Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.03.2003, 14:47   #16
TOMMYx
Gość

Cytat:
Martin_TP napisa***322;(a)
Jesli nadal nie wierzysz wytlumacze.
(CIACH)
Napiszę kótko - przełącz na 2 speakers i wklej screen'a do tego topic'a. Albo wklej 4 screen'y - 2 speakers, 4, 4.1 i 5.1.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.03.2003, 14:52   #17
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A to ilustracja, że Martin_TP nie ma racji:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
SB Live 5.1 i Creative Inspire 4400-image1.jpg  
Stary 08.03.2003, 14:53   #18
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam SB Live 5.1 Player i sterowniki od tej karty! Ustawienie 4 spekares powoduje u mnie jak i u znajomych ze zarowno slychac cos na glosnikach jak i subwofer sobie dudni. czyli jest prawidlowo. Pozatym nigdzie nie napisalem zeby ustawic 4.1.. prosze o cytat? He.. nie ma. Wszedzie mowie o 4 speakers. A wtedy dziala i subwofer. I jeszcze raz przypominam mam pelne raswe SB Live 5.1 w wersji BOX! oryginalne sterowniki do SB live 5.1 i wez mi nie isnynuluj czego mam a co nie mam, bo jeszcze troche i stwierdzisz ze mam PC Speaker tylko. A racje mam bo napisalem ze dla tej karty jest 2, 4 i 5.1.. no jeszcze w sumie sluchawki. tak napisalem? napisalem.. wiec gdzie widzicie ze napisalem 4.1 ? A w kongiguracji 4 glosniki dziala jak najbardziej subwofer, co bylo przedmiotem tematu. A co do obrazkow to tam widac tak jak mowilem 4 glosniki (oraz subowofer) oraz 5 glosnikow (oraz subfowfer).... bo w tym i tamtym ustawieniu on dziala!
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 14:58   #19
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Cytat:
esem napisa***322;(a)
A to ilustracja, że Martin_TP nie ma racji:
Alez prosze bardzo mam tak samo. A przeciez o tym caly czas mowie.. i nigdzie nie pisalem by wybrac 4.1 przeczytaj uwaznie.. zawsze pisze ze ustawiaja 4 speakrers dziala tez subfower (czyli nasze x.1). A na zdjeciu tej konfiguracji widac 4 satelity i 1 subofer. = 4.1
SB Live 5.1 i Creative Inspire 4400-again.gif  

Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 08.03.2003 o godz. 15:01
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 14:59   #20
TOMMYx
Gość

Cytat:
A racje mam bo napisalem ze dla tej karty jest 2, 4 i 5.1.. no jeszcze w sumie sluchawki. tak napisalem? napisalem.. wiec gdzie widzicie ze napisalem 4.1 ? A w kongiguracji 4 glosniki dziala jak najbardziej subwofer, co bylo przedmiotem tematu. A co do obrazkow to tam widac tak jak mowilem 4 glosniki (oraz subowofer) oraz 5 glosnikow (oraz subfowfer).... bo w tym i tamtym ustawieniu on dziala!
Więc wklej screen gdzie masz ustawione 2 speakers.
I zrozum jeszcze jedno - 4 to nie to samo co 4.1.

PS"" Odpowiem dopiero za jakieś 2 godzinki, bo muszę wyjść z domu.

Stary 08.03.2003, 15:05   #21
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do glosnikow to sie nie wypowiadam bo sie nie znam ale nie gadaj mi bzdur ze NIE MOZNA miec jednoczesnie win2k albo xp i win9x/dos bo mialem

wpisy w boot.ini wygladaly u mnie troche inaczej jak tu ale Martin ma racje - ta konfiguracja jest z kompa gdzie sa lub byly 2 systemy

[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect <--- 1 system
C:\="Microsoft Windows" <--- 2 system

Ostatnio zmieniany przez CrazyLucas : 08.03.2003 o godz. 15:11
CrazyLucas jest offline  
Stary 08.03.2003, 15:05   #22
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Martin_TP:
Jesteś niepoprawny i grasz nieuczciwie.
W mikserze SBLive! nie jesteś w stanie ustawić opcji 4+1. Jest to jasne i oczywiste. Dalsza dyskusja jest w tym temacie zbędna - niezależnie co dalej bedziesz pisał.
Dźwięk na subwooferze uzyskujesz bo w odtwarzaczu DVD ustawiłeś opcję "wyślij sygnał 0.1 (subwoofer) LFE do głośników".
Proste? To po co dalej bronisz przegranej pozycji?
Przeproś za swoją niewiedzę i wszystko będzie O.K.
Pozdrawiam 8)
Stary 08.03.2003, 15:07   #23
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Więc wklej screen gdzie masz ustawione 2 speakers.
I zrozum jeszcze jedno - 4 to nie to samo co 4.1.
Ale tez zrozum to ze ustawiajac w opcjach karty 4 dzila ona jako 4.0 lub 4.1 w zaleznosci czy masz tylko 4 satelity, lub 4 satelity i subfower. Jak masz ten subfower (zestaw 4400 o ktorym byla mowa) to jak podlaczycz satelity i subwofer to beda graly i satelity i subfower, przy wybranej opcji 4 spakeras. Zwaz tez na to ze w opcjach zawansowanych jest to co mowilem "Redirect bass" czyli przekierowanie basow do subfowera.. no i jak najbardziej on sobie dudni. Czyli dziala!

Albo z innej beczki jak ustawisz 5.1 to sie nijak nie bedzie mialo do tamtego zestawu glosnikow (jak mowilem, bledne odtwarzanie grach i filmach dvd powstanie, bo nie bedzie glosnika). Dlatego dla tych glosnikow (4400 o ktorych byla mowa) jak i innych zestawow 4.1 w ustawieniach kart SB Live, Audigy, Audigy 2 wybiera sie 4 speakres. Wtedy caly zestaw pracuje poprawnie... chyba ze wg. Ciebie nie dziala...
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 15:36   #24
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Jesteś niepoprawny i grasz nieuczciwie.

Niby gdzie i jak? Prosze o przyklad? Cytat.. cokolwiek..

W mikserze SBLive! nie jesteś w stanie ustawić opcji 4+1. Jest to jasne i oczywiste.
Jak najbardziej sie z Toba zgodze ze nie ma opcji 4.1. Przeciez to jasne i oczywiste.. w rzeczy samej. Czy ja gdzie spowiedzialem ze jest? Nie wydaje mi sie.. zawsze mowilem ze jest 4spekars i nie przekrecaj moich slow wmawiajac mi czegos czego nie powiedzialem. Zas przy tym ustawieniu jak najbardziej nam dziala i do tego prawidlowo zestaw 4.1 a o to przeciez chodzi czyz nie? Wybierzesz 2.0 wiadomo stereo.. wybierzesz 5.1 zonki z brakujacym glosnikiem, brak dialogow w dvd (bo przeciez nie ma srodkowego kanalu)... wiec skoros taki madry co ma wybrac? Prawidlowa odpowiedz dla takiej konfiguracji glosnikow czyli 4.1 to uwstawienie 4 spekars w mikserze. Taka przeciez odpowiedz udzielilem jako pierwsza i jest ona prawidlowa, co na calej mocy i lini podtrzymuje, a nie jak sugerujesz ze gdzies napisalem by wybrac 4.1 co jest bzdura, bo po pierwsze takiej opcji nie ma, a po drugie tak nie powiedzialem.

A o co sie kolega plytal cytuje:
"Moj znajomy kupil sobie te glosniczki bo nei bylo go stac na 5.1 glosniki. Kupil wiec 4400 ktore sa w systemie 4.1, niestety w opcjach sb sa tylko 4 i 5.1. Jak zrobic zeby bylo 4.1 ?? Bo jak bierze na 5.1 to nei ma strzalow w max paynie np."

Jak mowilem na ustawieniu 5.1 beda wlasnie takie cuda sie dzieac. A aby taki zestaw dzialal prawidlowo wybiera sie 4 spekers.. sprawdz sobie, i jak najbardziej uswiadczysz ze 4 satelity i subfower bedzie gral. Taka tez byla moja pierwsza odpowiedz.. ustaw 4 spekeras (co od poczatku do teraz mowie). i nigdzie nie mowilem zeby ustawic 4.1 bo przeciez tego nie ma! Przeczytaj moje posty i zobaczysz ze caly czas mowie o sytulacji w ktorej na ustawieniu 4 glosniki, dziala nam prawidlowo 4.1.

Dalsza dyskusja jest w tym temacie zbędna - niezależnie co dalej bedziesz pisał.
Jak sobie wolisz. Do niczego nie zmuszam... przynajmniej bede mial satysfakcje

Dźwięk na subwooferze uzyskujesz bo w odtwarzaczu DVD ustawiłeś opcję "wyślij sygnał 0.1 (subwoofer) LFE do głośników".
Gratuluje kolejnego powaznego bledu. Znow blad.. i jak najbardziej sie mylisz. To co teraz mowisz jest to opcja przekierowujaca dzwiek ze sciezki 0.1(subwofer( na glosniki lub sluchawki w przypadku braku subofera. Konfiguracje sluchawki/stereo/4glosniki bez subwofera. Ta odpowiedza juz kompletnie skresliles swoja fachowosc w tej dziedzinie.
Zeby nie byc goloslowny cytuje:
"LFE Mixer:
Don***8217;t have a subwoofer? That***8217;s okay. WinDVD 4***8217;s LFE Redirection automatically redirects the audio of 5.1 soundtracks to the main speakers (or headphones) when there is no subwoofer installed to give you full low frequency sounds through your speakers."
Zeby nie bylo nie domowien co do LFE cytat pochodzi ze strony Inter Video i ich manuala do odtwarzacza WinDVD. PRzeczytaj zastawnow sie.. a potem przepros.

Proste?
Tak bardzo proste. Wlasnie bardzo prosto udowodniles ze w przypadku LFE sie myslisz.. co znow podwarza Twoja racje i prawidlowosc twoich wczesniejszych wypowiedzi... notabene.. blednych, tak jak i ta o LFE.
To po co dalej bronisz przegranej pozycji?
Ty tak twierdzisz.. Ja wiem ze mam racje.

Przeproś za swoją niewiedzę i wszystko będzie O.K.
Nie przeprosze bo sie nigdzie nie pomylilem. Podsumowujac:
1. Powiedzalem dla glosnikow 4.1 ustawic 4 spekeras i beda dzialac jako 4.1 - A to jest prawda ze bedzie dzialac.
2. Nigdzie nie powiedzialem ze jest opcja 4.1 w mikserze (jesli tak prosze o cytat.
3. LFE.. kolejna nie wiedza kolego?

Pozdrawiam 8)
Rowzniez pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 08.03.2003 o godz. 15:55
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 16:14   #25
TOMMYx
Gość

Cytat:
(pierdoły ........)
Chłopie, miałeś wkleić screen z ustawieniami na "2 speakers" I CO
Dlaczego nie wkleiłeś
Nie zrozumiałeś, co napisałem wcześniej
Takie trudne to było

Może Ci przeliterować
A może jest inny powód...

Stary 08.03.2003, 16:20   #26
TOMMYx
Gość

Cytat:
CrazyLucas napisa***322;(a)
co do glosnikow to sie nie wypowiadam bo sie nie znam ale nie gadaj mi bzdur ze NIE MOZNA miec jednoczesnie win2k albo xp i win9x/dos bo mialem
Eeee, kolego, a gdzie ktoś napisał, że nie można mieć dwóch systemów jednocześnie ?
Możesz mi wskazać takie miejsce, zacytować

Stary 08.03.2003, 16:20   #27
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Po pierwsze - SB 4.1 a SB 5.1 to nie są te same karty, podział sygnału dźwiękowego jest zupełni inny w obu przypadkach, dlatego też napisano sterowniki inne do jednej i inne do drugiej. Czy to nie wydaje się być oczywiste, że skoro sterowniki są od innego modelu karty, będą inaczej(źle) współpracowały ze sprzętem ? A może w ogóle podaruj sobie wydajność i zainstaluj stery od SB 128
A co masz SB 4.1 fajnie.. bo ja mam SB Live 5.1 wiec nie odwracaj kota ogonem i nie wmawiaj mi czegos czego nie mam i czego nie powiedzialem. Mam oryginalne sterowniki (najnowsze), tylko stary mixer.. co tak trudno zalapac ze mi sie wyglad nowego nie podoba? Nie moge urzywac starego pliku exe? Odraztu to oznacza ze sie nie znam, ze mam inna karte? Wychodzisz tylko na idiote z takimi tekstami. Najpierw naucz sie poprawnie czytac i interpretowac oraz nie dopasowuj sobie kazdego zdania bo tak akurat Ci pasuje. Mam prawidlowa karte i sterowniki.. ale ze masz cos z oczami, i akurat tak Ci to pasuje mowisz ze jest innaczej.

Po drugie - 4 speakers to nie jest 4 speakers + 1 subwoofer. A to, że u Ciebie się tak pozakuje na obrazku jest spowodowane złym odczytem i konfiguracją - nie dziwne, przecież to nie są sterowniki od SD 5.1.

To sa sterowniki os DB 5.1 i jestes w wielkim bledzie twerdzac innaczej. A przy ustawieniu 4 spekers dziala subfofer.. zarowno na nowym mikserze jak i na starym.

Zainstaluj "normalne" stery i wtedy zobaczysz, jak będzie (mój obrazek wyżej).
J.w. - jestes w wielkim bledzie

Przecież to nie oznacza, że jest drugi system, co Ty wypisujesz ?!?!
Twoja wiedza jest jeszcze mniejsza, niż myślałem.

To dokladnie znaczy to ze sa do wyboru dwa systemy operacyjne w bootmenadzerze, co tez bylo tematem tamtej dyskusji. Czyli mam racje, Crazy Lukas tez to potwierdza ze jak najwyrazniej tam sa zapisane 2 systemy do wyboru, bo tak przeciez jest.

[cut]

Nie muszę, ja to juz wiem, ale niektórzy jeszcze nie - Ty.
Ja tez nie musze. Wiem ze jest prawidlowo i tyle. Skoro tego nie wiesz, nie moj problem.

Zauważ, że to nie JA się wyśmiewam z Ciebie czy kogokolwiek innego, lecz Ty to robisz. Pokaż mi, w którym miejscu się z Ciebie wyśmiewałem? Może masz jakieś kłopoty z interpretacją tekstu - to co my tu mówimy o innych sprawach.
BTW może i chcesz dobrze, ale zauważ różnicę pomiędzy "chcieć dobrze" a "przedobrzyć" i dodaj do tego, jak to nazwałeś, swoje ironiczne teksty.

Bo udzielilem prawidlowej odpowiedzi... a koledzy zaczeli mi zarzucac:
- ze moze mam SB Live...
- mikser SB Live (zwracam uwage na to ze nowy mikser nie pokazuje na obrazkach obecnosci subfowera, choc on jest i dziala, ale tylko creativ go nie narysowal - wiec te zdjecia nie stawnowia zadnego dowodu. Wy mowicie ze nie ma, ja mowie ze jest.. poprostu w nowej wersji nie jest on narysowany, a dziala. Proste.
- twiedzicie ze mowie o ustawieniu opcji 4.1 kiedy mowie zeby ustawic 4 glosniki a wtedy i tak 4.1 bedzie dzialac
- ze mam inna karte (jakies sb 4.1.. )
- stery od innej karty
- Nawet przytoczyli sprawe z boot.ini
- LFE...

Martin: Nigdzie w blad nie wprowadzilem. Tylko Ty wporowadzasz niestety. I to Ty naskakujesz na mnie..
No comment - czytaj wyżej.
J.w.
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 16:20   #28
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kurde teraz to jusz przesadziles - widac ze nie znasz a Martin ci to udowodnil i teraz sie czepiasz szczegolow aby tylko ukryc poziom twojej (nie)wiedzy!!

przez takich jak ty odechciewa sie pisac na forum - czlowiek probuje pomoc a tu na ciebie jakis mlot najezdza
CrazyLucas jest offline  
Stary 08.03.2003, 16:23   #29
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Chłopie, miałeś wkleić screen z ustawieniami na "2 speakers" I CO
Alez prosze bardzo. I co to zmienia?
SB Live 5.1 i Creative Inspire 4400-2.0.gif  
Martin_TP jest offline  
Stary 08.03.2003, 16:31   #30
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Synku miales kiedys 4.1 podlaczone do karty 5.1 jezeli nie to sie wogole nie wypowiadaj i idz na inne forum sie klucic jak nie masz racji. Jak jestes takim wielkim znawca to sie udaj do jakiejs gazete typu testownie sprzetow, a nie zawracasz ludziom glowe takimi bzdurami jakimi wygadujesz. 4 glosniki to 4 a nie piec wiec zastanow sie z czysto rozumowego myslenia co za glupoty pierdo**sz.
Druss jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: