![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Z AutoCada do Corela i Worda
Mam rysunek Autokadzie 2000 i potrzebuję go wstawić do Worda 97. Z AC eksportuję do formatu wmf importuję do Corela 9 pozbywam się tła i zostaje mi sam rysunek ok. Ale straciłem grubości lini. Dalej po wklejeniu do Worda i wydruku wygląda to jak kiepskie odbicie przez kalkę. Jak zrobić to lepiej. Już raz robiłem takie cóś ale rysunek z worda był prawie A4 i wtedy jako tako wyglądał. Ten musi mieć wysokość ok 7 mm.
Grzegorz75 Ostatnio zmieniany przez Grzegorz75 : 14.10.2003 o godz. 13:30 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
zapisz jako dxf r13 lub dwg r 13 a next importuj do corela a z corela zapisz jako jpg lub jakis podobny
i do wordaczasem niestety corel roz... pliki acada/ sypie się zwykle wymiarowanie i wrozmiar więc ja uzywam illustratora zamiast corela do takich operacji pozdro
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
zaraz próba. A ilustratora nie mam i nie kumam. Sprawdzę opcję pierwszą. Dzięki.
|
|
|
#4 |
|
Łaskobójca
![]() |
a i jeszcze jedno, alles obiekty przenieś na warstwę zerową w acadzie bo czasem corel głupiej jak są na innych
pozdro
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Komp ledwo zipie. /dziadostwo - i źle skonfigurowane/ Ja robię to tak z partyzanta. Może przeanalizuję w domu ale AC to dobrze, że umiem wogóle otworzyć
trzeba to będzie komuś zawieźć.Dzięki za odpowiedź ciekawa wskazówka. Warto by było się temu blirzej przyjrzeć.
|
|
|
#6 |
|
Łaskobójca
![]() |
toć to proste, zaznacz alles obiekty na rysunku, next klik na okienko warstw warstwa/layer tu wybieramy warstwe / oczywiście zakładam że nie ma żadnego blokowania warstw/ next zapisz/save i wybieramy wersje pliku i po kłopocie a raczej kłopoty to się zaczną
bo corel mimo iż miłe bydle to kapryśny bywa straszliwie pozdro
|
|
|
|
#7 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Prosto dla kogoś kto więcej niż grzebał /bez obrazy/ w kadzie.
Pojęcie warstw jest mi znane z Corela /tu też poziom przedszkolaki młodzse/ A kaprysy już są. Zjadło linie przerywane. To się da naprawić. Po 15-tej wszyscy już poszli. Zostałem sam. Może jutro w firmie poligraficznej coś podpatrzę. Nawet nie myślałem by zapisywać w/w formatach. Dowiedziałem się też tego: Cytat:
Grzegorz75 Ostatnio zmieniany przez Grzegorz75 : 14.10.2003 o godz. 15:40 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Łaskobójca
![]() |
ctrl-c i ctrl-v tez działa ale jako że jakość tego jest kijowa to nawet o tym nie pomyślalem / i jeszcze zmiana tła , to po prostu można przyrównać do printscreena jesli chodzi o jakość
|
|
|
|
#9 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#10 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Dzięki wszystkim za porady. Jak dorwę czasu to sprawdzę w domu bo tu się po(ch)... tnę
Gość (całkiem w porządku)od "ctrl+ c/v " postanowił mi to zrobić na jutro koło połudia we własnym zakresie. To nie sprawa życia i śmierci. Ale ciekawe. W Corelu prędzej coś kumam i w pracy nie jest to moim podstawowym zajęciem. Dla ścisłości branża wod-kan sprzedawca + ostatnio kierowca (bank drobne załatwienia i zakupy, czasem dalszy wyjazd). Komp to klepanie w klawisze /podejście co niektórych w mojej pracy/ ale jak trzeba to muszę stuknąć w te klawisze. Jeszcze raz dziekuję za porady. PS. Każdy ma inny lepszy lub gorszy sposób na wykonanie zadania. Zależny od doświadczenia, posiadanego sprzętu i oprogramowania. Więc i różne będą metody ewentualnej dalszej obróbki.
Grzegorz75 Ostatnio zmieniany przez Grzegorz75 : 14.10.2003 o godz. 17:17 |
|
|
|
![]() |
|
|