![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
karta telewizyjna do ok 280 zł z FM
witam. mam bardzo pilne pytanie. jutro ide kupic kartw telewizyjna.tylko ze nie mam pojecia jaka. kiedys sie bawilem jakim pixelview,ale jakos obrazu mnie nie powalala(odtwarzania programow jako TV i zgrywanie obrazu z kamery analogowej). moje wymagania:
1.karta ktora bedzie miala obowizakowo radio, ktore nie bedzie ptzrebowalo super mocnego sygnalu do poprawnego dzialania. 2. nie wiem czy jest cos takiego,ale sprzetowa kmpresja zgrywanego materialu w locie przynajmniej do jakosci vcd.jest to o tyle wazne, ze podczas zgrywania dlugich filmow moze braknac miejsca na dysku,a mysle ze celeron 2 GHz na ktorym bedzie uzywana karta powinien sobie poradzic z taka kompresja w locie. 3. bezproblemowe dzialanie pod xp i najepiej z programem borg tv(chyba tak on sie nazywal) 4. telewizji raczej bede malo pgladal na niej,wiec nie musi byc jakis super obraz,najwazniejsza jest dobra jakos zgrywanego materialu z kamery lub vcr. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
1.Leadtek Winfast TV 2000 xp Expert Edition(cena ok. 285zł-październik 2003) piwerwsze miejsce w teście PC world Computer. Ocena 9.8/10
2. Równieżpierwsze miejsce z oceną 9.8 AVACS Smart TV (cena ok. 199zł-październik 2003) 3. Znów ocena 9.8 Kworld Mpeg TV station FM (cena ok. 199zł-październik 2003) 4. Pinnacle PCTV PRO z oceną 9.6 za 610 zł w październiku 2003. Wszystkie mają radio ale dalej to już nie wiem. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
Narazie mam Mach-TV, ale jak bym mial teraz zmienac to wlasnie tak jak napisal kolega to bym wybral WinFast TV2000 XP Expert
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Ja mam kworda 713 - (totany badziew, w zadnym wypadku tego nie kupuj!!!), oprocz tego mam Hauppauge Primio FM - jakosc idealna, ale kupiona w niemczech i ma inny odstep wizji od fonii (pal b/g), stad nie mam obrazu z dzwiekiem, i obie leza sobie w pudle w szafie.
szczerze polecam hauppauge - solidne, porzadnie wykonane, naprawde wysoka jakosc, widzialem jak dziala troszke lepszy model tego producenta u kuzyna w rzeszy - obraz ostry, super wiernie oddawane kolorki, niejeden tv gorzej wyglada. pozdr |
|
|
|
|
|
#5 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
rowniez...WinFast TV2000 XP Expert
mimo ze mam PixelView PlayTv HD to mialem na jakis czas w/w i jest swietne!
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
kupoil wczoraj winfasta 200xp expert i wrazenia jak najbardziej pozytywne!
o niebo lepszey od pixelview ktorego mialem kiedys okazje sobie potestowac. zgry3anie materialu z kamerki probowalem na 3 programach. 1.dolaczonym do karty 2.ulead jakis (tez dolaczony) 3. intermadia win pvr czy jakos tak i najlepiej sie chyba spisuje pvr. oglnie podczas kompresk w locie do formatu mpeg 1(vcd) widac duzo markoblokow. jak to zniwelowac? i spara najwazniejsza... zauwazylem taka opce w programach "overlay". co to jest i co to daje? czy to jest cs zwiazanego z przeplotem? |
|
|
|
![]() |
|
|