![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
jak sprawdzic jak dlugo mamy juz win'a ??
witam...
jak w temacie chcialbym zapytac... czy ktos wie jak sprawdzic... od kiedy mam zainstalowanego windowsa ?? to taka poprostu ciekawostka... ![]() ![]() pozdro
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
kliknij prawym na katalog c: \windows i tam bedzie data utworzenia, katalog sie tworzy raczej podczas instalki wiec bedzie tam data o ktora Ci chodzi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
hm... no tak... ale myslalem o czyms innym... ze gdzies moze w rejestrze jest zapisane czy cos w tym stylu... to co powiedziales to jest przecierz oczywiste...
![]()
![]() |
#5 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
a po co od razu mieszac w to rejestr
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Wedlug mnie ani jedna, ani druga metoda nie jest dobra.
U mnie everest pokazuje 2002-12-31 a data utworzenia katalogu windows 1 stycznia 2003 1:53:20 Co jest kompletna bzdura. System gora ma 6 miesiecy, zreszat podejrzewam, ze nawet duzo mniej. A tu wychodzi ponad 1.5 roku i to jeszzce data utworzenia katalogu windows 1:53:20 To sa jakies inne informacje, ktore wedlug mnie nie maja nic wspolnego z data instalacji windows. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Z linii poleceń wpisz "systeminfo" i będziesz miał dokładną datę instalacji wraz z godziną. Nie wiem czy to działa pod 98/me
![]() |
#8 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... napewno data utworzenia katalogu Documents and Settings jest datą instalacji windy, to jedyny katalog niemodyfikowany przez późniejsze operacje.
![]() |
#9 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
A ja dalej sie nie zgadzam.
Ani Zetoxa , ani Ziele nie maja racji. Nie chce mi sie szukac faktury ale windowsa to ja instalowalem (przypomnialo mi sie) jak wymienilem plyte, procesor, pamiec.A bylo to napewno nie cale pol roku temu. A wedlug documents & settings to: 1 stycznia 2003 00:56:56 systeminfo zas pokazuje: data oryginalnej instalacji 2003-01-01 00:09:05 No dobra powiem jak ustalic kiedy windows byl instalowany. Przynajmniej u mnie ta metoda jest skur\teczna. Nalezy np poszukac w katalogu program & files, ktory mogl byc instalowany po instalacji systemu. U mnie to jest np winzip, ktory zawsze jest instalowany. Data utworzenia katalogu winzip jest 3 czerwca 2004 roku pare minut po godzinie 17. I to jak dla mnie jest przyblizony czas instalacji systemu. W taki sposob ja moge ustalic kiedy system byl instalowany bo wiem, ze akurat ten folder byl nietkniety. Napewno jest jakas lepsza metoda ale te wyzej sa bledne i tycza sie czegos innego Ostatnio zmieniany przez Weron : 24.09.2004 o godz. 13:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() EDIT: Czemu w FireFoxie nie moge uploadowac zalacznikow ![]() Ostatnio zmieniany przez pablocoo : 24.09.2004 o godz. 13:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
A jesli jest skuteczna u innych uzytkownikow tak jak u ciebie. To nie wiem juz o co chodzi. Zreszat zrobilem juz edit do mojej odpowiedzi i zobacz jak okreslilem kiedy byl instalowany moj windows. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Ale w sumie wszystkie 4 metody pokazuja to samo bo wynika z nich, ze system mialby byc instalowany na przelomie 2002/2003. Dziwna sprawa musialaby wieksza ilosc osob podac date utworzenia w/w katalogow. Wtedy moze by sie cos wyjasnilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
A moze instalowales system bez formatowania dysku
![]() |
![]() |
![]() |