Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2003, 20:45   #31
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Sniper napisa***322;(a)
a czym otworzyc hmmmm niech sie zastanowie eeee (1.rar) hmmmm eeeeee no chyba WinRar (ale wersja conajmniej 3.00)

Rzeczywiscie Rarem...

Ale usprawiedliwie sie, ze ikonka nie wyswietlila mi sie jako plik Rara (a ze nie uzywam zadnego programu w stylu Windows Commander to i rozszerzenia nie bardzo mialem jak zobaczyc) i nie przyszlo mi do glowy, ze to i tak moze byc archiwum. Zwykle pojawia sie ikonka, a Rar wlacza sie automatycznie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.01.2003, 21:05   #32
CormaC
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.01.2003
CormaC w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Sniper napisa***322;(a)
CormaC:
Widać że kolega sie orientuje w temacie i do dostyć
No ba! Jak mialem 15-16 lat, to mialem fiola na punkcie programowania C++ ze wstawkami w asemblerze. Zaczalem z kumplem gierke pisac, ale skonczylo sie na tym, ze robilem tylko ja i poprzestalem zabawy na przesuwajacym sie tle z gwiazdkami na 5 planach Bylem dumny, bo dzialalo

Cytat:
- niewiem czy jeszcze pracuje u was w redakcju Daniel 'DAN' Ś.
Tez nie wiem Nie znam ludzi z redakcji poza moim szefem, pania przy wejsciu i kilkoma osobami z biurek kolo szefa

Pozdrawiam!
Stary 28.01.2003, 21:11   #33
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
CormaC:

Fakt jak coś a assemblerze i mnie zagadało to byłem dumny że az o mało człek nie pękał.

Szkaoda że nie znasz Dan-a - bo mi sie kontakt urwał - pozatym koleś świetnie sie orientuje w programowaniu
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2003, 21:24   #34
CormaC
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.01.2003
CormaC w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Sniper napisa***322;(a)
CormaC:

Fakt jak coś a assemblerze i mnie zagadało to byłem dumny że az o mało człek nie pękał.
Zgadza sie. W koncu koderzy asemblerowi to byla smietanka wsrod programistow. Potrafili zrobic z komputerem wszystko, zwlaszcza ci z demosceny. A teraz jakies programowanie obiektowe, qrde, visual C, Delphi. Czlowiek moze napisac np. przegladarke plikow graficznych nie znajac nawet takich pojec jak "rejestr" czy "stos". A kiedys zeby wyswietlic zwyklego sprite'a z pliku, to trzeba bylo do diabla i troche linijek wklepac Tylko niech ktos sobie napisze w Delphi takie demko o wielkosc 64kb

Pozdrawiam!
Stary 28.01.2003, 22:29   #35
Sniper
Member of Blokers.net

Cytat:
CormaC napisa***322;(a)
Tylko niech ktos sobie napisze w Delphi takie demko o wielkosc 64kb
ohhhuuhuhuuh 64 kb no było by ciekawie . mało kto z obacnych "programistów" zrozumie ze rozkaz procesora to 1 bajt (no czasem 2 lub 3 w zalezności od rozkazu ) a rozkaz kompilatora np pascala to nie 1 bajt
tylko ze 100 ) - ehhh nie bede sie rozpisywał bo i tak nikt mi nie uwerzy (poza tymi nielicznymi )

teraz jest inna era dla przykładu podam :
moja nauczycielka infy na studiach (pani profesor) stwierdziłą ze teraz nie pisze sie w assemblerze bo ... jest za wolny (sic!!!)

no to ja grzecznie pani profesor tłumacze ze nie ma szybszego języka, jest czasochłonny ale tylko w czasie pisania bo po prostu wszystko pisze sie samemu, wszystkie procedurki etc.

ale ta wie swoje - dobre nie assembler wolny buuuuuchuhcuhcu

Ostatnio zmieniany przez Sniper : 28.01.2003 o godz. 22:33
Stary 29.01.2003, 23:08   #36
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Obejrzalem te demka i tez musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem (chociaz mniejszym o tyle, ze na Amidze, ktora ciagle u mnie w domu stoi, widzialem juz takich i lepszych wiele i zajmowaly nawet po 10 - 20 KB). I tak sie zastanawiam, w jednym z nich na koniec byl komentarz, ze wszystkie grafiki, tla i tak dalej, z ktorych demo sie sklada to razem 1,9GB danych. Skompresowanych jednak 1 do 300000 czy jako tak, co razem daje te niecale 64KB. Jak wiec uzyskac taka kompresje?!? Faktycznie zwlaszcza pierwsze demko dosc dlugo sie rozpakowuje (mam nadzieje, ze potem z pamieci i dysku znika w calosci) i widac, ze jest skompresowane. Da sie cos takiego zrobic samemu? Fajnie by bylo moc w ten sposob spakowac na przyklad mp3 albo jakies drivery. Chociaz pewnie sie rozmarzylem.

Ale z innej beczki, gdzie mozna sciagnac podobne dema (na tej stronie, ktora ktos podal nie moge nic znalezc)

Stary 29.01.2003, 23:54   #37
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Czytajac Wasza rozmowe na temat Assemblerów etc dochodze do wniosku ze jestem jeszcze matołem komputerowym i tak naprawde to jeszcze wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeele przedemna ....

Heh
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2003, 00:36   #38
Sniper
Member of Blokers.net

Widzisz Laser - ucz sie ucz a garb sam ci wyrośnie

Ty forum juz masz zrobione - a ja ku^$#^$ się jeszcze męcze
Stary 04.02.2003, 18:54   #39
shyja
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
shyja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
he, niezłe!! Naprawde!! Nie mam słów.

Eee... muza....

Muza jest dobra. Skąd ją wziąłeś?
Stary 04.02.2003, 20:29   #40
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dobra zmieniłem system i otworzyłem pliki
Teraz moge powiedzieć : Ja *******e:o
tomgoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2003, 15:12   #41
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
Dobra zmieniłem system i otworzyłem pliki
Teraz moge powiedzieć : Ja *******e:o

Szkoda, ze na tej stronie nie bylo czegos jeszcze. Ale spisalem sobie z jednej gazety link, gdzie podobno jest sporo tego typu demek

ftp://ftp.klosz.art.pl

jeszcze nic nie sprawdzilem, ale jest tam tego podobno prawie 2GB wiec pewnie cos fajnego rowniez sie znajdzie.

Stary 06.02.2003, 22:31   #42
Laser
Guru
Zlotowicz

Witam !

W tym ftp sie grzeznie i grzeznie - tam sa jakies emulatory atari itp - niech ktos bardziej doswiadczony na to looknie i powie co to jest

Katalog pub
Stary 06.02.2003, 22:40   #43
Laser
Guru
Zlotowicz

Witam !

Ooooooooooooo K..... wszedłem na www.farb-rausch.com i zassałem co nieco i nie moge teraz geby zamknąć - sa tam tesh demka po 7MB oraz takie cudo z muzyką ze wszystkich demek z mozliwoscia zapisania oundtracków w tylko wavach - uaga jeden zajął mi 60MB !!

Trzeba rec / czerowone kółko / nacisnąc i poczekac ash pasek dojdzie do konca
Dołączone pliki
File Type: zip brullwurfel.zip (61.0 KB, 32 oglądane)
Stary 07.02.2003, 00:11   #44
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dema na platformę PC nie są ,biorąc pod uwagę moc sprzętu niczym nadzwyczajnym .
Pamiętam ,jak ładnych kilka lat temu zobaczyłem co programiości mogą wycisnąć (PhenomenaDemo) z Amigi i naprawdę było to coś .
Padły tutaj słowa dotyczące muzyki w demach - ten temat zawsze mnie interesował ...do tego stopnia iz sam kiedyś próbowałem swoich sił na tym polu .
Niekwestionowanym mistrzem polskiej sceny muzycznej(i nie tylko) jest od kilku lat XTD .Ile można i z jakim skutkiem zmieścić muzy w 30Kb ? - kilka utworów (XTD.zip) w różnych klimatach znajduje sie w poniższym linku .Jako odtwarzacz proponuje Winamp-a .jaro

http://www.edysk.pl/
nick: jaro1
hasło: jarojaro0
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2003, 00:53   #45
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

W tym ftp sie grzeznie i grzeznie - tam sa jakies emulatory atari itp - niech ktos bardziej doswiadczony na to looknie i powie co to jest

Katalog pub

to prawda, wszedlem tam na chwile, ale szybko dalem sobie spokoj, bo nic nie moglem znalezc, a szkoda mi bylo internetowego czasu. Moze ktos ze stalym laczem cos ciekawego tam znajdzie, ja sie poddalem.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: