Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2006, 17:54   #1
misieksc
MaNiAk GiEr
 
Avatar użytkownika misieksc
 
Data rejestracji: 20.10.2003
Posty: 131
misieksc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przepisy Pizza Hut, KFC, McDonalds

Jest to zbiór przepisów z w/w restauracji.
Format: pdf
może komuś sie przyda
Smacznego

Kod:
http://rapidshare.de/files/28267307/Pizza__KFC__MC_Donald.pdf.html
__________________
Liteon 832-S !!!!
misieksc jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2006, 18:24   #2
Predi
Niezarejestrowany
 
Avatar użytkownika Predi
 
Data rejestracji: 16.04.2002
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 2,778
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dzieki

trzeba bedzie to teraz wyprobowac
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 18:32   #3
Prezesik
Człekokształtny
 
Avatar użytkownika Prezesik
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Lokalizacja: Poznań
Posty: 9,088
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
kurde, nie dzia***322;a mi link
__________________
Seny, pit i collons!
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 18:44   #4
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D
 
Avatar użytkownika FatAlbert
 
Data rejestracji: 22.11.2005
Lokalizacja: Rypin
Posty: 2,719
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
juz sie sciaga
__________________
Poznać wielu z was to byłby zaszczyt.
FatAlbert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 20:10   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,863
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik
kurde, nie działa mi link
http://starzaki.eu.org/~smartek/przepisy.pdf

Zrobilem Ci mirrora.
Prosze ;-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 20:15   #6
Prezesik
Człekokształtny
 
Avatar użytkownika Prezesik
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Lokalizacja: Poznań
Posty: 9,088
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
http://starzaki.eu.org/~smartek/przepisy.pdf

Zrobilem Ci mirrora.
Prosze ;-).
Bóg Ci zapłać dobry człowieku
__________________
Seny, pit i collons!
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 20:20   #7
Arnold
Zaginiony pielgrzym
 
Avatar użytkownika Arnold
 
Data rejestracji: 17.05.2002
Posty: 527
Arnold zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Abidzi
juz sie sciaga
ściąga tylko nie można ściągać z tego samego ip dwa razy pod rząd ściągać plików
__________________
Arnold jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 20:49   #8
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
robie pizze od wiekow w domowym zaciszu. konia z rzedem temu jednak, komu wyjdzie idealne ciasto w domu. zreszta drozdze bezposrednio do ciasta?? nie bralbym na powaznie sugestii, aby piec pizze 20 minut w temp 180 stopni. za dlugo i za zimno. dlatego w domu trudno zrobic dobre ciasto. nie radze rowniez przetrzymywac tak dlugo placka z serem w piekarniku. ser sie zapiecze.

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 05.08.2006 o godz. 20:54
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2006, 21:15   #9
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A jak zrobic sos pomidorowy i czosnkowy? Ktos wie?
Poradnik super chociaz juz mialem te przepisy tylko w innej wersji
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2006, 13:44   #10
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D
 
Avatar użytkownika FatAlbert
 
Data rejestracji: 22.11.2005
Lokalizacja: Rypin
Posty: 2,719
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@arnold
zassa***322;em to raz ;P kiedy***347; wypr***243;ubuje
__________________
Poznać wielu z was to byłby zaszczyt.
FatAlbert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2006, 14:50   #11
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tez to zassalem od Smarkta, dzi***281;ki za mirrora.

Rzeczywiscie idzie tak to zrobi***263; ? Fakt, ***380;e to Fast Foody ale sprobowac mozna. Sosy wychodz***261;? Ciasto do pizzy tez? Bo slyszalem ze tam oni maja specjalne piece do tego
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2006, 16:10   #12
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
Ciasto do pizzy tez? Bo slyszalem ze tam oni maja specjalne piece do tego
to dobrze slyszales . proporcje skladnikow z tych przepisow sa nawet ok, ale juz reszta nie do konca.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2006, 00:11   #13
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,210
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez pepperman
robie pizze od wiekow w domowym zaciszu. konia z rzedem temu jednak, komu wyjdzie idealne ciasto w domu. zreszta drozdze bezposrednio do ciasta?? nie bralbym na powaznie sugestii, aby piec pizze 20 minut w temp 180 stopni. za dlugo i za zimno. dlatego w domu trudno zrobic dobre ciasto. nie radze rowniez przetrzymywac tak dlugo placka z serem w piekarniku. ser sie zapiecze.
Jak tak długo robisz, to może podzielił by się podzielił kilkoma "sprawdzonymi" przepisami ??
Może namówię Mamę i coś zrobimy ... bo mam ochotę na pizzę (czywiście nie dziś jakby się ktoś zastanawiał )

A tamte przepisy pobrałem ale jeszcze nie przejrzałem ...

Pozdrawiam
ro29
__________________

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2006, 11:25   #14
pepperman
Guru
 
Data rejestracji: 10.08.2002
Posty: 1,642
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Jak tak długo robisz, to może podzielił by się podzielił kilkoma "sprawdzonymi" przepisami ??
proporcje na ciasto z tych przepisow sa w miare ok. drozdze jednak powinno rozpuscic sie w mleku (w mleku z woda) tylko cieplym (nie moze byc za gorace, bo zabije sie je). najwiekszy problem to jednak pieczenie, 20 minut nawet w 180 stopniach wysuszy ciasto, a ser sie spiecze. powinno ustawic sie piekarnik na full (u mnie to 255-260) i piec placek ze skladnikami 8-9 minut. pozniej wyciagasz go i posypujesz mozarella i trzymasz calosc w piekarniku jeszcze przez 3-4 minuty. w pizzeriach temperatury sa znacznie wyzsze, bo maja piece odpowiednie. pizza wychodzi nawet dobra, choc jak rozerwiesz ciasto placka z pizzerii, a pozniej Twojego i porownasz, to struktura obu rozni sie. byc moze to przez inna zawartosc glutenu w mace uzywanej przez nich. trudno mi powiedziec jakiej uzywaja. moze ktos pracowal u nich to bedzie wiedzial i wypowie sie, choc pizze z tych sieci nie sa najlepszej jakosci wedlug mnie.

btw. http://www.pizzamaking.com/

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 07.08.2006 o godz. 11:36
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2006, 12:10   #15
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika epol
 
Data rejestracji: 12.04.2002
Lokalizacja: śląsk
Posty: 4,869
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hhhmm, mo***380;e kiedy***347; wypr***243;buje te przepisy. Jak robi***281; to podobnei jak pepperman.
__________________
epol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post


Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.