Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2011, 20:32   #1
lukasz-janik
Gość
 
Posty: n/a
Talking Pytanie o rozgaleznik do tv

chciałbym podłączyć 4 tv na jednej antenie kierunkowej, 19 elementowej. chcę to zrobić tak, że, od anteny pójdzie główny przewód koncentryczny 75 Om, do rozgałęźnika, potem krótki kabel do mojego tv, z wtyczką(w tym rozgałęźniku prawe wejście), a w lewym wejściu w rozgałęźniku, kabel pójdzie na pozostałe telewizory, na starym kablu.

teraz moje pytanie. jakie złącza kupić, aby podłączyć te kable, do rozgałęźnika, i czy będą jakieś straty w sygnale dvb-t, na pierwszym, i pozostałych telewizorach? lub kupić coś innego, zamiast rozgałęźnika?
  Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.08.2011, 21:06   #2
georg
Smakosz... Heinekena!
 
Avatar użytkownika georg
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Lokalizacja: gdzieś nieopodal duuużego browaru... :)
Posty: 637
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Osobiście używam do odbioru dvb-t i mogę z czystym sumieniem polecić:
http://www.sklepantena.pl/telewizja_...aws_144_st_ams
Bez strat sygnału, bez zakłóceń i problemów rozdzielam sygnał na 2 odbiorniki lcd, dekoder n i tuner radiowy. Jeżeli antena potrzebuje zasilanie to rozdzielacz bez problemu je rozpozna i poda. Możliwe jest też zasilanie aktywnej anteny z odbiornika lcd na pierwszym wejściu. Wcześniej próbowałem ze zwykłymi rozgałęźnikami, ale były za duże straty sygnału. Rozgałęźnik działa u mnie 3 miesiąc i nie ma z nim żadnych problemów.
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2011, 08:27   #3
lukasz-janik
Gość
 
Posty: n/a
dobra, dzięki, zastanowię się, bo jest za drogo
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2011, 12:31   #4
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,186
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Prawdę mówiąc po niczym tańszym dobrych rezultatów bym się nie spodziewał, szczególnie że chcesz rozdzielać sygnał na aż cztery odbiorniki.
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2011, 13:47   #5
lukasz-janik
Gość
 
Posty: n/a
czyli musze zamontowac swoja osobna instalacje antenowa?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2011, 14:21   #6
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,186
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To zależy, ile zachodu się z tym wiąże - u mnie kiedyś zdecydowanie łatwiej było podłączyć się do istniejącej niż dodawać kolejną antenę na dachu (byliśmy nieco "przysłaniani" przez nieodległą wieżę radiową i nie było mowy o żadnym innym miejscu montażu, o antenie stacjonarnej nawet nie wspominając).
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2011, 14:53   #7
lukasz-janik
Gość
 
Posty: n/a
aha. ok
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2011, 10:48   #8
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jezeli chcesz miec dobry obraz na 4 odbiornikach to potrzebujesz solidny aktywny rozdzielacz, nie tani indukcyjny. Nie jestes wtedy zalezny od wzmacniacza antenowego i dopasujesz poziom wzmocnienia.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2011, 11:07   #9
lukasz-janik
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
Napisany przez marynarz Podgląd Wiadomości
Jezeli chcesz miec dobry obraz na 4 odbiornikach to potrzebujesz solidny aktywny rozdzielacz, nie tani indukcyjny. Nie jestes wtedy zalezny od wzmacniacza antenowego i dopasujesz poziom wzmocnienia.
czyli jaki?
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagryw.z tv przy zachowaniu dobrej jakości obrazu,dzwieku i rozsądnej wielkości pliku luko DivX, Xvid, Matroska i inne 33 21.10.2005 13:34
Karta Tv + jakość DVD Warszawiak Off topic 4 14.09.2005 21:51
gforce4 a tv out nervosol Napędy optyczne DVD 2 03.03.2003 22:11
Cool Edit 2.0, pytanie. /||\aster Off topic 4 05.02.2003 15:15
tv to nie nagrywarka :( obar Napędy optyczne CD 6 06.07.2001 00:41


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.