![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Pytanie - LG Flatron F700B - do użytkowników,ale nie tylko.
Witam .
Mam ten oto monitorek z tematu i teraz pytania związane z nim. Flatron ten ma następujące parametry Maks. odchylanie poziome 70 kHz Maks. odchylanie pionowe 160 Hz Przy czym już wersja F700P w odróżnieniu od posiadanej przeze mnie F700B ma odchylenie poziome 96kHz . Przez to ograniczenie do 70-tki nie można odpalić ani Settlersów IV, ani Battlefield'a żadnego, ani Atlantis, ani nawet zainstalować Windows'a 98 ( XP spokojnie ),ani Worms Armageddon, nie mówiąc o dziesiątkach starszych gier lub też nowości, ani zagrać w kilka gier online z tego serwisu : http://www.gamehouse.com/downloadgames/ ( dla posiadaczy F700B - spróbujcie chociażby zagrać w to ): http://www.gamehouse.com/gamedetails...loadgames&AID= Po uruchomieniu powyższych tytułów monitor gaśnie po czym wywala mi malutki prostokątny ekranik ,że jest poza zasięgiem częstotliwości odchylania poziomego ( czasem nawet o 16 kHz ) i po 15 sek.przechodzi w stan "czuwania' . O dziwo chodzą wszelkie Need for Speed, Fify, Call of Duty czy też Medal of Honor działają bez problemu. Wysyłałem już maile do LG z pytaniem czy to może wina monitora i jakoś mi się nie chce wierzyć,że użytkownicy nie zgłaszają takich problemów - strach kupić cokolwiek - wiedząc ,że nie pójdzie - z winy monitora. Maile bez odpowiedzi. Pytanie brzmi. Czy to wina monitor'a ( taką samą częstotliwość odchylenia poziomego mają tańsze Iyamy, Neci i inne ) czy też zupełnie nie da się z tym już nic zrobić co jest lekką paranoją ,żeby dzisiejszy standardowy 17 calowy monitor nie pozwalał na uruchomienie sporej liczby gier. Zdaję sobie sprawę,że kupiłem tanią 17, ale żeby kilka lat starszy CTX "łykał" wszystko to już odbiera mi głos. Ja sam boję się kupować czegokolwiek , bo nie wiem czy się uruchomi. Proszę o pomoc. Dzięki. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 21.11.2005 o godz. 07:55 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Mam ten monitor.. hmm 98 jeszcze na nim nie instalwoałem , ale sasiad ma troche starczy model i nie da sie na nim zainstalować 98 !! musi przekladać na czarno-bialy monitor
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 21.11.2005 o godz. 08:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
Dzięki za odpowiedź Oktawian
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
grałem w ta "zabe" i nic dziwnego nie zauwazyłem ;P
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 21.11.2005 o godz. 08:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
Uruchomiła się bez problemu? O_o . To chyba do serwisu monitorek się mi nadaje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
bez jakich kolwiek problemow
![]() EDIT thx za fajna gierke :p
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Haha nie ma za co
![]() ![]() Dzięki za rozwianie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
monitor musi być ok i jak piszą chlopaki da sie pograc w to i owo, pogrzeb troche
![]() mi na F700P wszycho pieknie dziala. pozdrawiam
![]() |
#9 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
A ja już miałem 3 razy F700P wymieniany na nowy model
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
Moge też mieć problem. Monitor był brany na F-rę ale gwarancji niepodbiłem gdyż niedługo po zakupie budynek sklepu był w remoncie, w końcu sklep przenieśli i pracują w nim inni ludzie. I jak to czasem bywa tak z dnia na dzień czas leciał.
![]() |
![]() |
#11 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
pierwszy monitor piszczał i zakłócał wszystkie urządzenia - stwierdzili, że tak ma byc. Po pół roku przestał piszczeć i nawet działał ok, do czasu jak zaczął wyświetlać wszystko na zielono. Trochę to denerwowało moje oczy więc zaniosłem do serwisu. Dostałem nowy monitor. Przyszedlem do domu wszystko poustawiałem, ale coś mi nie pasowało z wyświetlaniem tekstu np. w wordzie. Z lewej strony monitor ściągał teksta, wygladało to jakbym pisał inną czcionką. Oczywiście znowu wada nie do naprawienia. Z obecnym narazie nic się nie dzieje, ale ja nigdy więcej już nie kupię LG. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Kupiłem swego czasu Samsunga dla córki. Wygrywał we wszystkich rankigach. Ja mam badziewie "Highscreen" To moje badziewie bije na łeb tego wychwalanego Samsunga. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
Co do marki LG... moze i fakt kineskopowe monitory ma nieudane ale LCD ma bardzo dobre (gwarancja 0 Bad-Pixeli i minimalne smuzenie)
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
a ja mam Samsunga 765mb 2 razy wymieniany
kupiony w vobisie 13 lutego ![]() ![]() po przyniesieniu do domu zobaczylem ze ekran jakis krzywy u gory i dolu. Poszedlem na drugi dzien wymienili mi na inny. Moim bledem bylo to ze nie sprawdzilem od razu w vobisie czy w nim wszystko okej. nowy byl jeszcze gorszy, bardziej znieksztalcony ekran mial, oddalem do serwisu,przyszedl po dwoch tygodniach. Napisali ze wyregulowano obraz. Podlaczylem i dalej tak samo. Oddalem po raz 2. Po kolejnych dwoch tygodniach przyszedl, wymienili cewke odchylajaca. Bylo juz lepiej u gory ale nie tak jak powinno byc. Wyslalem jeszcze raz, to po dwoch tygodniach przyszedl monitor i notka ze znieksztalcenia sa w normie... dalem sobie spokoj, jakos sie przyzwyczailem, odpowiedni skin do windowsa i nawet nie jest tak zle. nigdy wiecej samsunga, i zawsze juz bede sprawdzal monitor przed kupnem |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|