![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[HTML] Problem z linkiem "wstecznym?"
Hmm.. nie wiem jak to opisac..., moze na przykladzie:
Mam strone w php..., powiedzmy index.php... Jest na niej [na tym indeksie] 'zincludowany' menu z pliku menu.php. Stworzylem nowy folder o nazwie "strona" i tam wrzucilem plik moja.php. Teraz zaczyna sie problem, musze bowiem w folderze "strona" wrzucic nowy plik menu.php, aby menu bylo wyswietlane, lecz takie rozwiazanie sprawy nie mnie satysfakcjonuje. I teraz: Jak zrobic, zeby plik w nowym folderze, w moim przypadku moja.php czytal plik menu.php z folderu poprzedniego? Probowalem linka typu < a h r e f = ".../menu.php" > ![]() Prosze o pomoc i wyjasnienie, jak tworzyc takie odnosniki, jestem 'starym' webmasterem, ale nigdy nie spotkalem sie z takim problemem, poniewaz zawsze panowal u mnie balagan ![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
troszke zakreciles ale moze cos zrozumialem
![]() zalozmy, ze masz cos takiego / [to folder glowny dla twojej strony] w tym folderze masz swoj podkatalog o nazwie NOWY czyli jego pelna sciezka bedzie miala postac /NOWY w katalogu /NOWY masz plik o nazwie moja.php zalozmym, ze w pliku moja.php chcesz zawolac odwolanie do pliku znajdujacego sie w katalogu / moze ono miec jedna z nastepujacych postaci 1) ../jakisplik.php 2) /jakisplik.php w drugim przypadku odwolujesz sie wzgledem GLOWNEGO katalogu dla twojej strony - mysle ze o to ci chodzilo ...
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.03.2003
![]() |
sprobuj uzyc target do funcki a href moze pomoze
jesli masz problem to sprobuj wywylac ta zadana stronke poprzez <a href="siezka" target="sciezka"> moze pomoze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Prosze o pomoc BD! ![]() pozdro ![]() |
|