![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
rozpruwacz
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
jetAudio vs. Winamp
Witam mam poblem, którego z odtwarzaczy audio i video wybrać jetAudio 6.1.7 czy Winampa 5.09, jakie mają wady a jakie zalety. Powiedzcie mi proszę. Szukałem na forum, ale mało sie dowiedziałem. Czekam na wasze opine. Pozdrawiam :cool: :cool:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Nie wiem jak to jest z najnowszymi wersjami, ponieważ od jakegoś już czasu nie używam obu tych programów. Z tego co się jednak orientuję nie zmieniły się aż tak wiele.
Obu programów używałem jedynie do słuchania muzyki, na inne opcje, jak np. oglądanie filmów nie zwracałem uwagi, ponieważ uważam, że lepsze są inne programy przeznaczone specjalnie do takich celów. Jeśli chodzi o obsługę to oba programy są mniej - więcej na podobnym poziomie. Prosty i wygodny interfejs, praktycznie zero kłopotów z obsługą i ustawieniami. Jakość dźwięku - tutaj wg. mnie wygrywa jetAudio. Odkąd posłuchałem na nim kilku utworów przestałem używać Winampa ![]() ![]() W jednym Winamp ma przewagę nad jetAudio. Mianowicie duży wybór stacji radiowych oraz łatwy dostęp do nich. Wystarczy jedynie wybrać w menu rodzaj muzyki jaki nas interesuje i poczekać na załadowanie całej listy stacji. Jak to było w jetAudio już dokładnie nie pamiętam ale jest z tym więcej zabawy ![]() http://www.winamp.com/ - oficjalna strona Winampa http://www.jetaudio.com/ - oficjalna strona jetAudio |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
rozpruwacz
![]() |
dzięki za odpowiedź, mógłbyś jeszcze powiedzieć jakiego aktualnie programu używasz ?
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Aktualnie Foobar2000
Wadą tego programu może być ilość dostępnych w nim opcji. Poza tym niektóre opcje mogą niewiele mówić ludziom, którzy nie są obeznani w temacie audio. Niektórzy też mogą uznać za wadę brak polskiego języka oraz ubogi interfejs (biała ramka z kilkoma czarnymi przyciskami na górze ![]() Z najważniejszych zalet: - zżera mało zasobów - obsługuje praktycznie wszystkie formaty audio - i przede wszystkim: jakość dźwięku. Pod tym względem bije na głowę większość dostępnych programów (jednak aby to usłyszeć trzeba mieć raczej lepsze kolumny) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
liczy sie dzwięk a nie wygląd programu, przynajmniej jak dla mnie
![]()
LUDZIE NIE POWINNI SIE WYPOWIADAC NA TEMAT NA KTORY NIE MAJA POJECIA Pomyśl dobrze, zanim ocenisz kogoś i wydasz wyrok. I pamiętaj, amatorzy zbudowali Arkę Noego, a profesjonaliści zbudowali Titanica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() Co do jezyka to faktycznie dla osob nieanglojezycznych bedzie to problem. Co do ubogiego interfejsu absolutnie sie nie zgodze ponizej zamieszczam 3 przyklady wlasne jak za pomoca odpowiednich wtyczek i Columns UI mozna zmodyfikowac foo. Co do jakosci dzwieku bez dwoch zdan na dobrym sprzecie foobar nie ma sobie rownych ![]() ---------------------------------------------------------------------------------- Natomiast wszystkich zainteresowanych [mam nadziej, ze administratorzy nie wezma mi tego za zle] zapraszam na Polski Oficjalny Serwis foobar2000 www.foobar2000.pl gdzie w dziale artykuly i porady macie mnostwo opisow i odpowiedzi na tematy zwiazane z playerem. Bardzo dobrym poczatkiem oswajania sie z programem jest tez odwiedzenie Oficjalnego Polskiego Forum foobar 2000 http://metrixmetal.com.pl/foobar2000/forum/ gdzie w dziale FAQ stworzylismy specjalnie dla Was Polski Slownik foobara oraz serie porad jak zmienic jego wyglada, jak ustwic wtyczki, znajdziecie tu takze linki do stron zwiazanych z programem, itp. Serdecznie zapraszam ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------------- ![]() ![]() ![]()
Obiektywni.pl Ostatnio zmieniany przez Calme : 11.05.2005 o godz. 19:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Z tych dwóch zdecydowanie wybieram........... foobar2000
![]()
![]() |
#10 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
winamp.... bo foobar wygrywa z nim tylko jakoscia dzwieku ale tego normale ucho nie slyszy, wiec taka gowniana zaleta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
West Coast Player
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast zanim zaczniecie osadzac nalezaloby poznac szczegolowo mozliwosci modyfikacji i konfiguracji foo i dopiero go oceniac - to nie jest player dla ludzi, którym nie chce się poświęcić kilkanastu minut czasu na konfigurację i ustawienie jego możliwości do swoich potrzeb - foobar jest niesamowicie "elastyczny" i posiada bardzo duże możliwości, które są do "odkrycia" tylko dla osób, które są skłonne poświęcić mu trochę czasu na poznanie jego środowiska i zastosowań.
Obiektywni.pl Ostatnio zmieniany przez Calme : 11.05.2005 o godz. 20:03 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dla mnie też liczy się dźwięk a nie wygląd programu. Są jednak ludzie, którzy wolą Winampa tylko dlatego, że ma on ciekawszy wygląd niż Foobar dlatego napisałem, że dla niektórych interfejs Foobara jest wadą.
Co do dźwięku Winamp vs. Foobar - słychać różnicę, zwłaszcza w basach. Na korzyść tego drugiego oczywiście ![]() P.S. @Calme Wygląd Foobara na screenach jest Twojego autorstwa? Jeśli tak to powiedz czy oprócz Columns UI yżywaleś jeszcze jakichś wtyczek (jeśli tak to jakich) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
West Coast Player
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() co tu zostalo uzyte > w 3 screenach aby nadac taki wyglad oprocz modyfikacji samego foo potrzebna jest tez modyfikacja samego XP > to mozna zrobic wg uznania > ja osobiscie uzywam UXTheme Multi-Patcher (Neowin Edition) 4.0. + style z http://www.themexp.org/ dzieki temu zmieni sie wyglad belki tytulowej foo i jego kolorostyki reszta to Columns UI + side bar + przyciski z "Smoke" buttons + wtyczka OSD/album art/ wizualizacyjna G-Force/ dodany suwak glosnosci/track info tez z pewnymi modyfikowanymi ustawieniami itp ogolnie jesli jestes ciekawy dokladnie jak to zrobic zapraszam do lektury bardzo fajnego artykulu z forum autorstwa naszego moderatora marr'a - "Instalacja i zmiana wyglądu foobar2000" mozesz tez zapoznac sie z artykulem "Columns UI"
![]() |
![]() |
#14 |
rozpruwacz
![]() |
not o chyba sie przesiądę na foodbar'a 2000 skoro mówicie, że jest lepszy w dźwiękach, tylko szkoda, że anglojęzyczny jest, ale pewnie bedę go umiał obsługiwać. Dzięki za wasze wypowiedzi i czekam na następne. Pozdro
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() Teraz trzeba będzie zająć się wyglądem Foobara bo jak dotąd używałem standardowego ![]() Ostatnio zmieniany przez Unit : 11.05.2005 o godz. 21:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|