Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.08.2002, 19:09   #1
kapsel
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.08.2002
kapsel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rozmiar okładek

jaki jest rozmiar okładki (w pixlach) bo te które ściągnąłem wydają mi się za duże

kapsel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.08.2002, 19:16   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Z dokładnością do 5 pix to będzie ok 500x500 pixeli

Dane z Nero Cover Designer a najlepiej to weź suwmiarkę i zmierz okładkę / zdaje się ze jest to 13.5 cm na 13.5 cm bo kiedyś sam mierzyłem jak jeszcze nagrywarki nie miałem a trza było zrobić okładke w PAINCIE /
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-nazwy.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Laser : 18.08.2002 o godz. 19:19
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2002, 19:16   #3
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O co ci chodzi Rozmiar w pikselach zależy od DPI. Rozmiar elementu na wydruku możesz zmieniać w każdym dobrym programie graficznym (chyba, że używać m$ Paint'a::-D :-D :-D :o :o - o nim zapomnij).
Stary 18.08.2002, 19:30   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
O co ci chodzi Rozmiar w pikselach zależy od DPI. Rozmiar elementu na wydruku możesz zmieniać w każdym dobrym programie graficznym (chyba, że używać m$ Paint'a::-D :-D :-D :o :o - o nim zapomnij).
Witam !

Wystarczy ACDSee. / Chociarz to tylko przeglądarka obrazków z funkcjami pozwalającymi na ich modyfikację /
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2002, 19:53   #5
kapsel
Wyjadacz ;)

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)

Chodzi mi po prostu o rozmiar na jaki mam zmienić rysunek (okładkę ) tak aby po wydrukowaniu pasowała idealnie do pudełka .Używam photoshopa.

Stary 18.08.2002, 20:12   #6
ZiP
Wyjadacz

No to ja już nie wiem - czy taki produkt jak Adobe Photoshop jest aż tak prymitywny, że nie ma nawet opcji zmiany rozmiaru WYDRUKU Poszukaj dokładnie, coś takiego MUSI być! W Paint Shop Pro, którego używam, jest to dostępne w menu Image/Resize, w polu Actual/print Size.
Stary 18.08.2002, 20:54   #7
kapsel
Wyjadacz ;)

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
No to ja już nie wiem - czy taki produkt jak Adobe Photoshop jest aż tak prymitywny, że nie ma nawet opcji zmiany rozmiaru WYDRUKU Poszukaj dokładnie, coś takiego MUSI być! W Paint Shop Pro, którego używam, jest to dostępne w menu Image/Resize, w polu Actual/print Size.
Chyba się nie zrozumieliśmy wiem gdzie się zmienia wielkość zdjęć chodzi mi o rozmiar na jaki mam zmienić obrazek aby pasował mi idealnie jako okładka , nie mam w domu drukarki więc nie mogę eksperymentować dlatego tak ważne są dla mnie idealne wymiary

Stary 18.08.2002, 21:18   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja uzywam nastepujacych

przednia strona - kwadrat o wymiarach 12*12 cm (mozna ew. dodac 1mm z obu stron)

tyl

wysokosc 11.8 cm
szerokosc 14.9 cm

dane te podaje tylko do celow szkoleniowych - nie ponosze niniejszym zadnej odpowiedzialnosci za zuzyty toner/tusz i inne tego typu materialy
Stary 18.08.2002, 21:35   #9
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
kapsel napisa***322;(a)

Chyba się nie zrozumieliśmy wiem gdzie się zmienia wielkość zdjęć chodzi mi o rozmiar na jaki mam zmienić obrazek aby pasował mi idealnie jako okładka , nie mam w domu drukarki więc nie mogę eksperymentować dlatego tak ważne są dla mnie idealne wymiary
Zrozum, że to nie ma znaczenia, no chyba, że będziesz drukował to potem w m$ Paint! Jeśli będziesz drukował w czym innym niż Paint, to nie przejmuj się, ustaw wymiary (w cm) i już! Zawsze możesz też skorzystać z opcji drukowania do pliku. Możesz również okładkę wkleić do Word'a ustawiając żądane wymiary. Ja mam HP 930 C i jeszcze mi się nie zdarzyło, aby coś miało inne wymiary, niż zaplanowałem.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 18.08.2002 o godz. 21:38
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2002, 08:51   #10
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: rozmiar okładek

Cytat:
kapsel napisa***322;(a)
jaki jest rozmiar okładki (w pixlach) bo te które ściągnąłem wydają mi się za duże
COREL DRAW 9.0 / 10.0 - rysujesz prostokąt / kwadrat i wpisujesz jego wymiary, np. przód 120x120mm.
Stary 21.08.2002, 22:08   #11
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na tej stronce- http://w1.404.telia.com/~u40423972/ jest za***isty program InterCover 1.24 i 2.10 ,który jest stworzony po to by maksymalnie uprościc proces tworzenia okładek,nieważny rozmiar obrazka ,sam się dopasuje.Wyższa wersja ma nawet obsługę okładek DVD i VHs.Są za DARMO,i bardzo przyjazne,sam używałem wtedy gdy jeszcze się bawiłem w okładki.POLECAM WSZYSTKIM najlepiej obydwie wersje.
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2002, 14:52   #12
Bagjo_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.07.2002
Bagjo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
lopus napisa***322;(a)
Na tej stronce- http://w1.404.telia.com/~u40423972/ jest za***isty program InterCover 1.24 i 2.10 ,który jest stworzony po to by maksymalnie uprościc proces tworzenia okładek,nieważny rozmiar obrazka ,sam się dopasuje.Wyższa wersja ma nawet obsługę okładek DVD i VHs.Są za DARMO,i bardzo przyjazne,sam używałem wtedy gdy jeszcze się bawiłem w okładki.POLECAM WSZYSTKIM najlepiej obydwie wersje.
też polecam programy do robienia okładek których jest wiele np na stronie www.software.hoga.pl :cool: :o

Twoje uprawnienia: