![]() |
A czy włączacie w Eax consoli ***8222;Enable CMSS 3D***8221;. Jak tego nie włączę to mam dźwięk w 2 głośnikach?. Czy ta funkcja nie ma wpływu na Eax w grach, czy dźwięk będzie dobrze odtwarzany na wszystkich kanałach, a nie jakoś mixowany?.
|
Na jakiej grze da się przetestować Eax 4.0 ?
|
Tak Ci nie powiem... Większość OEM'ów to Digital'e... ale to jest napisane na Laminencie. (czy jak to się mówi) Na moim Audigy2 ZS PRO PLT jest SBO240, a na mojego taty SB Live!5.1 jest cośtam coś 220 ... i to 220 oznacza że jest digital a 110 to że zwykła ;)
|
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=825
Ten model będzie się dało przerobić? Bo się przymierzam do zakupu tej karty. pozdrowienia |
Cytat:
ja na sb live 5.1 ( IMO stery PAX-III i wyższe się instalowały i działały choć alles powyżej 4 to już ciekawa zabawa by zaskoczyło) z głośnkami js9940 jednak różnicę słyszałem BTW jakoś nie moge sobie przypomniec by sb libe 5.1 digital nie mogły być sterownikowo zmodowane na audigy1 ( próbowałem paxów na paru różnych wersjach kart sb live i nigdy nie zauważyłem takowego problemu) inna sprawa iz kłopoty moga być przy oemkach compaq'a @mikas, przeróbka A1 na A2 nie jest mozliwa, to są już różne karty, choć częsciową funkcjonalność a2 na a1 da się uzyskać, patrz na podanego wcześniej linka do forum media... |
Na karcie masz SBO: xxx to podaj jakie masz liczby za xxx
|
@Cana, odsłuch płytek audio na sprzęcie i kolumnach Technicsa...
|
A da się jakoś przerobić Audigy 1 na Audigy 2 ?
|
wlasnie...
jak sprawdzic jaka mam wersje Liva? jest gdzies na karcie napisane, czy jakos po numerze sie zorientowac? |
Fajnie :( Dowiedziałem się że SB Live! 5.1 Digital nie da się przerobić :( No nic, mojemu tatusiowi wystarczy :)
|
@radw, do poczucia różnicy potrzebne sa dobre głośniki i coś lepszego niż mp3 do posłuchania
|
Ostatnio zainstalowałem kx do SB 5.1 Live!, różnicy nie odczuwam żadnej...
|
Mimo tego nie daje sobie rady.
|
|
w razie czego w sierpniu wraca http://www.mediaxplosion.biz/forum/viewtopic.php?p=86
z pełnym ipsem istniejących wersji stwerów modowanych do A1 i sb live |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |