Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Reklama Media Expert (https://forum.cdrinfo.pl/f5/reklama-media-expert-94087/)

revolver0 28.12.2014 23:32

Mnie się bazar kojarzy z miejscem w którym mnie obrobią albo dadzą za darmo w ryj.... Jak mam coś kupić kupuje tam gdzie jest taniej, i wolę czasem dołożyć i mieć gwarancje na miejscu.

mgit 28.12.2014 23:19

To musiałby być długi spacer, najbliższa giełda 30 km do Lubina + km po Lubinie w jedną stronę :D

Do MM mam bliżej :P

DarkSlide97 28.12.2014 23:14

To sie przejdź jest klimat :D Zawsze nie wiem czemu takie miejsca mają najlepszy klimacik :D I ciągnie mnie do nich.

mgit 28.12.2014 22:53

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1307447)
@mgit - niekoniecznie moge siemzmToba zgodzic.

Zdarzalo mi sie nabywac na tego typu bazarach z przypadku przedmioty o duzej wartosci. Handlarze po prostu niemwiedzieli co maja w rece i ile to jest warte.

Hmm może, ja nie pamiętam kiedy na takowym bazarze byłem... chyba jeszcze jak królował NES :taktak:

DarkSlide97 28.12.2014 22:49

Szmelc nie szmelc... Ważne że działa i ma się dobrze. Dla mnie nie ma różnicy czy nowe czy używane... Ubrania też mam używane i co jakoś chodzę w nich.
Nie rozumiem co to za moda żeby mieć wszystko nowe ???

Patrix 28.12.2014 22:49

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1307430)
Świadomość marki, przyjacielu. :czytaj:

Jak to już dawno pewien klasyk mawiał - nieważne co/jak mówią, byle nazwiska nie przekręcali. :]

No to nic nie zyskali... bo wiem, że jest też doda, ronaldo, nike i valbon... ale co z tego, skoro nie kupuję? :D

M@X 28.12.2014 22:47

@mgit - niekoniecznie moge siemzmToba zgodzic.

Zdarzalo mi sie nabywac na tego typu bazarach z przypadku przedmioty o duzej wartosci. Handlarze po prostu niemwiedzieli co maja w rece i ile to jest warte.

mgit 28.12.2014 22:39

Twój wybór preferujesz lumpeksy i sprzęt z drugiej ręki twój wybór... (a raczej brak wyboru) dla mnie to szmelc...

DarkSlide97 28.12.2014 22:37

mgit szmelc? Szmelcu nie kupuję, tam jest taniej o wiele niż w hipermarketach, a żaden sprzęt który tam kupiłem się nie zepsuł. Więc jaki szmelc? :>
Szmelc to teraz sprzedają, na gwarancji działa a po gwarancji dziwnym trafem wysiada :czytaj:

Jarson 28.12.2014 22:06

@Ed
Zgadza się. Dysk, który kupiłem, przepraszam, dostałem od Mikołaja, kosztował w necie najtaniej 289 z darmową przesyłką, a na miejscu w ME - 299. Zawsze liczę się z możliwością zaginięcia paczki czy otrzymania towaru fabrycznie wadliwego, w związku z czym dopłata 10 zł za możliwość zareklamowania towaru w 10 minut jawi mi się jako opłacalna.

Również nie oglądam telewizji nie zazwyczaj, ale w ogóle. Odechciało mi się ponad dwa lata temu i jak do tej pory nie zachciało na powrót. Telewizor wywiozłem z domu. Stoi u znajomych, czasem nawet włączony. Gdybym kupił nowy - to tylko do konsoli, zamiast monitora.

Rynek dostosowuje się do nowych realiów. Obecnie VOD staje się powszechne, co z jednej strony cieszy również osoby oglądające TV, ale przede wszystkim te, które TV nie oglądają, a jest ich (nas) coraz więcej.

Obecnie przez VOD oglądam m.in. Ranczo oraz PŚ w skokach narciarskich. Co do Rancza, zauważyłem, że dostępne za darmo odcinki mają reklamy, ale jak jednego razu w weekend chciałem się odstresować i zapłaciłem 5 zł za przedpremierowy odcinek, to już reklam nie było. Gdyby dali mi możliwość do tego odcinka darmowego dopłacać 50 gr w celu zdjęcia reklam - bez wahania bym zapłacił, z korzyścią dla TVP, ponieważ za jedno odtworzenie 3 minut reklam dostają sporo mniej.

mgit 28.12.2014 21:48

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1307431)
Po co? Nowych rzeczy nie kupuję, jak chcę coś z elektroniki to jadę na giełdę...
To na co miałbym tam iść?

Wiem wiem ty wolisz używany szmelc - bo tobie lepszego nie trzeba :taktak:

ed hunter 28.12.2014 21:44

Normalnie, jak do muzeum, tylko takiego z nowymi rzeczami. Jeśli chodzi o ceny, to się uspokoili i czasami różnica między MM a netem jest mniej więcej taka jak koszt wysyłki.

DarkSlide97 28.12.2014 21:42

Cytat:

Ja to nie byłeś w MM, ani Avansie...?
Po co? Nowych rzeczy nie kupuję, jak chcę coś z elektroniki to jadę na giełdę...
To na co miałbym tam iść?

joujoujou 28.12.2014 21:24

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1307422)
Jeśli chodzi Ci o wpienianie ani byłego ani przyszłego klienta to masz rację,
bo co to za reklama skoro nic nie kupię...

Świadomość marki, przyjacielu. :czytaj:

Jak to już dawno pewien klasyk mawiał - nieważne co/jak mówią, byle nazwiska nie przekręcali. :]

mgit 28.12.2014 21:09

To jak z reklamą o bezpieczeństwie w pracy - normalnie jak ją widzę odruch wymiotny :D

Potrafili z samego rana puścić ją 5 razy w jednym bloku reklamowym - i to na każdym kanale...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:39.