![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Restauracja
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
Porcja na 1-2 osoby Najpierw sosik winegret. Klasyczny to oliwa, ocet winny lub sok z cytryny i zioła prowansalskie. A mój ulubiony to taki: - do szklanki (słoika, blendera itd) lejemy 3 łyżki octu jabłkowego 6% - do octu łyżkę musztardy rosyjskiej i mieszamy - wcieramy ząbek czosnku do tego - przyprawiamy: pieprz, sól, cukier i do tego zioła prowansalskie solidnie albo sam rozmaryn - lejemy 9 łyżek oliwy z oliwek (marka nieważna; kupować hiszpańską i wyłącznie extra vergine, polecam oliwę robioną dla Carrefour, 10 zł pół litra i jest super) Oliwę lejemy po trochu i od razu mieszamy. Dobrze jak wszystkie produkty mają podobną temperaturę. A warzywa tak: - do dużej miski wrzucamy na dno białą cebulę pokrojoną w talarki - lejemy na nią sporo winegreta i może sobie chwilę poleżeć (w sosie traci swoją cebulowatość i szybko mięknie) - krajamy nieco kapusty pekińskiej, jak najdrobniej (w talarki, a nawet skrobiąc nożem) - jak ktoś lubi twardą to niech odkroi sobie od głąba, a dla dziewoi raczej z czubka kroimy - lejemy resztę sosu, mieszamy Uważać z sosem, on z początku mocno wsiąka w warzywa, a potem pojawia się. Tyle co mówię, z 9 łyżek oliwy, wystarczy na sporą miskę. Ostatnio zmieniany przez pali : 26.10.2012 o godz. 15:31 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
|
|
![]() |
|
|