Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Rakieta do tenisa ziemnego (https://forum.cdrinfo.pl/f5/rakieta-tenisa-ziemnego-83061/)

Patrix 10.08.2009 21:38

yahol, co ma ten wilson carbon czego nie ma wilson impact (pomijając, że jedna jest carbonowa a druga tytanowa/ różnica wagowa 9g) ? naciąg z tego co widze tan sam, jedna struna więcej...

Reetou 10.08.2009 22:26

IMO wszystko zależy od tego, czy ktoś chce się zająć tym bardziej, czy tylko popykać sobie rozrywkowo raz na pewien czas. Ja kupiłem sobie dawno, dawno temu jakieś tanie drewno, naciągu nie wymieniałem nigdy, owijka oryginalna do dziś, a od czasu do czasu jak wyskakujemy sobie z kumplem na korty jest świetnie. Może i te nowsze lepiej leżą w dłoni, są lżejsze i lepiej zaprojektowane (początkujący, średnio zaawansowany), ale nawet nie zastanawiam się nad wymianą do popykania sobie od święta, czy wielkiego dzwonu... A odniosłem wrażenie, że o to chodzi Patrixowi...

Ale ja się nie znam, to tylko moja opinia.

Patrix 10.08.2009 22:30

Reetou widzę, że mnie zrozumiał :D

yahol 10.08.2009 22:30

Grafit - sztywnosc.
Wywazenie - jasno okreslone.
Glowka.
Naciag.
I ciekawe jak wyliczyles ilosc "strun"?
Bo jak (niedo) widze, i Reflex i Wilson, maja naciag turniejowy :)

I jeszcze jedno - nie upieram sie! Kup co uwazasz.
Sam uczylem sie na swoich bledach. I wiem - nie warto oszczedzac na drobiazgach, kiedy chce sie robic cos dobrze.
Najwyzej szybko wymienisz rakiete :) Tyle.

Edit:
OK! Masz racje! Ten twoj Wilson wystarczy! :)

Sunna 10.08.2009 23:10

Ale niech kolega sie wstrzyma z tym zakupem.
Poczekajmy na opinie z dnia jutrzejszego :>

A moze by tak jakas rakiete wypozyczyc i jak podpasi to kupic taka sama. Jezeli bedzie w normalnej cenie. I bedzie miala superhiper naciagi carbonowo tytanowe i sztywnosc sekwoi kanadyjskiej.

Patrix 10.08.2009 23:49

yahol font size=5 i nie ma to jak kpiny co :P
Uczepiłeś się tych paletek za 500,- nie wiem czemu a potem jak inni zaczęli "jechać" to zbiłeś do 200,- ;) a teraz się wycofujesz.
Jest racja w tych Twoich wykładach ale ja w temacie wyraźnie ustaliłem jaki zakres cenowy mnie interesuje.

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1041257)
A moze by tak jakas rakiete wypozyczyc i jak podpasi to kupic taka sama.

Obawiam się, że ciężko by było miałem kilka w ręku ale to były modele '05/'06/'07 a ich wartość za nowości to właśnie góra 200,- było, lepiej coś z '09 o co jak co ciut lepszych parametrach.

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 1041257)
I bedzie miala superhiper naciagi carbonowo tytanowe i sztywnosc sekwoi kanadyjskiej.

koniecznie :szczerb:;)

yahol 11.08.2009 08:31

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1041262)
yahol font size=5 i nie ma to jak kpiny co :P
Uczepiłeś się tych paletek za 500,- nie wiem czemu a potem jak inni zaczęli "jechać" to zbiłeś do 200,- ;) a teraz się wycofujesz.

Nic podobnego. Po prostu - do rekreacyjnego odbijania naprawde wystarczy.
Po prostu zbyt ambitnie podszedlem do tematu.
Nie wiem dlaczego, ale pomyslalem o zaawansowanej nauce, z tnerem, na korcie, ew. z wyrzutnikiem pilek.
Tak na full.
Jako facet ktory nigdy nie awansowal do polfinalow MP, wlasnie tak pomyslalem :)

Patrix 11.08.2009 12:48

No właśnie niedzielnie rekreacyjnie to ma być, wiem, że chcez dobrze ale ja dopiero zaczynam przygodę z tym :)

Widzę, że yahol miałeś ambicje na pólfinały MP aż tak dobrze szło ? :D

PS
Wilson Impact '09 jednak zamówiony :)

Patrix 14.08.2009 18:17

Rakieta już u mnie, wygląda bardzo fajnie i lekka jest ;)
W niedzielę dam jej powąchać pierwszą piłkę ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:56.