie jest zupełnie chybione stwierdzenie. Forum w założeniu miałobyć dodatkiem do strony głównej i właściwie jest nim chyba dalej. Ale z czasem rozrosło się i zdobyło ogromną popularność. Jedną kwestią jest zastanowienie się, dlaczego tak się stało. Czy ze względu na wysoki poziom merytoryczny wypowiedzi, czy może właśnie na tak krytykowaną przez Ciebie ich swobodę?

Swoje zdanie na ten temat napisałem już wyżej. Zgadzam się, że czasami poziom wypowiedzi spada poniżej poziomu, przy którym należałoby postawić granicę. Jednak nie wszystkie pozostałe zarzuty wydają mi się uzasadnione.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 11:52   #15
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kob2005
Witam .
Nie wiem czy to forum jest obslerwowane przez wladze cdrinfo ale wiem jedno-nikt nie lubi krytyki .
Jeżeli krytyka jest konstruktywna, to dlaczego nie. Chętnie wysłuchamy, przemyślimy i zastanowimy się, co zrobić, żeby było lepiej.

Cytat:
Napisany przez kob2005
Zagladam na strone cdrinfo praktycznie od dobrych 10 lat.
Raczej nie sądzę Kiedy to wszystko się zaczęło, to nawet sam Misiek4 nie pamięta (twórca serwisu, jeżeli ktoś nie wie). Początki początków, to z tego co kiedyś próbowaliśmy sobie przypomnieć, to 1999 rok. Więc na pewno nie ma jeszcze 10 lat. Oficjalnie, w tym roku serwis obchodzi 5-lecie.

Cytat:
Napisany przez kob2005
Wiem ze kazde forum tworza ludzie roznego pokroju i to oni (my) decyduja o jego formie .Niestety obecnna forma przestaje mi odpowiadac.Mozecie potraktowac mnie jako jednostke maloznaczaca (jeden user w ta jeden w tamta) zycze Wam z calego serca aby takich malkontentow nie bylo duzo - inaczej powoli ale w trybie postepowym strona ta zagubi swoj wizerunek w spolecznosci www .
Nikogo nie traktujemy jako jednostkę małoznaczącą. Jednak trzeba wiedzieć, że to pytający powinien się jak najbardziej postarać, jeżeli chce uzyskać odpowiedź, a nie tak, że bardziej na tym zależy odpowiadającym mu użytkownikom. Jeżeli ktoś pisze, że nie ma czasu szukać, że mu się nie chce itd, no to sorry - łaski nie robi i niech sobie radzi sam. A takich przypadków jest niestety coraz więcej. Internet stał się zbyt popularny. Nawet małe dzieci wiedzą, jak z niego korzystać. Poziom stylistyczny spada coraz bardziej i strach pomyśleć, co będzie za kilka lat.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Strona glowna .
To co da sie wytlumaczyc brakiem czasu,krotkim zastojem jestem w stanie zrozumiec.Niestety przekladane testy z dnia na dzien ,z tygodnia na tydzien staje coraz bardziej nuzace .
Daje sie zauwazyc wrecz totalny brak umiejetnosci ogarniecia tego przez jakakolwiek osobe prowadzaca serwis .
Coz ,moze gderam,moze to tylko okres przejsciowy - bardzo bym pragnal aby tak wlasnie bylo.
Na tym polu warto sie poprawic ,warto utrzymac w rekach to ,co w takim trudzie i znoju bylo przez te wszyskie lata zdobywane.
Testy są publikowane z częstotliwością co 2 tygodnie i od kilku testów udaje się to utrzymać. Jeżeli oczywiście jest co testować. Niedługo planujemy skrócenie procedury testowej (kogo obchodzi, czy płytka nagrywa się 5s dłużej, czy krócej) i skupienie się na testach jakości zapisu i odczytu. Pozwoli to na znaczne skrócenie czasu trwania testów. Druga sprawa, to wiarygodność wobec firm, którą musieliśmy odzyskiwać przez długi okres czasu po poprzedniej osobie zarządzającej serwisem. Ale to są już nasze wewnętrzne sprawy, które nie powinny nikogo interesować.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Forum .
Jesli glowna strona strasznie sie opuscila ,to forum na tym boardzie to juz totalna kleska .Zbywanie pytajacych ,glupie docinki przez osoby majace przy swoich avatarach napis Moderator wola o pomste do nieba ... ciach
Tutaj już niestety mniej zależy od nas - administracji. To użytkownicy tworzą forum, nie administracja. Zgadzam się, że czatowanie stało się ostatnio nagminne. Z tego też właśnie powodu powstał dział Śmietnik. Tam można pisać dowoli. Druga sprawa, to całkowity brak jakiejkolwiek chęci rozwiązania problemu przez osobę zadającą pytanie. Jeżeli ktoś nie chce zadać sobie trudu znalezienia odpowiedzi na problem, który znajduje się w Google po wpisaniu jednego słowa kluczowego, to niestety uważam, że taka osoba nie zasługuje na poświecenie mu czasu. Szanujmy się wzajemnie i wtedy wszystko będzie ok.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Chyba nie ma sensu cytowac dalej,to co widac na perwszy rzut oka.
O dziwo na tym forum doliczylem sie chyba z 6 moderatorow w jednym dziale ,co powinno przekladac sie utrzymanie jako takiego poziomu?.
Wrazenie po 30min przewertowaniu tematow jest jedno-forum opanowane przez kilkunastoletnich szczeniakow ,zadnych wrazen i super zabawy internautow.
Tak jak pisałem wyżej - Internet stał się zbyt popularny i powszechnie dostępny. To co wydawało się zaletą, staje się zmorą.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Jesli zatem nie zalezy szefom tej strony na nowych userach to jestem w stanie zrozumiec totalny haos tutaj panujacy.w innym razie trudno to wszystko ogarnac.
Zależy, nawet bardzo.
Cytat:
Napisany przez kob2005
Ot takie spostrzezenie przecietnego uczestnika.
Zegnajac sie pozdrawiam i zycze aby to forum powrocilo do swojej swietnosci .
Dziękuję za konstruktywną krytykę i pozdrawiam.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: