Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przemyslenia starego spawacza (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przemyslenia-starego-spawacza-50072/)

mallow 24.03.2005 12:30

ehh... ja gadalem kiedys z gAzZzZoR .... obiecal ze wroci ale poki co go nie widac...
Powiem tylko tyle, ze forum zaczelo chylic sie ku upadkowi mniej wiecej od okresu w ktorym odszedl Sid. Nie mowie ze swiazane jest to z jego osoba, ale z momentem jego odejscia zwiazane jest wiele co sie stalo na tym forum...
a dlaczego mam nie pojechac po nowym userze, ktory w ciagu 5 dniowej dzialanosci pyta "ktory bios do nagrywarki jest najlepszy?" po raz enty jak wszystko ma w tematach na pierwszych 3 strocnach dango dzialu....
a dlaczego mam nie pojechac po takim co w swoim 5 linijkowym poscie robi takie bledy stylistyczne ze az oczy bola....
i jeszcze jak to jeden z nas ma w podpisie:
OPCJA SZUKAJ JEST ZA DARMO ALE NIE NA DARMO
to tyle z moej strony...

PS czuje sie obrazony nalezac do "bandy szczeniakow"

pozdro ;)

yahol 24.03.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez mallow
Powiem tylko tyle, ze forum zaczelo chylic sie ku upadkowi mniej wiecej od okresu w ktorym odszedl Sid. Nie mowie ze swiazane jest to z jego osoba, ale z momentem jego odejscia zwiazane jest wiele co sie stalo na tym forum...

Twoje zdanie, ja uwazam, ze mod ktory odpowiada w kazdym poscie, wyraza zdanie w kazdej kwestii, i zawsze ma racje - to lekka przesada. Na owczas userzy sa zbedni, wystarczy jeden mod.
Cytat:

a dlaczego mam nie pojechac po nowym userze, ktory w ciagu 5 dniowej dzialanosci pyta "ktory bios do nagrywarki jest najlepszy?" po raz enty jak wszystko ma w tematach na pierwszych 3 strocnach dango dzialu....
a dlaczego mam nie pojechac po takim co w swoim 5 linijkowym poscie robi takie bledy stylistyczne ze az oczy bola....
A no po postu dlatego, ze:
-takowy use nie umie uzyc opcji szukaj.
-takowy user ma absolutne prawo zadac kazde pytanie i uzyskac odpowiedz!
-albowiem nie masz obowiazku odpowiadac! jak nie chcesz, a jak chcesz podaj link - zrobisz to szybko sprawnie i bezbolesnie.
-albowiem grzecznoscia jest odpowiadac na pytanie w sposob grzeczny a nie napadac.
-albowiem dobre wychowanie swiadczy o userze i forum jako calosci.
-i na koniec -albowiem istnieje cos takiego jak regulamin i admini i modowie ktorzy maja pilnowac pozadku i zasad.
Cytat:

PS czuje sie obrazony nalezac do "bandy szczeniakow"
A jest powod???

mr_spock 24.03.2005 14:22

nie zapominajmy, ze nawet zadawanie tych samych pytan napedza forum - moze sztucznie, ale zawsze.
a o to chodzi, zeby sie rozwijac powiekszac itd.

yahol - zgadzam sie z kazda linijka tego co napisales

mallow 24.03.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez yahol
A no po postu dlatego, ze:
-takowy use nie umie uzyc opcji szukaj.
-takowy user ma absolutne prawo zadac kazde pytanie i uzyskac odpowiedz!
-albowiem nie masz obowiazku odpowiadac! jak nie chcesz, a jak chcesz podaj link - zrobisz to szybko sprawnie i bezbolesnie.
-albowiem grzecznoscia jest odpowiadac na pytanie w sposob grzeczny a nie napadac.
-albowiem dobre wychowanie swiadczy o userze i forum jako calosci.
-i na koniec -albowiem istnieje cos takiego jak regulamin i admini i modowie ktorzy maja pilnowac pozadku i zasad.

Czy chodzi ci zebym byl TAK UPRZEJMY nawet jak gosci ma 2 posty wyzej taki sam temat??? :klnie: Mnie to nie odpowiada...
pozdro ;)

yahol 24.03.2005 17:03

Ale potrafisz i chyba nie bolalo.
Danie spokojnej (w granicach :D ) odpowiedzi - to podstawa istnienia forum.

Ps: spokojem i kulturom foruma budujem. (wenrzykiem!)

Predi 24.03.2005 20:12

yahol masz racje ale bez przesady......

- nie mow mi ze ktos wie co to szukaj, jezeli tu trafil
- dwa ma prawo zadac pytanie i uzyskac idpowiedz, owszem :) glupie pytanie - glupia odpowiedz, *****ne pytanie - wiadomo
- prawda
- prawda
- prawda
- prawda

tylko gdzie czynnik ludzki? czlowiek ma prawo sie wkurzyc itd. itp. nie jest robotem odpowiadajacym na pytanie, jego myslom towarzysza uczucia...... nie sposob winic kogos za olanie n00ba chyba ze robi w sposob ewidentnie wredny i tylko po to zeby to zrobic

esem 24.03.2005 20:34

Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. I to należało by przyjąć jako motto tego forum.
I do głupich odpowiedzi zaliczam odpowiedzi "na siłę": nie znam się ale odpowiem: co mi szkodzi...
I dlatego zamiast reputek bym wprowadził coś innego: pomógł mi lub facet nie ma pojęcia o czym pisze. Stystyki reputek by wyglądały diametralnie inaczej.... 8 )

mr_spock 24.03.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez esem
Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi. I to należało by przyjąć jako motto tego forum.
I do głupich odpowiedzi zaliczam odpowiedzi "na siłę": nie znam się ale odpowiem: co mi szkodzi...
I dlatego zamiast reputek bym wprowadził coś innego: pomógł mi lub facet nie ma pojęcia o czym pisze. Stystyki reputek by wyglądały diametralnie inaczej.... 8 )

i ile sie nie mysle, to jest cos takiego jak dezaprobata.

Proton 25.03.2005 16:26

Cytat:

Napisany przez esem

Idea samych reputek jest dobra, aczkolwiek ewidentnie na tutejszym forum widać, że w wielu przypadkach uzyskana ilość reputek jest... wzięta z sufitu, delikatnie mówiąc.
Przecież widać, kto jaki poziom mniej więcej prezentuje, na ile jest w stanie pomóc... ale widocznie niektórzy lubią mieć tych reputek, jak ruski generał medali dla podniesienia sobie mniemania o sobie i dowartościowania się.
Reputki mogą być wyznacznikiem wiedzy forumowicza ale tylko na wstępie dla kogoś nowego na tym forum. Jednakże dla kogoś, kto troszkę zacznie śledzić wątki lub dla kogoś, kto siedzi lat kilka na tym forum, to reputki nie robią większego wrażenia.

esem 25.03.2005 17:06

Wiele razy na priva otrzymywałem tekst: akacja reputka czyli daj mi reputkę a ja dam Tobie...
To mi wyjaśnia ilość reputek u niektórych userów... 8 )

andrzejj9 25.03.2005 19:27

Cytat:

Napisany przez esem
Wiele razy na priva otrzymywałem tekst: akacja reputka czyli daj mi reputkę a ja dam Tobie...

Ta, dokładnie, też to miałem..

esem 25.03.2005 19:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ta, dokładnie, też to miałem..

Czyli przychylasz się do mojej opinii, że reputki na tym forum o niczym nie świadczą?
Są sztuką dla sztuki i wprowadzają nowych userów w błąd? 8 )

yahol 25.03.2005 19:38

Cytat:

Napisany przez esem
Czyli przychylasz się do mojej opinii, że reputki na tym forum o niczym nie świadczą?

Ja - tak!
Od, w zasadzie, samego poczatku istnienia reputek, wyrazalem zdanie, ze jest to pomysl nietrafiony, wrecz absurdalny.
I przy tym zdaniu pozostaje.
Reputacje nikomu do niczego nie sluza, a ich cel (jezeli kiedykolwiek byl) zostal skutecznie podmieniony, na nic znaczace kropki.
Sam prosilem Thanatosa o skasowanie mi reputacji, co zrobil i za co wielkie dla niego dzieki.

Pisalem o tym w sprawach forum, i nie ma powodu rozwodzic sie nad tym ponownie w nowym miejscu.

Ps: pomijajac juz drobny fakt naduzycja przez administratora, swoich uprawnien, jezeli o reputacje chodzi w stosunku do mojej osoby.

I jezeli chodzi o moja skromna osobe, to jest ostatni moj post w tym temacie. Nie ma powodu narazac klawiatury na uszkodzenie

andrzejj9 25.03.2005 19:40

Cytat:

Napisany przez esem

Tak, chociaż są chlubne wyjątki (na szczęście).

VIZZARD 25.03.2005 20:43

Cytat:

Napisany przez esem

@esem!
Psioczysz na akcję Reputka :klnie:

Ale właśnie dzięki niej tak zielono u ciebie :>

:mruga:

I ogólnie:

Jak zwykle tematyka nie omieszkaja zahaczyć o reputki i ilość postów

Moje skromne zdanie na ten temat jest takie

Wiele już topików na te tematy było i nic z tego nie wynikło :nie:

Jeżeli ktoś się tym podnieca - to już jego sprawa - nie odbierajmy demokratycznego indywidualnego dążenia do pełni szczęścia i samo- przez to realizacji

Jeżeli natomiast komuś to przeszkadza lub uwłacza - niech nie patrzy i zwróci swoje oczęta w kierunku problematyki i tematyki poszczególnych działów forum

Tyle! :czytaj:

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:36.