![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
![]()
Mój problem zaczął się jakieś 2 miech temu ( miałem wtedy win xp) nagle zaczęły mi się zacinać wszystkie gry ( Fifa 2002 wc , max payne , hitman , tony hawk , crazy taxi )wyglądało to tak grałem sobie chwilę powiedzmy 10 minut i nagle "stawał" obraz i nic nie szło zrobić oprócz restartu . Pomyślałem że może mam zapchany komp jakimiś śmieciami więc 2 tygodnie temu zrobiłem format i zainstalowałem windows 98 SE .Nic to nie pomogło gry się zacinają tak samo.Dla mnie to jest dziwne bo sam komp się nie zacina ( bardzo rzadko) nieważne ile mam uruchomionych programów , ale jak włącze jakąś grę to ...........restart jest od razu konieczny .Mam athlona 750 , 192 Ram , 30 gb dysk . Komputer ma półtora roku , ale przez te półtora roku praktycznie cały czas był włączony ( edonkey ) .Może mój komp się po prostu zestarzał :o i powoli umiera
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Re: zacinanie kompa -Big problem
Tylko w garch? głównie 3d?
Przyczyną takiego zawieszania może być: - BadBlock na HDD - coś się grzeje, np. karta graficzna / CPU - jakiś konflikt urządzeń (jeżeli coś zmieniałeś) - wirus raczej nie, jeżeli masz jakiegoś antywira - może coś nie tak z RAM-em, w końcu gry lubią sobie "poużywać" - może masz wbudowaną kartę dźw. i jest uszkodzona, bo np. masz podłączoną wieżę zamiast głośników, a wieża jest z kolei podłaczoną do innej fazy i robi spięcie sma nie wiem co to może jeszcze być Spr. na innym systemie? Robiłes quickformat, tzn tylko 1 sektor HDD, np. pq magickiem? bez spr. BB?
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
ma głośniki , teraz mam 2in 98 , przedtem xp i się zacina pod tymi dwoma , nic nie zmieniałem więć nie ma konfliktu urządzeń , wirus raczej też nie - od razu po formacie też się zacinał . Nie wiem co to jest BadBlock na HDD i jak to się sprawdza ,jak sprawdzić czy karta graficzna nie jest przegrzana ? mam gf2 MX .Dzięki
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
a jakiego masz directa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
8.0
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
więc nie w tym tkwi problem .hm trudno powiedzieć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 22.08.2002 o godz. 22:36 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Fakt problem może robic przegrany procek na karcie lub gorąc w kompie otwórz kompa i przewitrz go moze zakurzony lub zwalone pamieci błedy na dysku ... cholera 3 miliony powodów może być. Generalnie Zip i Lewap dobrze radzą.
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Ja proponuję załatw sobie norton disk doctora dla dos
![]() Jeżeli nie masz Norton system works to idz do kumpla..., który ma Poszukaj plików ndd.exe i nlib200.rtl. W każdym o rozszerzeniu *.rtl Będą gdzieś w c:\Program Files\ Norton... lub symantec... Skopiuj te pliki na ówcześnie zrobioną dyskietke systemową i uruchom z niej komputer. Zostaw na dyskietce tylko pliki: io.sys / msdos.sys / command.com Resztę skasuj. Zwłaszcza autoexec.bat i config.sys. NDD jest lepszy od dosowego scandiska pod tym względem, że jak już znajdzie BB - uszkodzone sektory w bloku to możesz dać na Auto i nie musisz przy tym siedzieć jak przy scandisku i klikać co chwila napraw ![]() Możliwe, że jest opcja do scandiska, żeby naprawiał BB automatycznie, ale nie znam. Dlaczego pod DOS-a? Widać lepiej co się dzieje na HDD, w Windowsie "wygląd" dysku mi się nie podoba ![]() ZIP powiedział dobrze zapuść 3d marka np. i ustaw w opcjach loop - czyli zapętlenie. Możesz puścić zamiast testu to demo z 3dmarka i poczekaj 30 minut. Otwórz obudowę i dotknij rdiatora od karty graf. / płyty głównej / CPU. Zobacz czy kręcą się wiatraki od PU, graficznej, nawet zasialcza.
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Użyłem Scan Disca - dysk jest w porządku .
![]() |
#12 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! Tak się akurat składa że LOPUS sobie go jush zaklepał bardzo dawno temu ... Kapsel zmień na coś innego bo się mi będziecie mylić ...:-D 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
albo na www.gif.of.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
![]() |
sorry nie wiedziałem że już tamtego ktoś używa mam nadzieję że ten obecny nie jest zarezerwowany
![]()
![]() |
|
|