Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.08.2004, 21:30   #1
mr.max
Bywalec

Data rejestracji: 02.01.2004
mr.max w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink Odwaga, czy głupota? ;-)

Nie mogąc się doczekać Pioneera DVR-108 w polskich sklepach, zebrałem się na odwagę (albo głupotę, do wyboru...) i zamówiłem go przez Internet w sklepie z USA. Ciekawe kiedy go dostanę... (jeśli w ogóle... ups... to mój pierwszy zakup z zagranicy i troszkę się denerwuję). Ciekawe też, czy w polskich sklepach będzie tańszy, czy droższy... Ja zapłaciłem za DVR-108 - 119$ z tym, że jeszcze zapewne doliczą 50$ za dostawę. Będę czekał, jak dostanę nagrywarę do rąk to dam znać. Czy ktoś może kupował już coś w zagranicznym sklepie? Jak tak - to niech napisze o swoich doświadczeniach.
mr.max jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.08.2004, 21:43   #2
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
MAXiu tez jestem ciekaw jak ci to wyjdzie bo tez mial bym ochote kupic cos z zagranicy. A ten Pioneerek z tego co czy talem to fajna maszynka jak bedzie u nas chyba na nia zapoluje. Daj znac jak towar dojdzie...

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 21:52   #3
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zakupy przez net to juz normalka. Kiedys tez sie balem, ale dzis to juz tak powszechne jak zwykle chodzenie do sklepu. Jesli chodzi o zakupy to nie ma sie o co bac; oczywiscie trzeba pierw sprawdzic lekko firme, chyba ze kupujesz od takich netowych gigantow jak dell.com czy cdw.com , od nich mozna brac jak w dym, hehe.
Mieszkajac w stanach, kupilem od dell.com juz trzy nagrywarki, kazda mialem dwa dni puzniej.

Najbardziej bym sie przejal jednak wysylka. Ze strony firmy od ktorej kupujesz raczej bedzie wszystko wporzadku; jednak z Poczta Polska ... sa zawsze jaja. Wysylajac ze stanow male przesylki do dzis jest to prawie rosyjska ruletka. Dojdzie czy nie dojdzie, wszystko zalezy od pracownikow poczty ktorzy juz sobie wzieli moje dwie paczki.
Moze inny maja lepsze przejscia z poczta, ja tylko opisuje swoje. Za UPS place dwa-trzy razy wiecej, ale zawsze dochodzi.

Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 15.08.2004 o godz. 21:55
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 21:57   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Mój kolega kupił jakieś dziwne karty do grania z USA. Przyszły po 3 dniach (z priorytetem).
Przesyłka wyszła ok. 50zł.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 22:17   #5
mr.max
Bywalec

Mam nadzieję, że będzie dobrze! Sklep to: http://www.esbuy.com
Wybrałem co prawda Free Shipping, ale znalazłem tam coś: że międzynarodowe zamówienia i tak realizują tylko przez UPS. No... zobaczymy... "raz kozie śmierć..."
Stary 15.08.2004, 22:27   #6
cancel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
cancel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ciekawy jetem jak ci pujdzie z tym zakupem ale słyszałem że jak kupujesz coś z zagranicy to musisz kupić bon towarowy.
cancel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 17:06   #7
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Daj potem znac jak to wyszło.
Stary 17.08.2004, 23:30   #8
mr.max
Bywalec

Raport z pola walki:

Zdążyłem popełnić już jeden mały błąd - stąd nagrywarka zostanie wysłana do mnie dopiero dziś.
Za towar zapłaciłem swoją virtualną kartą VISA z mBanku. Sama nagrywarka kosztuje u nich 119$ i potrącili sobie za nią odrazu gdy w poniedziałek rozpoczeli pracę (sklep jest w Californi, a tam jest o 9 godzin wcześniej niż u nas). Niestety z własnej nieprzymuszonej głupoty wybrałem opcję Free shipping, która jest przeznaczona dla osób zamieszkałych w USA. Powinienem wybrać opcję Shipping oversea za 50$. Wtedy koszt nagrywarki i dostawy potrąciliby odrazu i miałbym jeden dzień do przodu. ...a tak musieli mnie najpierw poinformować e-mailem... poprosić o pozwolenie potrącenia kolejnych 50$... itd. Nie wiem czemu tak zrobiłem, skoro teoretycznie wiedziałem jaką obcję należy wybrać.. Chyba liczyłem na to, że się nie domyśłą :-) Na dodatek w mBanku jest chyba jakieś zabezpieczenie, że z raz załadowanej e-karty można pobrać pieniądze tylko raz, bo gdy ci ze sklepu próbowali za pierwszym razem potrącić te dodatkowe 50$ to dostali komunikat, że na karcie nie ma żadnych środków mimo - że w rzeczywistości było tam 3 razy tyle co potrzebowali. Musiałem kartę rozładować i ponowanie załadować - żeby problem znikł. Z drugiej strony to nie głupie zabezpieczenie, choć może trochę utrudnić życie posiadaczowi takiej karty. Teraz pozostaje czekać. W chwili gdy to piszę jest u nas 23.30 a w Californi 14.30 - więc może jeszcze dziś to wyślą. Ciekawe kiedy dotrze... Jak będę miał to napiszę,

PS. U jednego gościa na Allegro widziałem dziś NEC'a 3500 po całkiem atrakcyjnej cenie, może nawet kupiłbym gdyby nie to, że już zamówiłem tego Pioneerka.

Pozdrawiam!

Zapomniałe dodać, że chcieli ode mnie - jako od klienta międzynarodowego - dodatkowego zabezpieczenia w postaci kopii karty przesłanej faxem. Na szczęście zadowolili się kopią ze skanera przesłaną e-mailem.

Ostatnio zmieniany przez mr.max : 18.08.2004 o godz. 01:25
Stary 17.08.2004, 23:53   #9
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Gratuluję wyboru Pioneera !
Mam nadzieję że napiszesz jak pali ?
Ostrzę na niego pazurki !
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 01:18   #10
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
taa... 9 godzin do tylu, lepiej jest liczyc sobie 3 do przodu ale wstecz o jedna pore dnia hehe. tak to sobie zawsze ja licze, tylko ze dla mnie jestescie 9 godzin do przodu, czyli trzy do tylu o nastepnej porze dnia. nie wiem ile w tym sensu, ale dla mnie dziala...
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 01:24   #11
mr.max
Bywalec

Szkoda, że ta różnica jest tylko na tarczy zegara... bo gdyby rzeczywiście istniała taka różnica w czasie to możnaby wymyśleć sposób na TotoLotka ;-)
Stary 18.08.2004, 07:34   #12
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
MR max no to czekamy jeszcze na wiadomosci z dostarczenia towaru i moze pojdziemy w twoje slady A tak a propo w polsce mozna dostac ten model w sklepach? Jesli tak to za ile ?

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 08:16   #13
mr.max
Bywalec

Talking

Cytat:
Napisany przez frog
A tak a propo w polsce mozna dostac ten model w sklepach? Jesli tak to za ile ?
Ja tego nie wiem. Powiem tylko tyle, że na e-maile do Komputronika dostawałem odpowiedź, że oni też nie wiedzą - czy i kiedy będzie. W innych sklepach też nie widziałem. Dlatego skusiłem się na zakup tej nagrywarki ze sklepu w USA...
Stary 19.08.2004, 02:03   #14
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jest chyba tylko jeden mały problem - Urząd Celny może zechcieć Ci to oclić... a sklepy wysyłkowe na ogół jasno zaznaczają, że nie mogą takiej przesyłki oznaczyć jako "gift", tylko muszą zaznaczyć, że jest to przedmiot handlu i podać jej wartość. U nas, zdaje się, nie są clone przesyłki o wartości do 22 euro.
Niedawno czytałem, jak ktoś z GB wściekał się, że za zakup z USA za $90 musiał jeszcze zapłacić $50 cła! Sklep oczywiście odpowiedział, że lojalnie uprzedza z góry, że przy sprzedaży za granicę może dojść cło, które musi zapłacić odbiorca.

Ostatnio zmieniany przez puch : 19.08.2004 o godz. 02:08
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 10:20   #15
mr.max
Bywalec

Cytat:
Napisany przez puch
Urząd Celny może zechcieć Ci to oclić...
Boże... Nie strasz mnie!
...a gdyby chcieli mi oclić tą nagrywarkę, to zrobili by to odrazu ?
Czy mogą też po jakimś czasie ?

8 )
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: