![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Radio Samochodowe z USA do Polski, czy bedzie to grało ???
Witam,
pytanie niby takie lekko proste, bo niewidze specjalnie powodu dlaczego by nie mialo dzialac, ale wiem ze jakies stare radio ktore mialem 10 lat temu juz dzisiaj nie gra, cos ze zmiana fali FM czy cos takiego... czy nowy sprzet sprowadzony ze stanow tez bedzie mial jakis problem czy wszystko bedzie gralo i buczalo ?? czy bedzie to odbieralo wszystkie stacje radiowe ?? dzieki, -shuma02 Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 01.02.2005 o godz. 06:17 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Shuma ja kupiłem soniacza jak wracałem w BestBaju. Gra aż miło !! Nic nie trzeba było robić. Tylko cos tam trzeba było kabelki pozamieniać w jakiejć kostce, ale wiecej problemow nie było.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kiedys blok wschodni uzywal innych (nizszych) czestotliwosci fal radiowych do nadawania programu (co by niemieckich itp stacji nie sluchac), co zostalo kolo 90 roku (nie pamietam dokladnie) zmienione - dlatefgo stare polskie radia nie dzialaja obecnie nigdzie, a kiedys nie dzialay w cywilizowanych panstwach na zachod od zelaznej kurtyny
podsumowujac - bedzie dzialac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Roznica jest na Am w stanach jest przeskok o 5 Hz czyli 115 potem 125 a u nas 110 120 itd, czyli na Am nie odbierzesz w Polsce rzadnej stacji ale to niewazne bo napewno bedziesz sluchal na FM
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z miesiąc temu kumpel sobie przywiózł (nowiutkiego Sony za 150$... U nas okolo 2500 zł) i wszystko działa. Tak więc nie powinno być problemów
![]()
![]() |
#6 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Hmmm... Ja bym się obawiał różnic częstotliwości na FM, bo niedawno osoba której sprzedawałem radio wspominała coś że wczesniej miała radio z US i były własnie z tym problemy.
Nie będzie RDSu...(?)
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
no wlasnie, stany sa lekko za murzynami (i to calkiem na serio hehe) i zasadzie to RDS to dopiero tutaj nowosc a raczej cos czego wogule nie ma. wiekszosc stacji nawet nie nadaje z RDS'em, a jaj juz to tylko ich nazwe stacji, zadnych wiekszych rewelacji.
jednak mozna tutaj kupic radia z RDSem, jest maly wybor, ale cos jest. najbardziej sie boje wlasnie o fale FM, jesli to nie bedzie gralo to przywiezienie radia ze stanow mija sie z celem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Nie do końca prawda!
Roznica jest na Am w stanach jest przeskok o 5 Hz czyli 115 potem 125 a u nas 110 120 itd, czyli na Am nie odbierzesz w Polsce rzadnej stacji ale to niewazne bo napewno bedziesz sluchal na FM
Jeśli chodzi o Am to może masz i rację ale co do FM-NIE!!!W USA stacje odbierają co 3Hz np.100,3 100,6 100,9 itd.Także łatwo sobie policzyć jakiego radia będziemy słuchać w PL-prawie żadnego. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Kompletna bzdura!!!
Z miesiąc temu kumpel sobie przywiózł (nowiutkiego Sony za 150$... U nas okolo 2500 zł) i wszystko działa. Tak więc nie powinno być problemów
![]() Nie czaruj tu nikogo,ono może odbiera CD bez problemu ale FM idą co 3Hz a poza tym nie ma takiej możliwości że przywiózł radio za 150$ gdy u nas kosztuje 2500zł.Bzdura wierutna.Jestem na bieżąco z cenami ze Stanów i wiem jakie są przebitki! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Przystopuj troche z takim gadaniem, masz duzo mniejszy staz niz andrzej9 i nie powinienes tak na niego najezdzac. Jak jestes na biezaco tak ze wszystkim do pomoz a nie takie cos... Co do radia... Tutaj czasami są jaja. Wujas sciagnal sobie radyjko - jedno mu nie chodzilo - nie wiem, moze kwestia pojechania na gielde sam. i pokazania mu jaki ma zrobic trick. Ale za to drugie - Sony - chodzilo bez problemu - wszystko chodzilo. Co do cen to az takie za 2500 nie bylo ale wiem ze dal baaaardzo okazyjnie.
![]() |
![]() |
#12 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Zresztą sam jak byłem w Stanach to bez problemu na swoim discmenie kupionym w Europie odbierałem tamtejsze stacje radiowe, a z kolei na odtwarzaczu mp3 kupionym tam, słucham sobie w Polsce wszystkiego. Tak więc nie podejrzewam istnienia żadnych istotnych różnic. Przynajmniej w tym zakresie, bo przy urządzeniach zasilanych czymś innym niż baterie, różnice na pewno będą w podłączeniu. Ale ten problem da się obejść. Co do cen, to nie będę się upierał, że różnica była dokładnie taka, ale na pewno mniej więcej takich wielkości. Zresztą nie jest to dla mnie nowina. Za odtwarzacz mp3 (IRiver 790i) zapłaciłem około 150 dolarów w momencie, kiedy w Polsce kosztował 2200zł. Za słuchawki Kossa dopłaciłem 15$ w a Polsce musiałbym dać 199zł. Mini wieża Panasonica, którą w Polsce najtaniej znalazłem za 1499 złotych tam od ręki dostałbym za 130$. Tak więc różnice tego typu są i prawie na pewno występują również w przypadku odtwarzaczy samochodowych.
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przebitki cen na elektronice faktycznie czasem sie zdazaja nawet rzedu 500%, wiec jest to mozliwe
co do RDS - niedawno kupowalem sprzet grajacy, z powodu stosunku cena/jakosc padlo na firme KODA, czyli amerykanskie zabawki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Cytat:
zaprasza na stronke www.bestbuy.com i tam sobie porownajcie ceny. Taka przebitka o ktorej mowi andrzej9 to troszke niemozliwa jest......realna przebitka to okolo 500 zeta na radiu (jakis wyzszy model). Jakby tak mozna kupic radio za 150$ i sprzedac w PL za rownowartosc okolo 830$ to ja kupuje od razu 10 8 ) zgodze sie z andrzejem9 ze mozna kupic takie rzeczy jak np sluchawki czy mp3playery taniej - czesto sa w promocji i mozna naprawde okazyjnie zakupic jakis sprzet (np dysk twardy Caviar 200GB za 60$ 8 ) ) Pozdrawiam!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Polecam w takiej sytuacji skorzystanie z internetowych wyszukiwarem najniższych cen. Działają wyśmienicie i na przykład przy wspominanym już playerze, różnice dochodziły do 60$. A przypominam, że cały sprzęt kosztował 150 ..
![]() |
![]() |
|
|