Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przyjazd TESCIOW! AAAAAAAA! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przyjazd-tesciow-aaaaaaaa-35562/)

.::piotrek::. 04.06.2004 18:13

Ja bym przygotowal zestawik dowcipow o tesciowych i trzymal dobrze t tesciem ;)

jasut 04.06.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez Ormianin
To nie jest tak... mysle ze to trzeba rozumiec na odwrot, powinienes raczej zapytac skad to jest ze tesciowa uprzedzona jest do meza swojej corki, krytukuje go a wcale go nie poznala, krytykuje cala jego rodzine bo czuje sie gorzej nizej jako osoba drugiej kategorii, w zyciu do niczego specjalnego nie doszla i nagle pojawia sie zwyczajna zazdrosc!

A co na to Twoja żonka? Myślę, że po takich doświadczeniach moja żoneczka nie miałaby mi za złe, abym na czas tej doniosłej wizyty wynajął sobie pokój w hotelu.
Generalnie życzę Ci dużo cierpliwości. POWODZENIA.

47 05.06.2004 01:56

A wiecie jak długo można patrzeć na teściową??
Do czasu aż się muszka zgra ze szczerbinką :)
A tak poważnie teściwa też człowiek i krzywdy Ci raczej nie zrobi.
I pamiętaj że cierpliwość jest cnotą :)
Pozdro

puch 05.06.2004 08:42

Ktoś mi kiedyś poradził, żeby nielubianą osobę wyobrazić sobie na kiblu ze spuszczonymi gaciami - jest to widok humorstyczny, a mechanizm działania opiera się chyba na tym, że wszystkich nas sprowadza do tego samego mianownika. Ale to naprawdę działa.

A bardziej serio - jeśli zdołasz, to przetrzymaj, potakuj i unikaj konfrontacji, o ile teściowa jest niereformowalna. Po prostu machnij ręką, bo i tak jej nie przekonasz ani nie zmienisz. No, chyba, że będzie próbowała Ci wejść na głowę ponad wszelką miarę.

Jeśli jest reformowalna, to można próbować, ale bardzo małymi kroczkami... inaczej będzie wielka konfrontacja i pożrecie się ze sobą.

andrzejj9 05.06.2004 09:43

Cytat:

Napisany przez 47
A wiecie jak długo można patrzeć na teściową??
Do czasu aż się muszka zgra ze szczerbinką :)

:spoko:

A tak serio, to na poprawe stosunkow z osoba, ktorej nietrawimy i ktora nas rowniez nie darzy specjalna sympatia sa sposoby. Zwiazane sa jednak z relaksacja i wizualizacja. Zainteresowany? :)

woitas 05.06.2004 10:14

twoja teściowa nie lubi cię za twój sposób bycia, czy za twoje pochodzenie?
jeżeli to drugie, to współczuję.
nie ma nic gorzego niż nietolerancyjna osoba w rodzinie.
ciesz się, że nie mieszkasz z nimi.

bgn 05.06.2004 10:47

Na początku zapytaj - na jak dlugo mamusia przyjechal.Jesli powie, ze na ile chcesz - to wyraz zdziwienie - nawet herbaty sie mamusia nie napije ( stare-ale dobre)
A może to Ci pomoze

- parafraza starego dowcipu o autosugestii.
Mów sobie po cichu - To nie jest moja teściowa, to nie jest moja teściowa i tak do końca wizyty.

I wyprowadz ja na działkę -jak on sie nazywał - chyba Domański, może stanie się cud.
A tak wogole = to przesadzasz chyba

mr_spock 05.06.2004 10:53

albo inaczej.
Zapytaj ile chce zostac, a po jej odp powiedz - ooo, a czemu tak dlugo?
;)

andrzejj9 05.06.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez mr_spock
albo inaczej.
Zapytaj ile chce zostac, a po jej odp powiedz - ooo, a czemu tak dlugo?
;)

albo przed ;)

Ormianin 06.06.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez bgn
Na początku zapytaj - na jak dlugo mamusia przyjechal.Jesli powie, ze na ile chcesz - to wyraz zdziwienie - nawet herbaty sie mamusia nie napije ( stare-ale dobre)
A może to Ci pomoze

- parafraza starego dowcipu o autosugestii.
Mów sobie po cichu - To nie jest moja teściowa, to nie jest moja teściowa i tak do końca wizyty.

I wyprowadz ja na działkę -jak on sie nazywał - chyba Domański, może stanie się cud.
A tak wogole = to przesadzasz chyba

Oj BGN nie przesadzam... pokrecone sa moje stosunki z tesciowa... poza tym P. Domanski odszedl juz w zaswiaty, bedzie 2 rok

ed hunter 04.03.2018 11:46

Załącznik 115785

icemac 08.03.2018 07:45

mieszkam z teściową "nacodzień" :P

w sumie dobrze jest :piwo:

Jarson 08.03.2018 12:29

:O

:glaszcze:

Zetoxa 09.03.2018 21:56

moja teściowa to jeszcze nie dawno była laska :spoko:

grzeniu 09.03.2018 21:59

Moi teście jutro nie przyjadą - a szkoda, bo z teściem zawsze można dziabnąć, a teściowa na widok halbki zawsze się oddala :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:31.