![]() |
Cytat:
BZDURA! Nie trzeba kraść, żeby w Polsce sie dorobić - wystarczy myśleć, pracować i mieć odpowiednie kontakty (no ale to wszędzie tak jest). Polska to nie zadupie, tylko niektórzy ludzie prezentują nieodpowiedni poziom. Polska poszła do przodu, a część ludzi to przespała i teraz nie wiedzą co się stało udając zamroczone kociaki. Znam wielu ludzi, którzy w USA nigdy by się nie dorobili takich pieniędzy jak w Polsce. I na koniec powiem, że Polska staje się bardzo atrakcyjnym rynkiem dla wielu sektorów. No ale żeby to wiedzieć, trzeba się rochę znać na ekonomii, marketingu i mieć ogólne rozeznanie w rynkach, a nie tylko pierdzieć w stołek i narzekać jak to źle jest strasznie. zene_k - spokojnie samolotów wystarczy, a linie lotnicze to zarobią tylko te, które już kasy mają jak lodu (myślę tu głównie o Lufthansie i LOTcie - tak, tak), tanie linie lotnicze typu RyanAir czy WizzAir obejdą się tylko smakiem. No i te wizyty maksymalnie 60 dni - już widzę, jak Polacy kombinują 60 dni w USA (pracując na czarno) powrót na dwa dni do Polski i kolejny wylot na 60 dni i tak w kółko - w sumie będzie się opłacało jak ktoś dostanie robotę na stałę - no ale na czarno będzie ciężko, tym bardziej, ze teraz w USA pojawiło sie strasznie dużo imigrantów pochodzenia latynoskiego. Pod koniec zeszłego roku najechała ich cała plaga. Moim zdaniem zamiast się zajmować wizami, pierdołami i emigracją to trzeba zrobić w Polsce rewolucję - wywalić tych starych durnych kacapów ze wszystkich szczebli władzy, zmienić co trzeba, rozwiązać stare instytucje, powołać nowe, uzdrowić gospodarkę, przeznaczyć pieniądze na infrastrukturę, a nie na rozpustę polityków i zrobić porządek, a będzie nam się żyło tak samo jak w USA czy Niemczech, a może i lepiej. |
po co tam ludzie sie pchaja, jakby nie bylo lepszych "rajow"...
|
No taka myksyka***324;ce tylko wygrywj***261; z nami pod wzgl***281;dem blisko***347;ci ich granicy z usa i ta***324;szej si***322;y roboczej w por***243;wnaniu z nami,tak to we wszystkim innym przegrywaj***261;, nawet rasowo ;p
Dobra teraz za***322;***243;***380;my, ***380;e mamy 7mln uczni***243;w z tego cho***263;by 1/3 zwia***322;a tam, to wiecie o jakiej sumie my m***243;wimy? Czy ja bym skorzysta***322;? Owszem bez dw***243;ch zda***324;, ale zamiata***263; to bym nie zamierza***322; - jak uderza***263; to wysoko :spoko: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jestem za tym, że i lepiej, bo potencjał Polska ma ogromny. |
Genialna informacja!
Ja nie przewiduje masowej emigracji do stan***243;w (przecie***380; mamy ju***380; inne czasy). Poprawi si***281;! |
Witam !
Cytat:
I zgadzam się z wypowiedziami, że po zniesieniu wiz sporo Polaków się tam wybierze - i niestety zostanie dłużej niż można ... A co do Izby Reprezentantów - też nie wierzę, aby wydali zgodę - zwłaszcza, że decyzja Senatu została podjęta bez głosowania - a jak słyszałem w TV - tego typu decyzje bez głosowania przyjmuje się z założeniem, że zostaną w Izbie Reprezentantów odrzucone ;) Pozdrawiam ro29 |
wg mnie mogli jeszzce poczekac kilka lat.
prawda jest taka ze polska nie ejst jeszcze gotowa na takie "rewolucje". teraz bedzie to wygladalo to tak: Huuuurraaaaa i jazda do USA, ktory zawsze i kazdemu kojarzy(ł) sie w mniejszym lub wiekszym stopniu z jakims tam eldorado, wyjaada ludzie niewyksztalceni, ktorzy pozadluzaja sie na wylot do usa, ludzie slabo znajacy "english" itd. wyjada, zostana i za 2 latka okres probny sie skonczy, zobacza ile osob jest nielegalnie w usa i bedzie je jeszcze trudniej zdobyc dla przecietnej osoby. a droga sprawa jest taka, ze kto mial wyjechac to juz wyjechal do UK. a nie sadze,zeby osoby ktore juz mieszkaja w wielkiej brytanii nagle wyjada do usa z praca. konkluzja.... ZA WCZESNIE.....wiekszosc nas jeszcze nie doroslo do tego.. nie jestesmy pepkiem swiata , jak to sie niektorym wydaje, nie kazdy czeka na nas z otwartymi ramionami .... a zeby wyjechac, to trzeba cos soba reprezentowac i takze "jakos" (co nie znaczy byle jak) zyc. |
Nie przejdzie, odrzuc***261;. :P
|
Witam !
Cytat:
Chyba najpierw powinno się rozwiązać kwestię przyznawania wiz - np. znieść lub obniżyć tą opłatę wizową, wprowadzić pewne ułatwienia dla niektórych osób itd. Pozdrawiam ro29 |
Jesten pewien ze nie przejdzie ... to by dla nich oznaczalo "zalanie" kraju emigrantami z polski ktorzy jak wiadomo nie przyjada tylko na 60 dni
Wersja optymistyczna: Wprowadza to ale dopiero za kilka kilkanascie lat ... Wersja brytalna :D oleja Polske .. ;p , wlasciwie to jzu normalne ... |
Cytat:
|
a dlazcego mialoby byc bardziej rygorystyczne?
teraz i tak wiekszosc osob wyjezdzajacych na wszelkiego rodzaju work&travel spedza tam ok 3 miesiace,wiec mysle ze dla nich nic by sie nie zmienilo. pozostaje kwestia oplat... 100$ t o troche duzo jak za wize,ale tez jest to jedna z barier przedwyjazdowych,choc moim zdaniem powinni ja zmniejszyc, przynajmniej o polowe. |
ale z 3 strony usa nie daje nam wiz za darmo, chca aby Polacy nadal byli w Iraku i umierali za glupia sprawe. A nikt nie napisal, ze kanada to juz nie usa i wystarczy przekroczyc granice i wrocic i juz nastepne 2 miesiace leca:)
|
Cytat:
|
zwracam honor:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:41. |