![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
sciaganie korbki od szyby w samochodzie
witam.pilnie potrzebuje informacji na temat jak sciagnac takowa korbke z daewoo matiza.siedze wlasnie nad takim problemem w garazu i nie wiem jak sobie z tym poradzic , a musze wymienic dzsiaj glosniki w pzednich drzwiach.sciagnac to na sile czy jakos bardziej specjalistycznie...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
W każdym cywilizowanym samochodzie służą do tego śruby które są pod zaślepką.
Nie wiem jak to jest w Matizie, ponieważ nie miałem styczności z tym wynalazkiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tez nie wiem jak w matizie, ale najczesciej trafialem tak ze trzeba odchylic te korbke czy jej oslonke na tapicerce i tam bylo zabezpieczenie z drutu sprezystego ktore jakos srubokretem trzeba wypchnac. Sily uzywaj z wyczuciem.
Do montazu z powrotem juz ten drut zawczasu wciskasz w korbke i samo wskoczy jak docisniesz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
A jak to nie pomoże to młotkiem go młotkiem
![]() Pozdro A tak powaznie to tak jak napisał @Grzeniu
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
juz sobie poradzielm po kilkunastu probach.jest tam taki wlasnie drucik w ksztalcie podkowy,ktory rzeba wypchnac srubokretem.
teraz natomiast pojawil sie nastepny problem: jak zamontowac radio. sciagnalem zaslepke i wlozylem radio,kltore niestety jest luzne nie da sie go przymocowac. za pomoca takiej jakby pol.-kieszeni(prostokatnan aluminiowa blacha z otworami po bokach).zeby takie cos zamontowac trzeba zdjac (najprawdopodobniej) kawalek deski rozdzielczej.tylko jak to zrobic to juz nie mam pojecia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
wiesz co, podjedź do jakiegoś serwisu Daewoo albo Car Audio i spytaj tylko o porade, jak chłopaki nie mają dużo roboty chętnie coś poradzą.
Chyba, że nie mieszkasz w dużym mieście. W sumie jest sobota ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#7 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Odnośnie montażu radia; w większości przypadków jest tak że w korpusie samochodu jest otwór o standardowych wymiarach tzw. 1 DIN w nim jest metalowa ramka właśnie z licznymi otworami. Teraz potrzebna Ci półkieszeń montarzowa (sztolka) wsuwasz ją w ramkę i "wypustki" zaginasz do środka, tak żeby weszły w otwory ramki zamontowanej w korpusie samochodu to gwarantuje stabilność. Pozostaje podłączyć kabelki i ostrożnie wsunąć radio w sztolke.
Z Twojego opisu wnioskuje że nie masz do czego przymocować sztolki?? F.
![]() |
![]() |
#8 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ja CI moge opisac jak to się robi w Nexii D Ostatnio barcik zakładał elektryke
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Stef, po co instalowac radio, przeciez i tak kiedys tobie je ukradna. Lepiej od razu zostawic je na siedzeniu to przynajmniej kulturalnie zabiora nie niszczac calej deski rozdzielczej. hehe
Tak na powaznie to wlasnie moj ojciec tak koledze zainstalowal radio, ze zlodziejaszki rozwalili pol deski, i chyba pod koniec z nerwow zaczeli wszystko niszczyc, ale radio zostalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
![]() |
Cytat:
radio zostanie tzlko wsadzone i zabezpieczone przed wyjechaniem za pomoca klinow. wszystko ma byc tylko tak by nie wylatywalo przy startowaniu i jezdzie pod gorke. i jeszcze jedna sparwa.. czy sztywne zamocowanie radia wplywa jakos na prace mechanizmu plyty cd w radiu.. czyli czy np. radio przykrecone lpiej/gorzej odczuwa wstrzasy i co za tym idzie nie przeskakuje na dziurach? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|