![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Server FTP BullerProof
Witam.
Być może jest już gdzieś na forum CDRinfo odpowiedz na to pytanie, ale nie mam już siły szukać, więc wole zapytać ![]() ![]() Dzięki Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to jest chyba częsty przypadek, tez sie tym bawilem, tez to mialem
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
pobaw się cerberusftp lub cesarftp /obydwa darmowe i cysorz
![]() a co do tego problemu to nie siedzisz czasem za jakimś murkiem ognistym? a co zgłasza ftp /zero odzewu?/ pozdro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 03.07.2003 o godz. 17:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Jeśli jesteś w sieci lan czyli za serwerem to nie ma szans żeby ktos wszedł na twój ftp z zewnątrz. Mogą wejść tylko osoby z twojej sieci. No chyba że masz sdi czy cos podobnego to nie wiem. Ja używam Serv-U zamiast udostępniania przez otoczenie sieciowe.
![]() |
#6 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
Internet mam przez ACN, ale również ACN-owcy nie widzą mojego FTP, byćmoże to wina tego programu. Zrobie tak jak radzicie, zmienie program i zobacze czy to coś zmieni. pozdr. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
wlasnie moze masz maskowanie ip np 192.168.0.1 ?
w takim przypadmu musisz polozyc ftp na routerze a udzialy dopiero benda na twoim no chyba ze z adminem pogadasz i pewnie z ISP |
![]() |
![]() |
#8 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
do tak do konca nie jest prawda. Ja jestem w sieci LAN i jak przekonali sie niektorzy koledzy z tego forum jestem widoczny z serwerem ftp w dowolnym miejscu Polski.Program ktory kolega uzywa nie jest za FREE i moze tu problem. Poza tym do ftp potrzeby jest klient ftp jesli sa to win98 ( na xp mozna skonfigurowac nowe miejsca sieciowe)chyba ,ze serwer dopuszcza logowanie gosci. PS. Uzywam Serv_U |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
A jak to zrobiles że cie widać za serwerem sieci? Tzn da sie ale tylko w połowie. Admin zrobił mi przekierowanie jednego protu do mnie i w ustawieniach ftp dałem żeby na nim przyjmował połaczenia. Byłem widoczny z zewnątrz. Uzytkownicy z własnym ip (sdi, modemy, itp) mogli wchodzić na ftp i pobierac pliki ale jak ktoś był za serwerem tak jak ja to zaraz po nawiązaniu połacznia server odłaczał je
![]()
![]() |
#10 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
bgn, jak ty to zrobiles?
Mam Serv-U i tez bym tak chcial :-)
![]() |
#11 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
wszystko chodzi na porcie 21, a admin nie moze go blokowac, bo mam prawo korzystania z serwerow FTP. Faky , ze admina mam bardzo przyzwoitego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
jak ja postawie to wchodze na servo providera, a jak zmienie port?
![]() |
#13 |
![]() |
@bgn to pewnie u ciebie na servere nie ma ftp i dlatego wszystko chodzi. U mnie niestety sie tek nie da
![]()
![]() |
#14 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
przekierowanie portu wszystko zalatwia. przerabiałem to u siebie na kompie. w tej kwestii wielce pomocny okazał się bas. a jeśli chodzi o łącznie się z sieci loklanej [to o czym pisał ziele] to chyba ustawienie trybu pasywnego rozwiązuje problem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
dobra ale co z ludźmi co są za serwerami? Bo ci z własnym ip wchodza bez problemu...
![]() |
|
|