Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.11.2005, 07:50   #1
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pytanie - LG Flatron F700B - do użytkowników,ale nie tylko.

Witam .

Mam ten oto monitorek z tematu i teraz pytania związane z nim.

Flatron ten ma następujące parametry

Maks. odchylanie poziome 70 kHz
Maks. odchylanie pionowe 160 Hz

Przy czym już wersja F700P w odróżnieniu od posiadanej przeze mnie F700B ma odchylenie poziome 96kHz .

Przez to ograniczenie do 70-tki nie można odpalić ani Settlersów IV, ani Battlefield'a żadnego, ani Atlantis, ani nawet zainstalować Windows'a 98 ( XP spokojnie ),ani Worms Armageddon, nie mówiąc o dziesiątkach starszych gier lub też nowości, ani zagrać w kilka gier online z tego serwisu :

http://www.gamehouse.com/downloadgames/

( dla posiadaczy F700B - spróbujcie chociażby zagrać w to ):

http://www.gamehouse.com/gamedetails...loadgames&AID=

Po uruchomieniu powyższych tytułów monitor gaśnie po czym wywala mi malutki prostokątny ekranik ,że jest poza zasięgiem częstotliwości odchylania poziomego ( czasem nawet o 16 kHz ) i po 15 sek.przechodzi w stan "czuwania' .

O dziwo chodzą wszelkie Need for Speed, Fify, Call of Duty czy też Medal of Honor działają bez problemu.

Wysyłałem już maile do LG z pytaniem czy to może wina monitora i jakoś mi się nie chce wierzyć,że użytkownicy nie zgłaszają takich problemów - strach kupić cokolwiek - wiedząc ,że nie pójdzie - z winy monitora. Maile bez odpowiedzi.

Pytanie brzmi. Czy to wina monitor'a ( taką samą częstotliwość odchylenia poziomego mają tańsze Iyamy, Neci i inne ) czy też zupełnie nie da się z tym już nic zrobić co jest lekką paranoją ,żeby dzisiejszy standardowy 17 calowy monitor nie pozwalał na uruchomienie sporej liczby gier.

Zdaję sobie sprawę,że kupiłem tanią 17, ale żeby kilka lat starszy CTX "łykał" wszystko to już odbiera mi głos.

Ja sam boję się kupować czegokolwiek , bo nie wiem czy się uruchomi.

Proszę o pomoc.

Dzięki.

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 21.11.2005 o godz. 07:55
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.11.2005, 08:00   #2
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mam ten monitor.. hmm 98 jeszcze na nim nie instalwoałem , ale sasiad ma troche starczy model i nie da sie na nim zainstalować 98 !! musi przekladać na czarno-bialy monitor zainstalwoać 98 i dopiero pozniej podłączyć LG ...
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-zaba.jpg  

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r

Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 21.11.2005 o godz. 08:11
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2005, 08:04   #3
Dorian
Wymiatacz

Dzięki za odpowiedź Oktawian Spróbuj jeśli możesz zainstalować i uruchomić tą grę z link'a. Między innymi o to chodziło mi ,żeby porównać z innymi posiadaczami F700B czy to przypadłość tego sprzętu czy też coś u mnie nie tak z Flatronem.
Stary 21.11.2005, 08:11   #4
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
grałem w ta "zabe" i nic dziwnego nie zauwazyłem ;P

r

Ostatnio zmieniany przez Oktawian_15 : 21.11.2005 o godz. 08:15
Stary 21.11.2005, 08:17   #5
Dorian
Wymiatacz

Uruchomiła się bez problemu? O_o . To chyba do serwisu monitorek się mi nadaje.
Stary 21.11.2005, 08:23   #6
Oktawian89
Wiszę sobie ...

bez jakich kolwiek problemow
EDIT
thx za fajna gierke :p

r
Stary 21.11.2005, 08:32   #7
Dorian
Wymiatacz

Haha nie ma za co inne z tej stronki też są fajne

Dzięki za rozwianie wątpliwości.
Stary 21.11.2005, 09:34   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
monitor musi być ok i jak piszą chlopaki da sie pograc w to i owo, pogrzeb troche
mi na F700P wszycho pieknie dziala.
pozdrawiam

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2005, 09:55   #9
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja już miałem 3 razy F700P wymieniany na nowy model
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 13:23   #10
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
A ja już miałem 3 razy F700P wymieniany na nowy model
A jakie usterki zgłaszaliscie w F700P. Bo mój ma niedociągnięcia geometryczne inni tez o nich pisali a z czasem mam wrażenie nasiliły się lub dopiero do mnie docierały. Np. peryskop lub luneta snajperska na środku ekranu to owal nie koło.
Moge też mieć problem. Monitor był brany na F-rę ale gwarancji niepodbiłem gdyż niedługo po zakupie budynek sklepu był w remoncie, w końcu sklep przenieśli i pracują w nim inni ludzie. I jak to czasem bywa tak z dnia na dzień czas leciał.
Stary 25.11.2005, 13:29   #11
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Grzegorz75
A jakie usterki zgłaszaliscie w F700P. Bo mój ma niedociągnięcia geometryczne inni tez o nich pisali a z czasem mam wrażenie nasiliły się lub dopiero do mnie docierały. Np. peryskop lub luneta snajperska na środku ekranu to owal nie koło.
Moge też mieć problem. Monitor był brany na F-rę ale gwarancji niepodbiłem gdyż niedługo po zakupie budynek sklepu był w remoncie, w końcu sklep przenieśli i pracują w nim inni ludzie. I jak to czasem bywa tak z dnia na dzień czas leciał.
A więc tak:
pierwszy monitor piszczał i zakłócał wszystkie urządzenia - stwierdzili, że tak ma byc. Po pół roku przestał piszczeć i nawet działał ok, do czasu jak zaczął wyświetlać wszystko na zielono. Trochę to denerwowało moje oczy więc zaniosłem do serwisu. Dostałem nowy monitor. Przyszedlem do domu wszystko poustawiałem, ale coś mi nie pasowało z wyświetlaniem tekstu np. w wordzie. Z lewej strony monitor ściągał teksta, wygladało to jakbym pisał inną czcionką. Oczywiście znowu wada nie do naprawienia. Z obecnym narazie nic się nie dzieje, ale ja nigdy więcej już nie kupię LG.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 13:49   #12
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
A więc tak:
pierwszy monitor piszczał i zakłócał wszystkie urządzenia....ale ja nigdy więcej już nie kupię LG.
Ty masz takie szczęście jak ja.
Kupiłem swego czasu Samsunga dla córki.
Wygrywał we wszystkich rankigach.
Ja mam badziewie "Highscreen"
To moje badziewie bije na łeb tego wychwalanego Samsunga.
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 14:50   #13
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
A więc tak:
pierwszy monitor piszczał i zakłócał wszystkie urządzenia - stwierdzili, że tak ma byc. Po pół roku przestał piszczeć i nawet działał ok, do czasu jak zaczął wyświetlać wszystko na zielono. Trochę to denerwowało moje oczy więc zaniosłem do serwisu. Dostałem nowy monitor. Przyszedlem do domu wszystko poustawiałem, ale coś mi nie pasowało z wyświetlaniem tekstu np. w wordzie. Z lewej strony monitor ściągał teksta, wygladało to jakbym pisał inną czcionką. Oczywiście znowu wada nie do naprawienia. Z obecnym narazie nic się nie dzieje, ale ja nigdy więcej już nie kupię LG.
Poprzedni model lub modele z wcześniejszego okresu były faktycznie wychwalane. Nawet na tym forum pisałem iż z tym-i 700P cos jest nie tak to zostałem skrytykowany i "polecono" mi kupić samsunga z walcowym kineskopem. To były faktycznie dobre monitory w swojej klasie.
Stary 25.11.2005, 15:29   #14
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Np. peryskop lub luneta snajperska na środku ekranu to owal nie koło.
Jestes pewnien ze nie uzywasz rozdzialki 1280x1024? Jest to rozdzialka dla monitorow LCD (Proporcje ekrany 5:4 a nie 4:3) Na kineskopowych powinno sie uzywac 1280x960.

Co do marki LG... moze i fakt kineskopowe monitory ma nieudane ale LCD ma bardzo dobre (gwarancja 0 Bad-Pixeli i minimalne smuzenie)

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 17:12   #15
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam Samsunga 765mb 2 razy wymieniany

kupiony w vobisie 13 lutego i to chyba piatek byl

po przyniesieniu do domu zobaczylem ze ekran jakis krzywy u gory i dolu. Poszedlem na drugi dzien wymienili mi na inny. Moim bledem bylo to ze nie sprawdzilem od razu w vobisie czy w nim wszystko okej.

nowy byl jeszcze gorszy, bardziej znieksztalcony ekran mial, oddalem do serwisu,przyszedl po dwoch tygodniach. Napisali ze wyregulowano obraz. Podlaczylem i dalej tak samo. Oddalem po raz 2. Po kolejnych dwoch tygodniach przyszedl, wymienili cewke odchylajaca. Bylo juz lepiej u gory ale nie tak jak powinno byc. Wyslalem jeszcze raz, to po dwoch tygodniach przyszedl monitor i notka ze znieksztalcenia sa w normie... dalem sobie spokoj, jakos sie przyzwyczailem, odpowiedni skin do windowsa i nawet nie jest tak zle.

nigdy wiecej samsunga, i zawsze juz bede sprawdzal monitor przed kupnem
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: