Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ruszyła nowa platforma nc+ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ruszyla-nowa-platforma-nc-92239/)

siwymariusz 31.03.2013 18:38

No chyba jednak 3 miesiące
Rozdział II. warunki umowy
pkt4 Abonent w Okresie gwarantowanego korzystania z Pakietu Canal+ Silver ani też po tym Okresie, nie może zrezygnować z Pakietu Canal+ Silver poza przypadkami rozwiązania/wygaśnięcia umowy.
pkt5 Abonent może wypowiedzieć umowę zawartą na warunkach niniejszej promocji z zachowaniem 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia na zasadach określonych w regulaminie.

grzeniu 31.03.2013 18:07

No jak? Umowa na te np. 18 m-cy kończy się określoną datą. Trzeba co najmniej miesiąc wcześniej wypowiedzieć ją z dniem końcowym na umowie.
Jeśli nie zdążysz tego zrobić, to ona przechodzi na umowę bezterminową i wtedy okres wypowiedzenia to już 3 miesiące. Tak to było w Cyfrze.

siwymariusz 31.03.2013 18:03

[QUOTE=Jarson;1247154]

Być może dane kontaktowe są im potrzebne, bo gdybyś rozwiązał z nimi umowę, to tracą możliwość kontaktowania się z Tobą, a tak zostawiasz im je niejako osobno w ramach zapytania?

Masz chyba racje bo w liście zastrzegłem o wykreśleniu mnie z ich bazy itp .
Odnośnie "lepszych" klientów w N niż Polsacie , w N też są abo niższe i byłem nawet skłonny płacić te 59 zł ale nie chcą .

A teraz z innej beczki , może ja to inaczej rozumiem - chodzi mi o zapis rozwiązania umowy w nc+ .Gdzieś ktoś napisał tak,że możesz rozwiązać dopiero po 18 m-c za 3 m-c okresem wypowiedzenia , czyli wg niego to po 18 m-c jeszcze 3 m-c musisz płacić więcej i drożej .

grzeniu 31.03.2013 17:20

Ja akurat History oglądam i mi na nim zależy - oczywiście nie wojny magazynowe i lombardy. W nc+ go nie będzie poza pakietem max za 2 stówy. Dziwne.
Ciekawe kiedy zaczną się telefony.

rcobex 31.03.2013 17:00

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1247154)
Cyfra i n miały klientów płacących więcej, a więc bardziej zamożnych i o większych wymaganiach, a co za tym idzie - bardziej świadomych. Taki klient zwykle ma wszelkie kompetencje do tego, żeby rozpoznać kiedy chce się zrobić z niego durnia.

Miałem platformę "n" przez 4 lata nie dlatego, że jestem jak piszesz "zamożny", tylko dlatego, że za 48zł miesięcznie miałem najwięcej kanałów HD. Polsat w tej cenie nie oferował nic podobnego, o cyfrze nie wspomnę. Promocja się skończyła, kazali placic 59zł plus 2zł za jeden śmieszny "History" na którym non stop można pooglądać "wojny magazynowe" lub specjalistów od "lombardu".
Osobiście nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, po prostu szczegółowo przeglądałem oferty. Uwierz mi, nie lubię przepłacać za coś czego nie oglądam.

Jarson 31.03.2013 16:19

Cytat:

Napisany przez georg (Post 1247001)
Wypowiedzenie też już mam wypisane, wysyłka po świętach i czekam na ruch ze strony nc+, jak będzie kiepska oferta to witaj CP!. :)

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1246999)
Ja też zaraz po świętach lecę na pocztę.

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1246998)
A niech gryzą , a z drugiej strony nawet jak się ugną pod presją to tylko patrzeć jak coś nowego wymyślą. No mam na myśli jak uwalić klientów . Ja tam drugiego kwietnia wysyłam rezygnacje , ale to moja wola .

Mam przedziwne wrażenie, że początku kwietnia nc+ nie zaliczy do szczególnie udanych. Ciekawi mnie, ile jeszcze osób czeka na "po świętach" z rozwiązaniem umowy (przed zwykle nie ma na to czasu, o czym zresztą spółka dobrze wiedziała).

Swoją drogą wypowiedzi pracowników, w tym samego prezesa, do mediów są podręcznikowo pijarowskie, ale autentycznej treści precyzyjnie odpowiadającej rzeczywistej sytuacji w nich żadnej:

Cytat:

Napisany przez http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13655766,Problemy_z_platforma_NC___Dla_Ca nal___to_zadna_nowosc.html#BoxSlotIIMT
A co z tymi, którzy już wypowiedzieli umowy nowej platformie? - Odejścia abonentów są w naszej branży naturalne. Każdego roku z usług platform N i Cyfra+ rezygnuje po 14-15 proc. wszystkich abonentów, czyli 350-400 tys. osób. Innymi słowy, codziennie ok. tysiąca osób nie przedłuża umowy. Po pierwszych kilku dniach od debiutu NC+ ta liczba jest mniejsza, za to liczba nowych klientów podpisujących z nami umowy jest średnio dwa razy większa od przeciętnej - mówi "Gazecie" Verley.

W każdej branży odejścia są naturalne. Kiedy kilka lat temu przeszedłem w Plusie z abo na kartę (co się realizuje poprzez wypowiedzenie umowy) Plus też mógłby zaliczyć mnie na poczet utraconych klientów - tyle, że w rzeczywistości pozostałem w sieci. Wyrażenie "nie przedłuża umowy" to też nie to samo, co "przechodzi do konkurencji", a nawet jeśli, to migracja między platformami co prawda istnieje, ale liczy się bilans takiej migracji, czyli policzenie także tych klientów, którzy przychodzą z innej platformy. Zdanie "Każdego roku z usług platform N i Cyfra+ rezygnuje po 14-15 proc. wszystkich abonentów" zdaje się nie uwzględnia ilu z nich tylko zmienia platformę. W innym przypadku obie już dawno nie miałyby żadnego klienta. Innymi słowy - bardzo ciekawa wypowiedź mająca pokazać jak to nie istnieje żaden problem, bo klienci zawsze odchodzili i teraz nie dzieje się absolutnie nic negatywnego. A jedyny problem, jak można wywnioskować z innych wypowiedzi, to brak możliwości odpowiedzi na wszystkie pytania klientów, co w domyśle ma mówić, że są oni tacy zafascynowani nową ofertą, a nie że są nią rozzłoszczeni...

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1247063)
No chyba nie , w moim przypadku miałem abo za 59 zł to w liście dostałem " propozycje " tego za 79 zł ( ale z upustem do 64 zł na 18 mc ) . Ale jak wcześniej pisałem mi te super kanały nie są potrzebne . Jak napisałem,że chce z upustem ten za 59 zł , to piszą żebym wszedł na nc+ i zostawił dane kontaktowe? przecież mają to po co?

Być może dane kontaktowe są im potrzebne, bo gdybyś rozwiązał z nimi umowę, to tracą możliwość kontaktowania się z Tobą, a tak zostawiasz im je niejako osobno w ramach zapytania?

BTW
Martwiłoby mnie bardziej, gdyby to CP zmieniał zasady gry - platforma celuje bowiem przede wszystkim (choć nie tylko) w mniej zamożnego klienta, a przez to statystycznie mniej świadomego. Cyfra i n miały klientów płacących więcej, a więc bardziej zamożnych i o większych wymaganiach, a co za tym idzie - bardziej świadomych. Taki klient zwykle ma wszelkie kompetencje do tego, żeby rozpoznać kiedy chce się zrobić z niego durnia.

joujoujou 31.03.2013 14:53

rcobex 30.03.2013 19:20

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1247063)
No chyba nie , w moim przypadku miałem abo za 59 zł to w liście dostałem " propozycje " tego za 79 zł ( ale z upustem do 64 zł na 18 mc ) . Ale jak wcześniej pisałem mi te super kanały nie są potrzebne . Jak napisałem,że chce z upustem ten za 59 zł , to piszą żebym wszedł na nc+ i zostawił dane kontaktowe? przecież mają to po co?

Aha, czyli na siłę wciskają tak czy owak wyższy abonament. Nie ugram nic.
nc+ - definicja nowej rozrywki k***a

siwymariusz 30.03.2013 19:18

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1247060)
A czy przypadkiem nie da się podpisać umowy na mniejszy abonament ? Czy koniecznie muszę się godzić tylko na to co mi przysłali. Bo jakoś nie moge się doczytać.

Ps. Możesz mniejszy jak rozwiążesz umowę i podpiszesz ją jako nowy klient :)

rcobex 30.03.2013 19:10

A czy przypadkiem nie da się podpisać umowy na mniejszy abonament ? Czy koniecznie muszę się godzić tylko na to co mi przysłali. Bo jakoś nie moge się doczytać.

siwymariusz 30.03.2013 18:49

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1247005)
a swoją drogą, kiepska konkurencja, raptem dwie firmy na rynku,
nie liczę sieci kablowych oczywiście.

No fakt , ale po co przepłacać za to samo. Chyba że komuś zależy na " super filmowych i super sportowych kanałach " .

Prezesik 30.03.2013 14:44

Konkurencji to nie ma żadnej.
Dwie firmy i to w dodatku mające zupełnie różne grupy docelowe.

Całkiem ciekawy artykuł:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...ml#BoxSlotIIMT

Zetoxa 30.03.2013 14:21

a swoją drogą, kiepska konkurencja, raptem dwie firmy na rynku,
nie liczę sieci kablowych oczywiście.

georg 30.03.2013 13:44

Wypowiedzenie też już mam wypisane, wysyłka po świętach i czekam na ruch ze strony nc+, jak będzie kiepska oferta to witaj CP!. :)

rcobex 30.03.2013 13:32

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1246998)
A niech gryzą , a z drugiej strony nawet jak się ugną pod presją to tylko patrzeć jak coś nowego wymyślą. No mam na myśli jak uwalić klientów . Ja tam drugiego kwietnia wysyłam rezygnacje , ale to moja wola .

Ja też zaraz po świętach lecę na pocztę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:50.