Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Settlers 5 : jak oni mogli to sknocić! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/settlers-5-jak-oni-mogli-sknocic-48764/)

PIOTR34 25.02.2005 23:33

Settlers 1 i 2 czasem jeszcze po gram :)

Predi 25.02.2005 23:46

hehe ja wlasnie przez ten temat zassalem s2 gold i sobie teraz pykam :)

Ormianin 26.02.2005 00:06

Cytat:

Napisany przez Predi
hehe ja wlasnie przez ten temat zassalem s2 gold i sobie teraz pykam :)

mam S2 i przyznaje sie ze czasem lubie sobie wlaczyc, druga taka gra jest Transport Tycoon 2... co do S3 to chodzilo mi sposob adaptacji tej gry w nowym ujeciu... i to mi sie podoba, natomiast 4 byla jedynie kiepska kontynuacja trojki, piatki nie znam...

andrzejj9 26.02.2005 11:03

Cytat:

Napisany przez Maciej
Settlers 1 ....nie ważne czy pod PC-Dos czy pod Amigę, jest najbardziej grywalną i wciągającą cześcią Settlersów. Żadna następna mnie tak nie wciągneła, spędzałem przy niej całe dnie. Settlers 2 gralem już na PC ...też fajna. 3 nie grałem, 4 nudna beznadzieja, 5 nie grałem.

Wiesz, zgodzę się z Tobą jeśli chodzi o czas spędzony przy pierwszej częsci, ale czy to znaczy, że ona rzeczywiście była najlepsza? Nie wiem... Ja też pamiętam godziny spędzone jeszcze przy Amidze przy Settlersach jedynce i to, że żadna kolejna część już mnie nie wciągnęła, ale też pomiędzy nimi był długi okres czasu i sporo się zmieniło. Ja nie miałem już tyle czasu, żeby siedzieć przy komputerze, gry komputerowe nie były już taką nowością. Wszystko to, o czym często się mówi. Jedynka dla mnie jest jedyną częścią, w która bardzo dużo grałem, ale to wcale nie musi oznaczać, że była ona najlepsza. Była po prostu pierwsza, a pierwsze rzeczy zawsze pozostawiają najlepsze wrażenie.

W każdym razie gdyby któregoś dnia naszła mnie ochota na zagranie jeszcze raz w tę grę, to na pewno nie wybrałbym części piątek, bo z tego, co widzę, to już nie będzie to samo. Nie wybrałbym też zapewne jedynki, bo jednak w dzisiejszych czasach jest już ona pod względem technicznym naprawdę przestarzała (co nie musi automatycznie być wadą). Wziąłbym pewnie trójkę, albo czwórkę, bo wydają mi się one bardzo zbliżone do jedynki (zaznaczam, że nie grałem), a już bardziej dostosowane do dzisiejszego poziomu technicznego.

Ormianin 26.02.2005 11:17

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...] Nie wybrałbym też zapewne jedynki, bo jednak w dzisiejszych czasach jest już ona pod względem technicznym naprawdę przestarzała (co nie musi automatycznie być wadą). Wziąłbym pewnie trójkę, albo czwórkę, bo wydają mi się one bardzo zbliżone do jedynki (zaznaczam, że nie grałem), a już bardziej dostosowane do dzisiejszego poziomu technicznego.

Andrzej zgadzam sie z Toba.
S3 i S4 nie sa zblizone do jedynki, S2 jest adaptacja jedynki i chyba najbardzej udana czesc Settlersow, ktora ja rowniez lubie... ale kazde pokolenie ma swoja czesc Settlersow, np. moj brat wychowal sie na S3 i dla niego ani wczesniejsze ani pozniejsze wersje nie beda juz tak ciekawe
S5 jest zagadka dla mnie, ale z drugiej strony biorac pod uwage to co wychodzi na rynku gier, taka gra musiala powstac...

Maciej 26.02.2005 11:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...)

A czy ja napisałem, że jest najlepsza? ...pisalem tylko że najbardziej mnie wciągneła z tych co grałem. Czy najlepsza to nie wiem, bo nie widziałem wszystkich części i pewnie już nie zobaczę bo te gry już mnie nie wciągają i dlatego nie mi to osądzać.

a dyskutowanie na temat gustu to jak rozmowa o dupie, każdy ma swoją.

Ghost_mode 26.02.2005 20:41

STETTLERS 2 - to była gierka , to były czasy ;)
stara ale nadal mam do niej sentyment :)

KarolluZ 26.02.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez Berion
Nastała taka moda. Skoro jest popyt jest i podaż... Smutne. Ponadto lama, która dopiero co zaczyna "przygodę z grami" (pomijam platformę - konsol ten temat również dotyczy) spojrzy na gfx. Co widzi?: "O jaaa... full3d, ale wypas". o by było gdyby settlersi byli w 2d? Ano: "łeee... jakiś badziew na 486..." (przesadziłem, ale chyba mnie rozumiesz?).

Tak, rozumiem o co Tobie chodzi. Teraz jest taki czas, że dostęp do kompa mają młodsi ludzie i oni na takich gierkach sie wychowują nie wnikając w to, że była kiedyś część pierwsza... i że istniało 2D ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:25.