![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
juz wiem oco Ci chodzi w routerze jest opcja tzw "Virtual Server" i to jest to co szukasz podajac "ip Twojego pct'a nr 1 i pct'a nr 2" i port lub pula portow ktore chcesz "przeforwardowac" zeby pewne uslugi Ci chodzily bez zgrzytu" co do tego na Dynamicznym IP nieda sie postawic Serwera FTP dostepnego "dla wszystkich" to jest blad bo sie da np: http://www.dyndns.org wiec da sie wszystko zrobic warunek ze Twoj router "to zrobi" ja wole routery "D-linka" no ale kazdy wedlug "mozliwosci finansowej" przekierowania chyba myslisz o "portach" porty mozesz kontrolowac na "regolach w sieci LAN i WAN kontrolujac porty TCP/ UDP/ ICMP ostatnia opcja ICMP to raczej w urzadzeniach "drozszych" jesli chcesz miec dobra obrone sieci z "zewnatrz" to musisz podjac decyzje o polityce bezpieczenstwa czy np najpierw wszystkie porty 'zablokowac a pozniej otwierac te ktore "sa Ci bezwzglednie potrzebne lub otworzyc i zamykac te ktore nie potrzebujesz ... 2-a "opcja zalecana jesli jestes w sieci firmowej jesli Ty jako 1-y idziesz "na ogien" to polecam 1-a opcje mam nadzieje ze znasz konkretne porty ktore "Ciebie interesuja" inf ze zakres portow to 1-65535 dolaczam plik "porty_lista.zip" na pewno dadza Ci informacje jakie otworzyc a jakie zamknac zycze milej "zabawy'
P.S. Na poczatku pewnie nie wycisniesz pelnych jego mozliwosci ale nie poddawaj sie ![]() Ostatnio zmieniany przez houston : 26.09.2007 o godz. 15:58 |
![]() |
![]() |
|
|