![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Problem z kompem
Od jakiegoś czasu nie chodzą mi żadne gierki, albo się nie włączają albo wyłączają w trakcie.Poza tym podczas instalowania windowsa cały czas wyskakiwały jakieś błędy i pojawiał sie niebieski ekran z białymi literami. Dałem komputer do serwisu i stwierdzili że jest to wina karty graficznej. Chciałem w domu sprawdzić ich teorię i chciałem zainstalować system na starej karcie graficznej. Oczywiście znowu zaczęły pojawiać się te same błędy i niebieski ekran. Zaczynam podejrzewać że jest to wina dysku ponieważ zaczął głośno chodzić i zawsze przed pojawieniem sie niebieskiego ekranu zaczyna głośniej chodzić. Czy jest może jakiś program do sprawdzenia dysku.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Nieuruchamiające się programy to bardzo często objaw działania wirusa, więc tak na wszelki wypadek przeskanuj kompa dobrym programem antywirusowym.
A wracając do twojego pytania: 1. Najprościej systemowy scandisk (pełne skanowanie oczywiście). 2. Są jeszcze narzędzia, które udostępniają sami producenci dysków no, ale najpierw musielibyśmy wiedzieć, jakiej to firmy dysk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Przetestuj jeszcze pamiec programem MemTest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Do sprawdzania dysków Seagate, producent udostępnia programik SEATOOLD - jest wersja do zrobienia dyskietek (2 szt), lub płyty bootowalnej. Mimo iż jest to dla dysków Seagate, to testowałem też mój WD - i programik nie zgłaszał zastrzeżeń. A jeśli chodz o objawy, to mi to też niestety wygląda na uszkodzenie dysku. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
podczas instalowania windowsa pojawiał mi sie niebieski ekran i m.in. taki komunikat:
STOP 0x0000007E (0x0000005, 0xF864B005, 0xF8969B78, 0xF869878) CDFS.SYS - ADRESS F864B005 BASE AT F8646000, DATE SYAMP 3b7de20e Również w czasie testowania karty 3D Markiem zawieszał sie albo resetował. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.02.2002
![]() |
RAM uszkodzony!
|
![]() |
![]() |
![]() |