![]() |
Cytat:
Dwa dni po złożeniu wypowiedzenia rozdzwonił się telefon. Padło parę propozycji aż w końcu dostałem bardzo dobrą (moim zdaniem) ofertę. Dostałem: - pakiet Silver; - paczka Canal+ (Canal+, Canal+ Film, Canal+ Film2, Canal+ Family, Canal+ Family2, Canal+ Sport) na zawsze; - HBO na pół roku za darmo (po tym czasie 20zł); - Filmboxy na pół roku za darmo (potem 10zł); - brak opłaty za dekoder. A to wszystko za 59zł miesięcznie i przy umowie na 12 miesięcy. Programowo mam pakiet Platinum. Nie mam tylko wodotrysków z dekodera, jak vod etc. I tak nigdy z tego nie korzystam. A po okresie promocyjnym HBO i Filmbox mogę sobie wyłączyć. Zdaję sobie sprawę, że niektóre kanały mogą wyłączyć, ale przy tej cenie jestem w stanie to znieść. Biorąc pod uwagę, że wcześniej proponowali mi ofertę najpierw za 119zł, a potem za 109zł (i to na 18 miesięcy), to myślę, że jestem na plus. ;) |
Ktoś z Was powrócił ? do N , C+ na starej umowie?
|
Cytat:
jakos tak |
Potracą kasę francuziki, przynajmniej pieniądze z abonamentów w kraju zostaną. toast2
A jak ją wydadzą, no cóż.... nasz rodak ją wyda a nie jakiś żabojad. :kasa: |
A to przepraszam, wydawało mi się, że jest dokładnie na odwrót i to Polsat jest niszowy.
Jakoś u mnie wszyscy mają n, a polsatu ani widu... |
Dlaczego powinien poleciec?
Cyfra + n mieli razem mniej abonentow niz Polszmat. |
Cytat:
Choć dzięki UOKiK już po raz drugi Cyfra+ przejmuje konkurencje (dość nieliczną - został tylko Polsat). Kto wydał na to zgodę powinien też polecieć. |
Jak się chce traktować klienta jak dojne, albo i rzeźne bydło, to się ma, co się chciało.
|
Owszem, może być nietęgo. Tym bardziej że zniechęceni ostatnim smrodem abonenci poprzenoszą się gremialnie do polsatu.
Najczarniejszym jednak scenariuszem byłoby bankructwo nc+ :> |
Niby tak, ale cała sprawa opiera się na tym że abonenci płacić nie chcą.
NC+ ma więc zagwozdkę. Musi z nich zedrzeć nie podnosząc abonamentów. Zaczną zdzierać dopiero jak stare umowy wygasną, ale z takim wizerunkiem i cyfrowym polsatem w ofensywie może być nietęgo. Więc tak czy inaczej ten rok raczej będzie chudy. I dobrze :taktak: |
Spółka zapłaci.
To znaczy - abonent zapłaci. ;p |
ITI Neovision, wprowadzając ofertę nc+ oraz informując o jej warunkach, złamała prawo - uznała prezes UOKiK i nakazała natychmiastowe usunięcie skutków zakwestionowanych działań wobec abonentów. Klienci mogą kontynuować umowy na dotychczasowych warunkach. Spółka musi wypełnić liczne obowiązki informacyjne, a za naruszenie zbiorowych interesów konsumentów zapłacić blisko 11 mln zł.
http://satkurier.pl/news/85211/uokik...ary-za-nc.html |
Uwaga, uwaga!
Abonenci Cyfry. Czas na rozwiązanie umowy jest do KOŃCA KWIETNIA, a nie tak jak wcześniej mówiłem do końca czerwca. Czasu zostało mało. Wypowiedzenia można składać również w salonie. W Poznaniu można to zrobić na pewno w Centrum Cyfry w Pestce. Właśnie to załatwiłem. :) |
Cytat:
Do postu powyżej - jak tak samo dla zasady mam ich w poważaniu :) |
Przed chwilą dzwoniłem, czas oczekiwania jakieś 3 minuty.
Obydwie umowy mają wprowadzone jako rezygnacja, jednak jak to zwykle bywa, oferują lepsze warunki. Wciskali mi pakiet "silver" za 69zł, czyli w sumie tylko trochę drożej. Teraz dla samej zasady mogą mnie cmoknąć. :bicz: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:30. |