Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Reset Kompa :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/reset-kompa-50293/)

Kasprzak 26.03.2005 20:20

- Najpierw odkręć proca na takiego jaki masz na początku.
- jezeli nie pomoze to sprobuj formata albo wez inny dysk i zainstaluj na nim system - wiem ze formatowac to porada kogos kto nie umie poradzic sobie) ale czasami zwisy, blue screeny moga byc przez zasmiecony system.
- pozycz ramy od kogos. Widze ze masz 2x256. Wsadz jedna kosc. Przekladaj do innych banków
- Zasilacz...na to stawiam 70%. Jezeli wogole nie widzisz blue screenow tylko od razu reset to albo zasilacz albo pamieci napewno nie system.
- nie zaszkodzi tez grafike sprawdzic - chociaz to najmniej prawdopodobne (nie wysypuje sie podczas obciazenia 3d)

kizio 26.03.2005 20:15

mi sie komp resetowal wlasnie przez ramy jakies popie******* noname'y miałem. Sprawdź pamięci przede wszystkim

Predi 26.03.2005 20:01

pierwsza rzecz do zrobienia: wyczyscic dokladnie wnetrze kompa (w tym przedaloby sie wnetrze zasilacza)

Eazik1 26.03.2005 19:24

Cytat:

Napisany przez Raul___
Zasilacz 350 z tego co widze... powiedzmy, że jego praca jest w porządku... A co do programow do testowania ramow to prosiłbym o jakas nazwe albo coś w tym stylu jakiś link może...

www.memtest86.net albo com końcówka:)

Eazik1 26.03.2005 19:24

Cytat:

Napisany przez Raul___
Witam po raz kolejny
Problemy z kompem mnożą się. Tym razem resety kompa. Problem w tym, że niewiem czy spowodowane. Mam plyte Epox 8RDA3I - AMD BARTON, ram 512(2x256 Kingmax), Dysk Caviar 80Gb. Problem polega na tym, że w pewnym momencie jak coś robie na kompie, głownie przede wszystkim instalacje programow itd. Komputer robi resa, a dysk twardy tak jakby sie wyłącza. Dopiero jak ma łądować ponownie windowsa słysze.... Jak załacza się. Myslałem, że może procesor bo podkrecałem, ale juz dawno i problemow nigdy nie było. Temperatura w normie. Ale od momentu gdy dołozyłem jedną kostke ramow zaczął resetować, ale czy ramy mogą mieć coś wspolnego :| ?

Podejrzewam uszkodzoną kartę graficzną, bądź zle dobrane timingi pamięci. Niezawsze pamięci jednego producenta są z tej samej fabryki.

siwy_mw 26.03.2005 19:07

zwieksz czas dostepu do pamieci, jak nie sa uszkodzone to powinno pomoc.

Stef 26.03.2005 19:00

gold memory

Raul___ 26.03.2005 18:55

Zasilacz 350 z tego co widze... powiedzmy, że jego praca jest w porządku... A co do programow do testowania ramow to prosiłbym o jakas nazwe albo coś w tym stylu jakiś link może...

Weron 26.03.2005 18:39

A jaki zasilacz?
Moze to byc wlasnie spowodowane slabym zasilaczem albo jak juz zauwazyl;es tym ramem.Sprawdz jakims programem do testowania ramu.
No i koniecznie podaj jaki masz zasilacz.

Raul___ 26.03.2005 18:27

Reset Kompa :/

Witam po raz kolejny
Problemy z kompem mnożą się. Tym razem resety kompa. Problem w tym, że niewiem czy spowodowane. Mam plyte Epox 8RDA3I - AMD BARTON, ram 512(2x256 Kingmax), Dysk Caviar 80Gb. Problem polega na tym, że w pewnym momencie jak coś robie na kompie, głownie przede wszystkim instalacje programow itd. Komputer robi resa, a dysk twardy tak jakby sie wyłącza. Dopiero jak ma łądować ponownie windowsa słysze.... Jak załacza się. Myslałem, że może procesor bo podkrecałem, ale juz dawno i problemow nigdy nie było. Temperatura w normie. Ale od momentu gdy dołozyłem jedną kostke ramow zaczął resetować, ale czy ramy mogą mieć coś wspolnego :| ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:47.